Spisebordet er ofte centrummet i mange familiers hjem. Her fortæller man om dagens begivenheder og hygger sig omkring aftensmaden. Den rette spisebordslampe kan være med til at skabe en hyggelig stemning og bringe lys ind i en travl hverdag.

Spisebordslamper findes i et væld af farver og designs. På nettet er det nemt at få et hurtigt overblik over de mange forskellige lamper og muligheder. Ligegyldigt budgettet er det muligt at finde den lampe, der passer ind i netop dit hjem, og kan være med til at sætte et særligt præg på din indretning.

Match spisebordets form

Hvis du har et flot rundt eller ovalt spisebord, kan det skabe en god harmoni i rummet ved at vælge en spisebordslampe med runde former. Det giver et blødt indtryk, og får spisebordslampen til at blende ind i rummet, men samtidig understrege bordets form. Men man kan også lade spisebordslampen være fokuspunktet i rummet og vælge et mere udfordrende design eller en skarp farve.

Det er op til én selv, om man vælger spisebordslampe på baggrund af designet eller funktionalitet. Men man skal dog altid have for øje, at spisebordslampen ikke blænder – lyset må ikke genere de siddende omkring bordet, og skal helst skabe en jævn belysning over bordet. Så selv om man gerne vil have en smart lampe, der passer til ens smag, så skal man alligevel sikre sig, at lyset er behageligt.

Spisebordslampe med flere funktioner

Når man kigger på spisebordslamper, er det en god idé at overveje, hvorvidt spisebordslampen skal være den eneste lyskilde i rummet eller én af mange. Hvis man har andre lyskilder, kan man sagtens vælge en spisebordslampe, der udelukkende lyser bordfladen op. Men hvis spisebordslampen er den eneste belysning, kan det være en god idé at finde en lampe, der spreder lys ud i resten af rummet.

Derudover er det også muligt at overveje en spisebordslampe, der kan dæmpes med en lysdæmper. Hvis man ikke har alt for mange rum at gøre med, kan spisebordet nemt bruges som både spise- og arbejdsplads – når der skal arbejdes ved bordet, skruer man blot op for lyset, og har dermed god belysning til fx at læse. Når man senere skal spise, kan lyset dæmpes til en mere behagelig og afslappet belysning.