For mange er det en drøm at få en pool i haven. Der er uden tvivl mange, der ser det som noget nær det ultimative, man kan opnå i sin have, og der er da også en vis signalværdi ved at have en pool. Ikke mindst hvis man har børn, er det noget man kan gå og drømme om, hvor børnene kan plaske rundt i og hygge på de varme sommerdage. For mange vil det dog være en uoverskuelig investering, da en swimmingpool hurtigt kan koste det samme som en familiebil alt efter type.

Mange fortryder deres investering

At få en stor permanent pool i haven er dog ikke altid ensbetydende med ubetinget lykke. Der er nemlig rigtig mange udgifter og besværligheder forbundet med at have en pool. Den skal holdes ved lige, den skal holdes ren, og så skal den ikke mindst tømmes og fyldes efter årstiderne. Sker der et uheld med poolen, og den revner, kan det blive en økonomisk katastrofe. Når børnene så flytter hjemmefra, er der en god sandsynlighed for at den aldrig bliver brugt, eller i hvert fald ikke før der kommer børnebørn. Der er derfor mange der ender med at fortryde deres investering.

Vælg billigere alternativer

Inden i kaster jer hovedkulds ud i at tømme opsparingen og få støbt en pool, kan det derfor også være en rigtig god ide at kigge på alternativerne i form af badebassiner, der kan stilles op. Et badebassin er ikke det samme som det var for tyve år siden, hvor kanterne kunne klappe sammen hvert øjeblik det skulle være. De såkaldte rammepools er store bassiner, der kan indeholde helt op til omkring 50.000 liter vand, og hvor der er rigeligt plads til familien og mere til. Som du kan se her ved Eurotoys, der forhandler Intex pools, så koster de største modeller under 7000 kroner. En større investering men ikke i nærheden af prisen på en ”rigtig” pool

Husk prisen på vand

Det er dog meget vigtigt at huske, at prisen på bassinet langt fra er den eneste investering, der er forbundet med at få en pool i haven. Der er nemlig også en anseelig udgift forbundet med at fylde dem med vand, da vand som bekendt ikke er gratis. Det er lidt forskelligt hvad vandafledning osv. koster fra kommune til kommune, en god tommefingerregel er dog at 1000 liter typisk koster omkring 70 kroner. Det vil sige at det eksempelvis vil koste mere end 3000 kroner at fylde det helt store bassin, hvilket også er en udgift man skal have med.

Så selvom det er pool på budget, så er det ikke en billig fornøjelse at skabe hotelstemning i sin egen have – men det kan sagtens være pengene værd.