Græsset skal klippes, hækken skal trimmes, blomster skal plantes og bede skal luges. Ja, en stor have betyder mange arbejdsopgaver. Det kræver nemlig en del tid, hvis du gerne selv vil holde din have ordentlig, så den er brugbar året rundt. Men det er det hele værd, hvis du nyder at få jord under neglene, og det er en god måde at få udendørsområder til at afspejle din personlighed.

Har du endnu ikke fundet drømmehuset med drømmehaven, er der heldigvis hjælp at hente. På Fyn findes der mange smukke boliger, hvor haven er en stor del af udtrykket. Hvis du vil vide mere, så kan du her læse om liebhaveri Fyn. Hvis du er så heldig at have en god, stor have, så kan du herunder læse tips til, hvordan man kan holde den.

3 tips til at holde have

  1. Plant tæt. Hvis du planter blomster og planter tæt i bedet, så gør det, at det bliver meget nemmere at passe haven. Planterne vil nemlig vokse tæt sammen og skygge for ukrudt, så du kan undgå at luge bedet konstant, men kun gre det 1-3 gange om året. Derudover er det godt for jorden, da den ikke tørrer ud lige så let.
  2. Højbede er et hit. Højbede er nemme at overskue og kan fylde store områder ud, uden du behøver at plante lige så meget. De kan også være dekorative i sig selv, hvis du vælger at få dem i et smukt stykke træ, der pynter.
  1. Langtidsholdbare løsninger. Når du planter i en stor have, så er det en god idé at lave langtidsholdbare løsninger. På denne måde undgår du at stresse over, at haven skal passes. Du kan for eksempel plante valmuer, morgenfruer eller kornblomster i et højbed eller buske og stauder, som kommer igen år efter år.