Med et hus kommer der omkostninger med vedligeholdelsen af det, og med et hus der har været bygget for mange år siden, er det ikke usandsynligt at taget kunne trænge til at blive kigget på. Derfor kan det være at den første tanke falder på at skulle købe et nyt tag, men det er en dyr løsning, og der findes billigere alternativer der kan forlænge dens levetid – afhængig af hvad problemet er.

 

Plast i undertaget som er blevet utæt – så bør du understryge det

Der er mange huse der er lavet med plast i undertaget, og hvis der er tale om et gammelt hus, kan det være gået hen og blevet mørnet eller porøst, dermed betydet at taget nu er blevet utæt. Heldigvis kan dette nemt løses med en understrygning af taget. En understrygning er et indgreb som foretages inde fra loftet med brug af eksempelvis elastik fugemasse – da der er flere materialer man kan brug-, der har en lang holdbarhed og skal være med til at beskytte mod indtrængning fra regn og sne. Denne metode vil forlænge dit undertags levetid, og vil være en markant billigere løsning end at få udskiftet hele sit tag.

 

Overstrygning af dit tag – kan måske være en bedre løsning

En anden måde, hvorpå du kan spare en masse penge og forlænge dit tags levetid op til 15 år længere, er en overstrygning af dit tag. Som det fremgår af navnet, er det over tagget, hvilket vil sige, at indgrebet foretages ovenpå taget og ikke indefra ligesom ved en understrygning. Dette er en ideel løsning for dem der ikke har adgang til loftetagens skunk eller skråvægge, for det betyder at man ikke vil kunne foretage en komplet understrygning, dermed bliver det ikke en ideel løsning. Overstrygning er dog et ligeså godt indgreb, men det kan ses udefra, og derfor bør man foretage en komplet overstrygning af taget, så det er harmonisk og har en samhørighed, eftersom det vil give taget et nyt udseende.

Af denne årsag kan understrygningen også være at foretrække, men så længe at din håndværker har styr på brugen af det givne materiale og værktøjer, vil du sikkert få et godt resultat, hvor der ikke vil være dele af taget som skiller sig ud. Hvis du kunne overveje at få dit tag renoveret ved hjælp af en over- eller understrygning, bør du gå ind på https://mp-energibyg.dk/. Her vil du finde folk med speciale netop inden for disse discipliner og med mange års erfaring, så du kan forvente det bedste resultat.