I denne store emhætte test har vi været inde og se lidt nærmere på nogle af de mange forskellige typer af emhætter, du som forbruger kan vælge imellem. Der er mange forskellige varianter at finde på det danske marked. Vi har her samlet en række forskellige varianter for at hjælpe dig på rette vej i dit valg, så du kan finde et produkt, der efterkommer lige netop de behov og ønsker, du har.

Derfor er en god emhætte vigtig

Hvis du skal lave mad, så kan det virke meget forstyrrende, hvis ikke du har en god emhætte, der kan bruges til at suge alt dampen fra dine gryder og pander op – og derfor skal du selvfølgelig sørge for at investere i en rigtig god emhætte. Du kan naturligvis sagtens finde en rigtig god emhætte, der passer godt til dine krav og dine præferencer i forhold til det visuelle aspekt, men som samtidig også er rigtig god og dermed også vil have nok udsugning til at kunne sikre, at der ikke ender med at være en stor sky af damp i hele køkkenet.

Det er vigtigt, at du er klar over, at der er mange forskellige parametre, du skal tage op til overvejelse, hvis du skal investere i en ny emhætte. Det er f.eks. meget vigtigt, at du har fokus på at vælge en emhætte, der har et godt energiforbrug, som har en god sugekapacitet og så er det selvfølgelig også vigtigt, at den har både et udseende og en størrelse, der harmonerer godt med dine præferencer. Det er dog vigtigt, at det ikke er det visuelle aspekt, der ender med at være udslagsgivende for, hvilken emhætte, du vælger eller ej, da det er emhættens funktionalitet, der er vigtigst.

Der skal ikke lægges skjul på, at det vigtigste aspekt er, at du ender med at investere i en emhætte med en god sugekapacitet. Det er sugekapaciteten, der er afgørende for, hvor godt din emhætte egentlig fungerer. Det er dog ikke ensbetydende med, at du skal være ligeglad med, om din emhætte kan bryste sig af, at befinde sig i en god energiklasse. I denne emhætte test vil du blive præsenteret for en lang række forskellige emhætter, hvorfor der med garanti også er en model, der er den helt rette for dig.

Bosch DWB097A50

Bosch DWB097A50 er en støjsvag og effektiv vægemhætte. Det betyder selvfølgelig også, at hvis du investerer i en emhætte som Bosch DWB097A50, så skal du ikke være bekymret for, at blive forstyrret, når du laver mad. Du skal hverken være bange for at den larmer for meget, så du ikke kan føre en samtale, mens du laver mad eller at den ikke er effektiv nok til at suge damp ind i indsugningen. Lydniveauet på denne emhætte er på 64dB. Emhætten har desuden også en kapacitet på helt op til 730 m3/t.

Hvis ikke du har mulighed for at tilkoble din Bosch DWB097A50-emhætte til en ekstern udsugning, så kan du tilkøbe et kulfilter, der betyder, at du vil kunne bruge emhætten til recirkulation i stedet. Det betyder, at den i stedet renser luften og sender den tilbage i køkkenet. Den er desuden også blevet udstyret med 3 LED-pærer, der selvfølgelig sikre, at du får et rigtig godt arbejdslys, der kan tændes og slukkes gradvist for at sikre, at du til enhver tid vil have maksimal komfort under madlavningen. Bosch DWB097A50 befinder sig selvfølgelig i energiklasse A+, hvilket gør denne model til et godt valg for dig, som gerne vil have fat på en energivenlig emhætte, som er billig i strømforbrug.

Siemens LC67BC532

Hvis du er på jagt efter en støjsvag emhætte med en god belysning, så skal der bestemt ikke være nogen tvivl om, at du skal se nærmere på Siemens LC67BC532. Det er en emhætte, der er fremstillet i rustfrit stål, som har en maksimal kapacitet, der lyder på 690 m3/t og kan indstilles i tre forskellige trin foruden et intensivtrin. Alt efter hvilken sugestyrke, du vælger at indstille din emhætte til, så vil Siemens LC67BC532 have et lydniveau, der varierer mellem 44 dB og 58 dB. En almindelig samtale mellem to personer befinder sig typisk på et lydniveau, der lyder på 60 dB.

