Måske tænker du på strik som noget, man primært laver sweatere, sokker eller lune halstørklæder med. Det er også ideelt til disse formål, men kan faktisk anvendes til langt flere formål end kun disse. Du kan strikke alverdens forskellige ting lige fra bamser, pc-sleeve, makeup-pads til håndklæder. Når strik begynder at bevæge sig ind i hjemmet, er det en måde du kan forme din helt egen stil i indretningen af hjemmet. Du kan strikke til en romantisk stil, en hyggelig stil, en mere moderne stil eller lade en bestemt farve eller et mønster dominere i din indretning. Det er en billig, og hvis du vælger kvalitetsgarn en holdbar måde, at skabe et personligt udtryk i boligen.

 

Opdel dit hjem med temaer i indretningen

Ved at strikke dine tekstiler i hjemmet, kan du vælge forskellige temaer, der kan give en følelse af forskellige rum i en lille bolig. Ved at opdele eksempelvis stue og spiseområde, kan boligen virke større, når områderne har forskellige formål. Mange synes, det er rart at have følelsen af mere plads, så det kan være en idé, hvis du bor småt. Du kan vælge pastelfarvet garn i lyserød og gul til dine strikkede spisebordstekstiler og mere varme brune og grålige nuancer til stuen eksempelvis for at skabe en opdeling af områderne.

 

Strik fungerer også i køkkenet og i badet

Men det er kun ikke i stuearealerne, at strikkede elementer kan være både dekorative eller brugbare. Strikkede ting kan have stor værdi i køkkenet som karklude, viskestykker, grydelapper eller en brødkurv eksempelvis. Og strikker du det selv, kan du jo sørge for at det hele matcher. Og det samme gælder håndklæder, klude, skrubbehandsker eller makeup-pads til badeværelset. Du skal blot sørge for at vælge kvalitetsgarn til formålet, som du kan finde her. Skal kunne klare at blive vådt, maskinvasket og have en god sugeevne.