Det kan være svært at vide hvilke sten man skal vælge, hvordan de skal lægges, og derfor vil man gerne have en ekspert ud for at undersøge det. Brolæggere kan hjælpe i de fleste tilfælde, men det er ikke altid det kan lykkedes at gøre det selv. Få en faglært til at hjælpe dig og sørg for at det hele bliver gjort ordentligt. Det kan jo være du bare har brug for nogle fifs og ikke mindst tricks.

Hvilket sand skal bruges?

En god ide er at bruge gult sand, det er oftest det som bruges, og så er det perfekt til at lægge det hele lige så det ikke er skævt. Nogle virksomheder bruger afrettersand, men det er ikke altid det er en god løsning til større arealer. Men få fat i noget sand, hvor der ikke kan komme ukrudt i, for det bliver noget bøvl at fjerne.

Hvilke sten vil egne sig bedst til haven?

Alt efter hvordan der skal lægges sten, og om det er til en sti, eller bare en terrasse. Store kvadratiske fliser vil være oplagt til en terrasse, hvorimod små sten, eller granit vil være oplagt til stisystemer igennem haven, det kan være du vil have lavet en bro, med et vandbassin, hvor der er fisk og lign. Det er helt op til dig.

Hvilke sten vil egne sig bedst til indkørslen?

Til en indkørsel, er det helt op til dig hvad der skal lægges, nogle lægger beton, mens andre vælger fliser eller grus. Beton er nok det mest holdbare, men det kræver mere undermaterialle end andre løsninger. Det kræver stabilgrus, hvis du skal have lagt beton, ellers kan du risikere en ustabil belægning. Der er intet værre hvis et hele synker, fordi det ikke er gjort ordentligt.