Ikke nok med, at emhætten kan holde køkkenet frit for os og lugt, så vil den samtidig også give dig et rigtig godt arbejdslys over komfuret. Siemens LC67BC532 er nemlig blevet udstyret med intet mindre end 2 rigtig stærke LED-pærer på hver 3 Watt, der kan sikre det gode arbejdslys. Hvis ikke du har mulighed for at koble din emhætte til en aftrækskanal til det fri, så kan du i stedet vælge at benytte dig af det indbyggede i recirkulationsanlæg i Siemens LC67BC532. Det kræver intet andet end, at du tilkobler et kulfilter, hvorfor emhætten vil fungere perfekt til recirkulation i stedet.

Witt WSE 901 W

Witt WSE 901 W kan bryste sig af en kapacitet på helt op til 680 m3/t, hvilket også betyder, at der er tale om en emhætte, der er særdeles velegnet til køkkenet i langt de fleste større lejligheder eller parcelhuse. Du skal desuden heller ikke være bange for, at den larmer for meget, da dens lydniveau lyder på 59 dB, hvorfor det er en relativt støjsvag emhætte, hvis lydniveau befinder sig en kende under det normalt samtaleniveau på 60 dB. Witt WSE 901 W er udstyret med en intern motor, der betyder, at det er nemt og enkelt for dig at montere og installere i dit køkken.

Du skal ikke være bange for, at denne emhætte optager for meget plads i dit køkken. Først og fremmest er der tale om en væghængt model, men ikke nok med det, så er der også tale om et skråtstillet model, der frigør en masse plads over kogepladen. Witt WSE 901 W er desuden blevet udstyret med en påmonteret kogeplade, der giver dig muligheden for at holde den pæn og ren, da den både beskytter emhættens overflade fra at opfange stænk og støv, men derudover er den også nem at holde ren, da den blot kan tørres af med en klud. Kan også bruges til recirkulation.

Gorenje WHI951S1XGW

Leder du efter en emhætte med et lavt energiforbrug og et vertikalt design, så kan du med fordel se nærmere på Gorenje WHI951S1XGW. Det er en emhætte, der hører til i energiklasse A+, hvilket er den bedste energiklasse på markedet, hvilket naturligvis også er ensbetydende med, at der er tale om en emhætte, der har et meget lavt energiforbrug – og det kommer både til at gavne din elregning og miljøet. Selve emhætten er vertikal, hvorfor selve mundingen også vil vende ud mod dit køkken i stedet for at hænge ned over din kogeplade. Det vil give mere luft i køkkenet og et bedre overblik.

Modsat mange af de andre emhætter, der er nævnt i denne emhætte test, så er Gorenje WHI951S1XGW udstyret med intet mindre end ni forskellige effekttrin, og ved højeste trin har den en sugeevne, der befinder sig på 480 m3/t. På det øverste effekttrin har emhætten desuden et lydniveau på kun 60 dB, der er det samme niveau som en ganske almindelig samtale. Som udgangspunkt leveres Gorenje WHI951S1XGW som værende en udtræksemhætte, men den kan dog også sagtens bruges til recirkulation. Det eneste, du skal gøre er, at investere i et kulfilter, hvilket enten kan købes sammen med emhætten eller efterfølgende.

Witt WSE 601 S

WSE 601 S fra Witt er en vertikal emhætte, der er fremstillet i rustfrit stål. Hvis du vælger en vertikal emhætte som Witt WSE 601 S, så får du ikke blot et rigtig godt udsyn, men du får også god plads, når du står ved komfuret og laver mad. Denne model er blevet fremstillet med en rigtig lækker overflade i rustfrit stål og har et meget stilrent udseende, der passer rigtig godt ind i ethvert moderne køkken. Da den befinder sig i energiklasse A+, så er det selvfølgelig også en emhætte, der kan bryste sig af, at være et miljø- og energivenligt valg.

