Hvis dit trægulv er blevet gammelt og slidt, så kan det have stor indvirkning på resten af rummet. Selvom gulvet kan være en undseelig del af et værelse, så spiller dets stand alligevel en stor rolle for rummets udtryk som helhed.

Hvis dit trægulv har fået hakker og revner, så kan du overveje at få et gulvfirma til at udføre en gulvafslibning.

 

Hvorfor ikke gøre det selv?

Nogle vælger afslibe gulvet selv – dette kræver dog ekspertise og i særdeleshed tid og engagement. Gulvafslibning er en omstændelig proces, som tager mange ressourcer og tid. Derfor kan det være fordelagtigt at få udført gulvservice af en erfaren fagmand, som har 100 % styr på, hvordan det skal gøres.

 

Spar penge og vælg en lokal gulvmand

I mange tilfælde kan det være en fordel at vælge et lokalt gulvfirma at udføre afslibningen. De kræver enten ingen eller få kørselspenge i forhold til et udenbys gulvfirma, som skal have kørselspenge. Selvom et udenbys gulvfirma umiddelbart kan virke som den billigste løsning, så kan kørselspengene altså udgøre en større udgift, end man lige regner med. I Århus kan et gulvfirma, såsom Lykke Gulvbehandling, lave gulvafslibninger.

 

Derudover har lokale gulvfirmaer også ofte den egenskab, at de er en mindre virksomhed med færre ansatte. Dette har indvirkning på gulvafslibningspriserne, der ofte er lavere, fordi der er tale om et mindre mandskab, som skal aflønnes.

 

Hvordan man forbereder sig

Inden man får besøg af en professionel gulvafslibe er der visse ting, som man skal forberede inden, så gulvet er klargjort. Man kan starte med at fjerne fejelisterne i rummet og gemme dem, så de kan sættes op, når gulvafslibningen er gennemført. Derudover kan man dykke synlige søm, så de ikke kommer til at genere gulvafslibningsmaskinen. Derudover kan man fjerne synlige malerklatter og ujævnheder i gulvet samt selvfølgelig tømme rummet for alt inventar og møbler.

 

Vigtigheden af god vejledning

Ved at rådføre sig med en fagmand på området, så kan denne vurdere, hvorvidt ens gulv overhovedet kan afslibes. Visse gulvtyper, såsom laminat, kan ikke afslibes. Derfor ville det eksempelvis være katastrofalt, hvis man selv gav sig i kast med at forsøge at slibe et laminatgulv.

Derudover kan en professionel gulvmand også vurdere, hvilken overfladebehandling som passer til kundens behov. Er man en børnefamilie, så vil en efterfølgende hårdfør overfladebehandling være fordelagtig, da gulvet vil blive udsat for slid og eksempelvis tab af legetøj.