Ønsker du at få fundet dig en ny dampovn, kan du i vores dampovn test blive klogere på en række af de forskellige varianter, der er på markedet. Vi har nedenfor fundet nogle af de bedste modeller – og til fornuftige priser – således du let og hurtigt kan få et overblik over de bedste modeller og finde lige netop den, der passer dig bedst.

Vi har fundet modeller fra blandt andet AEG, Miele, Voss og Electroluc, som alle er populære og anerkendte producenter af hvidevarer. Derved er der god basis for, at du her kan finde dig en god dampovn, som du kan have glæde af i lang tid frem.

AEG BP500432SM

AEG BP500432SM er en såkaldt kombiovn, der tilbereder din mad ved hjælp af 25% damp og 75% varmluft, hvilket også er ensbetydende med, at du kan være særdeles sikker på, at du opnår de bedste resultater gang på gang. Den har en samlet kapacitet, der lyder på intet mindre end 72 liter, hvilket bestemt må siges at være mere end nok til at lave mad til den gennemsnitlige familie – og mere til. Tilberedningen med damp er naturligvis ensbetydende med, at du opnår en både sprød og gylden mad udenpå, mens den stadig er mør og saftig indeni, da det naturligvis er sådan, det smager bedst.

Ovnen bliver naturligvis leveret med et indbygget termometer, men ikke nok med det, så bliver den også leveret med en såkaldt autosluk-funktion, der er med til at sikre dig, at maden aldrig får for meget. Ydermere, så kan AEG BP500432SM også bryste sig af, at være udstyret med en restvarmeindikator, så du kan følge med i, hvor meget eftervarme, der er tilbage i ovnen. Når du vælger et program på ovnen, du skal bruge til tilberedning af din mad, så hjælper den dig ved at foreslå en passende temperatur for lige netop dét program, du selv har valgt at indstille den til.

Ydermere, så er det selvfølgelig også værd at bide mærke i, at AEG BP500432SM er en ovn, der gør rengøring til en sand leg. Den kommer nemlig med et såkaldt pyrolyseprogram, der brænder ved ekstra høje temperaturer, der er med til at fjerne både snavs og madrester, som forvandles til aske, der efterfølgende blot skal tørres af med en klud. Ovnens front er udstyret med smart pop-ud-knapper, der kan trykkes ind, når du ikke bruger dem, så de dermed heller ikke bliver snavset. Der medfølger både en bradepande, to bageplader såvel som en grillrist til købet af BP500432SM fra AEG.

Miele DG 6100 clst

Hvis du leder efter en effektiv og kompakt dampovn, så skal der ikke være nogen tvivl om, at Miele DG 6100 clst kan være et oplagt valg. Det skal dog ikke være nogen hemmelighed, at den hovedsageligt er oplagt for dig, der leder efter et form for supplement til din eksisterende ovn, da der er tale om en 38-liters model, hvorfor det ikke just er den største dampovn på markedet. Den er dog både kompakt og nem at anvende, men på trods af, at den er meget kompakt, så giver den mulighed for at tilberede mad i tre niveauer uden, at det er noget, der kommer til at påvirke smagen i hver enkelt af de tre retter.

Det er også ensbetydende med, at du faktisk har mulighed for at tilberede et helt måltid på én gang i en dampovn som Miele DG 6100 clst. Ovnen er udstyret med intet mindre end otte dampindløb fra dampgeneratoren, der er placeret bag ved ovnrummet. Det er også ensbetydende med, at du kan være sikker på, at dampen produceres hurtigt, så opvarmningen dermed også kommer til at foregå i løbet af ganske kort tid. Ydermere, så er det også noget, der e rmed til at sikre, at du oplever en jævn varmefordeling hver gang, du bruger ovnen og uanset hvor mange lag, du laver madretter i.

Vandbeholderen til ovnen er desuden let at tage ud, hvilket også er ensbetydende med, at det er nemt for dig at tage vandbeholderen ud og sætte den på plads, så du hurtigt kan skabe den damp, du har behov for. Ovnen er desuden også blevet udstyret med intet mindre end 150 automatikprogrammer, hvilket også er ensbetydende med, at du kan lave stort set enhver ret i denne ovn fra Miele hvortil den oven i købet selv vil foreslå en temperatur og en tilberedningstid, der passer til lige netop dén madret, du laver. Ovnen er blevet fremstillet i rustfrit stål, hvilket ser både godt ud og er af god kvalitet.