Du skal dog ikke være bange for, at Witt WSE 601 S kommer til at overdøve din samtale med øvrige personer i køkkenet, da lydniveauet er relativt beskedent, eftersom det bevæger sig mellem 44 dB og 59 dB. Det specifikke lydniveau afhænger naturligvis af, hvad sugestyrke din emhætte er indstillet til. Emhætten har en maksimal kapacitet, der lyder på 680 m3/t, hvorfor det bestemt også er én af de kraftigere modeller på det danske marked. Hvis ikke du har en aftrækskanal direkte til det fri, så er der mulighed for at bruge emhætten til recirkulation, hvor luften trækkes ind, renses og sendes tilbage i køkkenet.

Bosch DWW097A20

Bosch er kendt for at fremstille emhætter og andre hvidevarer, der er af absolut højeste kvalitet – og deres Bosch DWW097A20 er bestemt ingen undtagelse. Det er en væghængt emhætte, der passer rigtig godt ind i stort set ethvert køkken, uanset hvor meget plads der er. Den har en maksimal kapacitet, der lyder på 730 m3/t, men på trods af dette, så kommer lydniveauet aldrig til at lyde på over 54 dB, selvom du har emhætten kørende på højeste indstilling. Det skyldes at emhætten er bygget med særlig fokus på at holde lydniveauet på et sobert niveau, så du ikke forstyrres.

Ydermere, så skal det selvfølgelig også nævnes, at Bosch DWW097A20 er udstyret med en indvendig motor, der betyder, at den er nem at installeret i et hvilket som helst køkken. Den er selvfølgelig udstyret med en LED-belysning, der giver dig en optimal belysning, så du har godt overblik over din madlavning. Selve emhætten er udstyret med et 12-lags metalfilter, der nemt kan vaskes i opvaskemaskinen. Der er selvfølgelig mulighed for at gøre brug af Bosch DWW097A20, hvis ikke du har mulighed at koble den direkte til en aftrækskanal. Det kræver dog, at du er villig til at investere i et kulfilter til den.

Thermex Vertical 310 VH

Thermex Vertical 310 VH er en emhætte, der kan bryste sig af et særdeles moderne og smukt design. Det er dog ikke ensbetydende med, at den ikke også har en funktionalitet, der er helt i top. Der er blandt andet mulighed for at indstille den til intet mindre end 10 hastigheder. Den sorte emhætte fra Thermex har et vertikalt design, hvilket er ensbetydende med, at du er sikret rigtig god plads såvel som et godt udstyr, når du forsøger at gøre Jamie Oliver kunsten efter ved komfuret. Thermex Vertical 310 VH befinder sig i energiklasse A+, hvilket er den bedste energiklasse på markedet.

På trods af, at den er meget energivenlig, så er det faktisk ikke ensbetydende med, at den ikke har en stor kapacitet. Den har en maksimal kapacitet, der lyder på hele 700 m3/t, hvorfor den også befinder sig i denne pæne ende af skalaen i forhold til kapaciteten. Lydniveauet er desuden også meget imponerende, da den maksimalt kan nå op på 59 dB, hvilket er i omegnen af en ganske almindelig samtale mellem to personer. Sugestyrken kan indstilles i hele ti hastigheder, og det gøres nemt og simpelt ved brug af slider-reguleringen. Den er udstyret med 3 LED-pærer på hver 3 W, der sikrer dig rigtig godt arbejdslys.

Eico Classy 80 N ECO – UDGÅET

Er du på jagt efter en emhætte, der både er energivenlig, effektiv såvel som stillegående, så kan du meget vel vælge at se nærmere på Eico Classy 80 N ECO. Hvis du har et køkken, der befinder sig i den store ende af skalaen, så skal du selvfølgelig også bruge en effektiv emhætte for at sikre en god udluftning. Classy 80 N ECO fra Eico har en kapacitet på intet mindre end 915 m3/t, hvilket er ensbetydende med, at den kan bruges til køkkener med en størrelse på helt op til 91,5 m3. Emhætten har et vertikalt design og skråner opad, hvilket frigiver en masse luft i køkkenet, da den ikke hænger over kogepladen.

