Er din nuværende terrasse blevet kedelig med årene, og har du lyst til at skabe et nyt omdrejningspunkt for sommerhygge, grill og smukke solnedgange, så er det nu, du skal slå til. At anlægge ny terrasse, kan være et godt sommerprojekt, som flere kan samles omkring. Du kan nemt finde hjælp online til at opbygge underlaget, beskrivelser af hvilke redskaber, du skal bruge, og helt grundlæggende hvordan du kommer i gang med dit belægningsprojekt.
Vi har her taget udgangspunkt i en af de mest populære belægningssten, der er særdeles velegnet til terrasser, nemlig Herregårdsstenen, som er et fortrukket valg af mange. Her får du forklaringen på hvorfor.

Herregårdssten – en klassiker du ikke bliver træt af

Herregårdsstenen er en af Danmarks mest anvendte belægningssten, og kan beskrives som en klassisk grå belægningssten med et utal af muligheder. Herregårdssten findes med et stort udvalg af tilbehørssten som Herregårdssten kantblok eller Herregårdssten cirkelsten til at konstruere runde terrasser. Det er værd at tage med i overvejelserne, da et stort udvalg af tilbehørssten gør, at du kan lave trapper, havebede eller små havestier i samme stil som den øvrige belægning. De grå Herregårdssten findes normalt i målene 14 x 21 cm, og er rustikke belægningssten med såkaldte slåede kanter. Kanterne giver et udtryk af autenticitet og håndværk, frem for andre belægningssten, der med affasede kanter kan se mere industrielle ud. Herregårdssten har desuden et håndterligt format, som gør det nemt for private selv at anlægge terrasse.

Billige Herregårdssten med individuel tilpasning

Du kan bestille Herregårdssten online. Også til en pris, der er til at have med at gøre. Kender du arealet af din nye terrasse, kan du regne ud, hvad det vil koste at købe Herregårdssten til terrassen. Flere steder kan du også beregne mængden af tilbehørsprodukter.  Stabilgrus, afretningssand og fugesand er nødvendige materialer, som skaber gode forudsætninger for at din nye belægning, vil holde sig flot i mange år. En anden god ting ved de billige Herregårdssten er udvalget af farver. Du finder bl.a. Herregårdssten sort, der er en flot mørk variant af traditionelle grå Herregårdssten. Er du til et naturligt farvespil i belægningen findes også Herregårdssten gråmix, der er en blanding af Herregårdssten i grå, mørkegrå og sort. Du kan se et udvalg af alle nævnte typer af billige herregårdssten på https://www.easy-stone.dk/belaegningssten/herregaardssten hvor du også kan se priser på de enkelte typer herregårdssten.

Nyt format i samme rustikke udseende

Herregårdsstenen har fornylig vundet frem i det kvadratiske format 28 x 28 cm. Belægningstrenden de seneste år har været store minimalistiske fliser. Denne trend er smittet af på belægningssten, hvorfor du nu også kan vælge de større kvadratiske Herregårdssten. Disse findes både i grå, sort og gråmix, og øger antallet af lægningsmønstre væsentligt. Det er desuden muligt at kombinere normalstenen med de kvadratiske Herregårdssten for en flot dynamisk belægning.

Få mere inspiration

Udvalget af Herregårdssten i forhold til farver, formater og læggemønstre er stort. Du kan bedst få en idé om hvad, der passer til lige netop jeres hus og ønsker, ved at få masser af inspiration. Ønsker du desuden at bruge Herregårdssten til en indkørsel, kan dette også lade sig gøre. Husk blot at vælge en tykkelse på 7 cm i stedet for de traditionelle 5,5 cm. God fornøjelse!