VOSS IED6902RF

Er du af den opfattelse, at ovnen ovenfor virker appellerende, men er en tand for lille, så kan du i stedet vælge at se nærmere på VOSS IED6902RF, der er en dampovn, der kommer med en ovnrum, der byder på en samlet kapacitet, der lyder på intet mindre end 71 liter – det betyder også, at denne ovn appellerer rigtig meget til særligt de større hjem med fem personer eller derover, eller til steder, hvor der ofte skal laves mad til +5 personer. Den ekstra kapacitet er naturligvis også særdeles velegnet for dig, der godt kan lide at tilberede mad til længere perioder ad gangen.

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det er blevet særdeles moderne at tilberede sin mad med damp. Der er op til flere gode grunde til hvorfor, det er blevet mere populært at lave mad med damp sammenlignet med tidligere, men det handler dog i høj grad om, at det er med til at sikre, at madvarer ikke udtørrer, og samtidig fastholder det både smag og næringsstoffer i maden – uanset hvad du har intentioner om at lave af madvarer i din VOSS IED6902RF-dampovn. Det betyder – med andre ord – at en dampovn som VOSS IED6902RF giver dig bedre og mere velsmagende mad.

VOSS IED6902RF er desuden en dampovn, der kan bryste sig af, at være særdeles nem at have med at gøre i forbindelse med rengøring. Den bliver leveret med et såkaldt damprengøringsprogram, der betyder, at du får hjælp til at gøre rent efter madlavningen. Det eneste programmet kræver er, at du stiller en bradepande med vand i, da ovnen derefter vil bruge vanddampen til at løsne for madrester på ovnens inderside. Ovnen befinder sig i energiklasse A+ og er blevet fremstillet i rustfrit stål, der giver et moderne look og samtidig er det også med til at sikre levetid og holdbarhed.

Electrolux EOB740X

Hvis du har indsat jagten efter en ekstra stor ovn, så skal der ikke være nogen tvivl om, at du bør vælge at se nærmere på Electrolux EOB740X, der er en 72 liters model, da det er et oplagt valg i denne sammenhæng. Der er her tale om en kombiovn, som kommer med et stort ovnrum, hvilket blandt andet er med til at give dig friheden til at tilberede store portioner på én gang, men samtidig giver den dig også muligheden for at tilberede flere forskellige madretter på én gang – som følge af dampen, så skal du dog ikke være bange for, at maden tager smag fra hinanden.

God energiklasse

Electrolux EOB740X er en dampovn, der hører til i energiklasse A+, hvorfor der er tale om en relativt energivenlig ovn, der endda også er blevet fremstillet i rustfrit stål, hvilket både er med til at give den et lækkert og moderne look samtidig med, at det også giver ovnen en god kvalitet. Overfladen på denne ovn er endda blevet behandlet med en helt særlig form for overfladebehandling, der betyder, at der ikke kan findes fedtede fingre og deslige på knapperne på ovnen. Vær dog opmærksom på, at denne ovn ikke kommer med en såkaldt selvrensfunktion, hvorfor det er noget, du selv skal stå for.

Bosch CDG634BS1

En dampovn behøver ikke nødvendigvis at være stor for at være velfungerende, hvilket Bosch CDG634BS1 er et rigtig godt eksempel på, eftersom det er en dampovn, der passer perfekt til mellem 2 og 3 personer, da det samlede ovnrum lyder på 38 liter, hvilket bør være mere end nok, hvis der skal laves mindre portioner mad. I og med, at der er tale om en mindre ovn, så passer den rigtig godt ind i lejligheder og små køkkener, hvilket også er ensbetydende med, at du selvfølgelig også har mulighed for at finde en dampovn, der passer til dit køkken, uanset hvor stort eller lille, det er.

Der skal bestemt ikke være nogen tvivl om, at det er blevet særdeles populært at bruge damp til tilberedning af mad på det seneste. Derfor er der også flere og flere, der gerne vil have en dampovn installeret i deres køkken, men det er dog ikke alle, der tror, at de kan finde plads til en sådan ovn. Faktum er dog, at alle og enhver kan finde plads til en dampovn som f.eks. Bosch CDG634BS1, da den faktisk ikke måler mere end 455 mm. i højden og ligeledes også 595 mm. i bredden – derfor kan alle også finde plads til denne ovn i deres køkken, uanset om du har et stort eller småt køkken.

Hvorfor bruge en dampovn, og hvilken model skal jeg vælge?

Én af de helt særlige fordele ved at investere i en dampovn, som du efterfølgende kan bruge til at tilberede din mad med damp med er, at den bedre holder på saft og kraft, hvilket naturligvis er med til at sikre, at de madvarer, du laver, kommer til at bibeholde smagen bedre. Samtidig er temperaturen også lavere og mere skånsom, hvilket på alle måder er bedre, da det også er ensbetydende med, at langt flere vitaminer og mineraler forbliver intakte i maden. Derfor er der bestemt også rigtig mange fordele forbundet med at lave din mad i en såkaldt dampovn.