På trods af, at der er tale om en emhætte med en rigtig stor kapacitet, så er energiforbruget i bund, da dens energiklasse er A, hvilket er den næstbedste klasse for emhætter. Ikke nok med det, så kan du også forvente at lydniveauet på Eico Classy 80 N ECO er skruet helt ned, da det højeste trin udelukkende giver et lydniveau, der lyder på 60 dB. Det er det samme niveau, som en normal samtale mellem to personer. Endvidere, så er emhætten også blevet udstyret med en glasskærm, der ikke blot gør det nemt at holde den ren, men samtidig også giver den et både stilrent og eksklusivt look.

Gram EFS 90-01 MTI X

EFS 90-01 MTI X fra Gram er en emhætte, der passer rigtig godt til det gennemsnitlige køkken, hvorfor dens kapacitet på helt op til 656 m3/t, hvilket også er ensbetydende med, at du kan være garanteret, at den på effektiv vis vil kunne rense luften i dit køkken – og endda helt uden, at du skal bekymre dig for lydniveauet. Det skyldes nemlig, at dens maksimale lydniveau lyder på blot 57 dB, hvilket er et godt stykke under lydniveauet for en almindelig samtale mellem to personer, der befinder sig på 60 dB. Du bliver derfor ikke forstyrret af lydniveauet, selvom der er skruet helt for sugestyrken.

Emhætten har desuden en intern motor, der gør det ganske nemt og enkelt for dig at montere og installere den i køkkenet. Du skal selvfølgelig være forberedt på, at en væghængt emhætte har et meget markant udseende, hvorfor den også vil være meget synlig i køkkenet, så derfor er det vigtigt, at du sørger for at vælge et design, du rigtig godt kan lide. Én af de helt særlige fordele ved Gram EFS 90-01 MTI X er dog, at der er tale om en skråtstillet model, der giver dig god plads over din kogeplade, så du får et bedre overblik, hvilket gør din madlavning mere komfortabel.

Thermex Derby Optica 662

Hvis ikke du kan bryste dig af, at have et synderligt stort køkken, så har du naturligvis heller ikke brug for verdens største emhætte eller emhætte-kapacitet. Derfor har Thermex valgt at lave deres Thermex Derby Optica 662, der er en mindre emhætte, der er særligt velegnet til mindre køkkener. Den har en maksimal kapacitet, der lyder på 458 m3/t, hvilket effektivt vil kunne klare udsugningen i et mindre køkken. Du skal dog være klar over, at den har et lydniveau, der lyder på 66 dB, hvorfor den vil overdøve en almindelig samtale mellem to personer, hvis der skrues helt op for sugestyrken.

Thermex Derby Optica 662 er blevet udstyret med en intern motor, der – som bekendt for mange – betyder, at det er nemmere for dig at installere den i dit køkken. Ved at vælge en væghængt emhætte som denne, så vil du også skulle være forberedt på, at den er relativt synlig i dit køkken, hvorfor det er en fordel, at du faktisk kan lide emhættens udseende. Du kan dog forvente, at denne type af emhætte også er blandt de mest effektive. Glasskærmen på denne emhætte fra Thermex er faktisk ikke blot en designdetalje, da den også sørger for at beskytte emhættens overflade mod både støv og snavs.

Emhætte test – hvad bør jeg være opmærksom på ved købet?

