Når det bliver sommer, betyder det for de fleste, at der skal slås en hel masse græs, og det er herfor vigtigt, at man finder nogle redskaber, der kan varetage den type af opgaver, man skal have løst. Det kan også være, at man har nogle forskellige områder omkring en skov, ved en sø, i vejkanter eller lignende, hvor det er svært at komme til med en almindelig plæneklipper. Det kan også være, at man har områder med græs, der er for stort og kraftigt til, at man kan slå det med en normal plæneklipper. Derfor kan det være en fordel at erhverve sig nogle lidt større haveredskaber, der kan varetage sådanne opgaver, og dette kunne eksempelvis være i form af slagleklipper, brakpudser eller rotorklipper.

Slagleklipper, rotorklipper eller brakpudser?

Der findes flere forskellige typer af græsredskaber til traktor, og dette er blandt andet gældende for slagleklipper, rotorklipper og brakpudser, som har forskellige fordele.

En slagleklipperer en form for grønthøster, hvilket vil sige, at den ikke findeler græsset så meget, og dette er eksempelvis en fordel, hvis man skal lave hø. Det kan også være en fordel, hvis man blot vil slå græsset, og ikke ser de store problemer i, at det ikke rigtigt er findelt.

En rotorklipperklipper også græsset, men den findeler det også en hel del mere, end en slagleklipper gør, og det kan være en fordel, hvis man slå græs nogle steder, hvor man ikke skal benytte det afslåede græs. Det kan også være en fordel, når man klipper græs i områder, man skal gå på i form af eksempelvis stier, omkring en sø eller lignende.

En brakpudseregner sig godt i områder, hvor græsset er meget tæt og højt, og dennes funktioner ligger meget i navnet. Den findeler også græsset, andre planter, ukrudt og lignende en hel del og slår det godt i bund, og denne kan være en fordel at have, hvis man har større områder med brak eller højt, tæt græs.

Græsredskaber er også mulige at få til ATV og minilæsser

Der findes også græsredskaber til ATV og minilæsser, hvis man har bedre muligheder for at benytte sådanne køretøjer til græsslåningen. Her kan man eksempelvis få rotorklippere til ATV, og disse sætter man bag på, og så kan man ellers køre afsted. Det kan være en fordel at have rotorklipper til ATV, hvis ikke man har de helt store områder med græs. Har man større områder, anbefales det, at man benytter græsredskaber til traktor, da man her sparer en hel del tid og ressourcer på græsslåningen.