Der er op til flere videnskabelige undersøgelser, der har vist, at der faktisk er op til intet mindre end 50% flere vitaminer i dampede grøntsager sammenlignet med kogte grøntsager. Det er dog også en ovn, der er optimal i forbindelse med bagværk, da det er med til at sikre, at prisen bliver lettere gylden og sprød – og det er lige netop sådanne egenskaber, som der er rigtig mange, der sætter ekstra pris på, men det kan være vanskeligt at opnå med en ganske almindelig ovn – og det er selvfølgelig også derfor, at mange ender med at investere i en dampovn som én af de ovennævnte.

Uanset hvad formålet med din dampovn er eller hvilken model, du ender med at vælge, så skal du dog ikke være bekymret for, at du kommer til at gå helt galt i byen, hvis du i stedet vælger én af de modeller, der er blevet fremhævet i denne artikel. Du skal dog være forberedt på, at der er ret store forskelle på, hvis du vælger at købe en dampovn som ekstra-ovn eller hvis du derimod har intentioner om at gå all-in på damp. Hvis det sidstnævnte er tilfældet, så kan du vælge en dampovn, der kun er beregnet til at dampe.

Overvejelser i forbindelse med dit køb

Der er mange forskellige parametre, der skal tages op til overvejelse i forbindelse med valget af din kommende dampovn. Der skal selvfølgelig ikke være nogen tvivl om, at de vigtigste parametre for en dampovn blandt andet er de følgende:

  • Ovnstørrelse
  • Kombinationsmuligheder
  • Rengøringsvenlighed
  • Brugervenlighed
  • Specialfunktioner

Du kan naturligvis ikke forvente, at du får det bedste fra alle verdener i én dampovn. Derfor er det også op til dig selv, at overveje, hvilke parametre, der er de vigtigste for lige netop dit vedkommende. Det er vigtigt, at du sørger for at foretage dit endelig valg på baggrund af, hvilken model, der bedste muligt er i stand til at opfylde dine behov. Det er også ensbetydende med, at du ikke bør fremskynde processen, men derimod sørge for at tage dig tid til at overveje situationen, så du ender med at foretage det helt rette valg af din kommende dampovn.

Fordele ved at købe en dampovn

Det er de færreste, der er i tvivl om, at dampovne er blevet særdeles populære i løbet af det seneste stykke tid. Der er flere og flere danskere, der begynder at få øjnene op for de spændende ovne, men det er naturligvis ikke alle, der helt har forstået, hvad sådanne ovne egentlig er i stand til, som en helt almindelig ovn ikke kan klare. Det er derfor værd at overveje at lade dit valg falde på en dampovn.

Dampovn test

Madlavning på en ny måde

Én af de mest prominente fordele er naturligvis, at du får muligheden for at tilberede mad på en helt ny måde. Som det også er nævnt tidligere, så vil du blandt andet opleve, at madlavning i en dampovn er mere skånsom, hvilket er med til at sikre, at den ikke udtørrer råvarerne lige så meget, som det er tilfældet i en almindelig ovn. Ydermere, så er der faktisk også mulighed for tilberede flere retter på én gang uden, at det er noget, der kommer til at resultere i, at smagen bliver overført fra den ene ret til den anden (eller tredje).

Råvarerne bibeholder flere vitaminer og mineraler

Faktum er, at der er rigtig mange vitaminer, proteiner og mineraler, der ender med at blive ødelagt, hvis de udsættes for temperaturer over 100 grader. Det betyder også, at du i en almindelig ovn kommer til at fjerne mange af de proteiner, mineraler og vitaminer, der er i maden, men i en dampovn kommer temperaturen ikke over 100 grader, når du tilbereder mad i den. Den lave temperatur bevarer størstedelen af de essentielle aminosyrer, vitaminer og mineraler. Samtidig giver råvarerne mindre vand og farverne på din mad forbliver flot og appetitlig, så det ser mere indbydende ud, når det serveres.

Bagning i en dampovn

Hvis du er en hyppig bager, så kan det også sagtens betale sig at investere i en dampovn, eftersom den kan give dig rigtig gode resultater i forbindelse med bagning, som du ikke kommer til at opleve i en almindelig ovn. Hvis du vælger at bruge en dampovn til at bage, så kan du bage noget fantastisk brød med en sprød skorpe og samtidig vil brødet også have et lækkert svampet indre. Det betyder også, at du med garanti vil sætte pris på en ovn, der fungerer ved hjælp af damp, hvis du er typen, der godt kan lide at bage.