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at der er en del forskellige ting, du skal være opmærksom på, når du skal ud og investere i en ny emhætte til dit køkken. Først og fremmest skal der selvfølgelig ikke være nogen tvivl om, at en emhættes fornemmeste opgave er, at opsuge den opvarmede luft, der blandt andet er fyldt med både mados og damp fra din madlavning. Det skal den selvfølgelig gøre for at sikre, at det ikke ender med at blive spredt i hele din bolig, hvorfor det selvfølgelig er meget vigtigt, at din emhætte er effektiv på dette punkt.

emhætte test

Ikke nok med det, så skal din emhætte selvfølgelig også kunne sørge for at alt den dårlige luft bliver suget væk og erstattet med en ny frisk luft, hvad end det er noget, der stammer udefra på ganske naturlig vis eller som derimod er noget, der bliver produceret med en mekanisk ventilation. Du skal dog være forberedt på, at der er en række forskellige ting, som din emhætte selvfølgelig skal leve op til i forbindelse med bygningsreglementet. Den skal blandt andet kunne sikre dig, at den kan udskifte luften i dit køkken mindst 10 gange i timen, hvilket du skal huske på, når du investerer i en ny emhætte.

Hvis ikke der er en emhætte, så skal der være installeret en anden form for ventilation, hvilket f.eks. kan være enten en dør eller et vindue, der kan åbnes ud til det fri. Hvis ikke dette er en mulighed, så skal der i stedet være en form for udtrækskanal i ydervæggen. Der skal dog ikke være nogen tvivl om, at det er de absolut færreste, der ender med ikke at have en emhætte i køkkenet og i forbindelse med nybyggeri, skal du også være opmærksom på, at der er nogle andre regler i bygningsreglementet. Det dikterer blandt andet, at du skal have en emhætte med elektrisk udsugning på minimum 20 liter i sekundet ved enten dit komfur eller din kogeplade.

Sørg for at vælge en emhætte der er effektiv og energivenlig

Når du skal investere i en ny emhætte, så skal du selvfølgelig sørge for at den er både effektiv og energivenlig. Det betyder også, at det er en rigtig god idé at sørge for, at vælge en emhætte, der befinder sig i en relativt god energiklasse, hvilket som minimum bør være energiklasse A. Hvis du sørger for at vælge en emhætte, der befinder sig i minimum energiklasse A eller i energiklasse A+, så kan du også være sikker på, at den er energieffektiv og du dermed ikke kommer til at bruge unødig strøm på at holde emhætten kørende.

emhætte test

Det er dog slet ikke ensbetydende med, at du ikke også vil kunne finde en effektiv model, der både er energivenlig og effektiv i forhold til funktionaliteten. Du kan sagtens finde en emhætte, der har en rigtig god sugekapacitet, en god sugeevne såvel som et sobert lydniveau. Det skal dog ikke være nogen hemmelighed, at hvis du gerne vil have en emhætte, der er både energivenlig og effektiv på samme tid, så skal du også være villig til at betale for det. Det er dog vigtigt, at du ikke går på kompromis med dette, da det med stor sandsynlighed vil ende med at koste dig dyrt i længden.

Emhætte test – hvad er vores vurdering?

Når du skal købe en emhætte, er det naturligvis rigtig vigtigt, at du sørger for at få valgt dig en af de emhætter, som har et stilfuldt og flot design. Dog er det mindst lige så vigtigt, at du i forbindelse med købet af en ny emhætte også sørger for at sikre dig, at det produkt, som du lader dit valg falde på, ikke bruger for meget strøm. Ved at sørge for at vælge dig en af de emhætter på markedet, som er energivenlige, har du mulighed for at reducere dit forbrug af strøm ganske betydeligt, og det er helt afgjort noget, der vil være god mulighed for at mærke på varmeregningen, når du som forbruger står og skal have fundet dig en ny emhætte, der kan efterkomme lige netop de konkrete ønsker og behov, du måtte have.

Afslutningsvis i denne emhætte test vil vi desuden råde dig til at tænke over, at det i forbindelse med købet er vigtigt at huske på, at du gerne skulle have glæde af det produkt, som du vælger at erhverve dig, i lang tid frem. Derfor er det bestemt vigtigt, at du sørger for at tænke langsigtet og vælge dig en af de varianter, som du vil kunne få glæde af i de næste mange år frem. På den måde vil du også kunne få størst mulig glæde af produktet!