Anvendes ofte af professionelle

Dampovne har i mange år været brugt af professionelle kokke. Sådanne ovne har været brugt af de professionelle gastronomer af én meget simpel årsag – de giver ganske enkelt et bedre resultat! Det handler dog i høj grad om, at en dampovn er med til at sikre, at maden ikke ender med at tørre ud i ovnen, ligesom det også er tilfældet, at maden bedre bevarer både farver og tekstur, hvilket er ensbetydende med, at maden kommer til at se mere indbydende ud. Derfor er en dampovn bestemt også noget, du bør overveje at investere i, hvis du er typen, der går meget op i madlavning og ønsker at give dig selv de bedste betingelser.

Kan bruges til mange typer af madvarer

Ydermere, så skal det naturligvis også nævnes, at en dampovn giver dig muligheden for at tilberede flere forskellige typer madvarer på samme tid – og endda også dem, hvor en ovn normalvis ikke vil være det første valg. Det skal bestemt ikke være nogen hemmelighed, at dampovne er blevet et hit og der er flere danskere, der er begyndt at finde interesse for denne type af ovne. Det er selvfølgelig noget, der i høj grad handler om, at du med denne type ovn kan tilberede maden på en ny og lækker måde – og det er med garanti også noget, du gerne vil forsøge dig med.

Forskel på modellerne

Du skal selvfølgelig være opmærksom på, at der findes mange forskellige ovne på markedet, der kan køre med damp, men samtidig skal det heller ikke være nogen hemmelighed, at det ikke er alle ovne, der kan køre med 100% damp, eftersom nogle af dem fungerer med en kombination af damp og varmluft. Derfor er det også vigtigt, at du sørger for at være opmærksom på, hvad du egentlig leder efter, da der er mange forskellige dampovne at vælge mellem – og det er bestemt også ensbetydende med, at der er mulighed for at finde en model, der passer perfekt til dig og dine krav.

Dampovn test – Gå efter kvalitet til en fornuftig pris

Selvom det kan virke appellerende, at vælge en model, der kan erhverves til en god pris, så skal det dog ikke være nogen hemmelighed, at du er bedst stillet ved at vælge en bedre og mere funktionsdygtig model, der dermed også koster dig en kende mere. Hvis du er på bar bund i forhold til hvad, du egentlig skal vælge, hvilke krav, du skal stille til din kommende dampovn og hvilke producenter og modeller, du skal lede efter. Nedenfor har du mulighed for at læse om en række forskellige dampovne i forbindelse med vores dampovn test, så du dermed også kan finde en dampovn, der appellerer til dig og dine krav.

Dampovn Test

Derfor er kvaliteten af dampovne vigtig

Der skal bestemt ikke være nogen tvivl om, at det kan virke appellerende at investere i en dampovn, der kan købes til en billig pris, hvis du ønsker at gøre det nemmere for dig selv at begynde, at eksperimentere med ovne, der drives udelukkende af damp. Du kan selvfølgelig også vælge en såkaldt kombiovn, men det er dog en dyrere løsning, da der pludselig er tale om en ovn, der både kan fungere som en ganske almindelig ovn og ligeledes også tillader dig at tilberede mad via damp.

En god tommelfingerregel er generelt, at pris og kvalitet hænger godt sammen. Sørg derfor for at tænk over dette ved dit køb. Vælger du en god model, kan du desuden også få glæde af den i lang tid frem.

Tænk over dit behov

Det forholder sig heldigvis således, at der er mulighed for at vælge mellem en lang række forskellige ovne, der kan drives via damp på det danske marked – og mange af dem er naturligvis også af en uovertruffen kvalitet, hvorfor du bestemt ikke skal være bange for, at du ikke er i stand til at finde frem til en dampovn, der passer godt til både dine krav og samtidig også kan bryste sig af en god kvalitet. Den gode kvalitet er blandt andet med til at sikre dig, at både holdbarheden og levetiden er i orden, hvorfor det også er en meget bedre investering på længere sigt, at vælge en kvalitetsrigtig model sammenlignet med en billig ovn.

Køb din dampovn på nettet og spar penge

Hvis du har planer om at skulle ud og investere i en dampovn, så skal der selvfølgelig ikke være nogen tvivl om, at du har mulighed for at købe din kommende ovn hos en lang række forskellige forhandlere – både fysiske, men også onlinebaserede forhandlere. Der er selvfølgelig fordele og ulemper forbundet med at handle begge steder. Dog er priserne online tit og ofte bedre – og udvalget ofte større.

Vi håber, at vores dampovn test hjalp dig godt på vej i forbindelse med dit køb af ny dampovn. Alternativt kan du blandt andet få flere gode råd i denne store ovn test.