En af hovedfordelene ved en luft til luft varmepumpe er, at der er en del penge at spare på den lange i forhold til varmeregningen, da en luft til luft varmepumpe er en del billigere i drift i forhold til andre varmekilder. En økonomisk og ret relevant sidefordel, man får med en luft til lift varmepumpe, er et økonomisk tilskud, som man kan få, når man køber sig en varmepumpe. Grunden til at man kan få sig et sådant tilskud er, at luft til luft varmepumper er særdeles miljøvenlige og har et meget småt udledningsniveau i forhold til de alternativer, der er for at anskaffe sig varme til boligen.

Find den rette nedre temperatur som varmepumpen kan operere i

Det forholder sig således, at de forskellige luft til luft varmepumper omdanner noget kold luft til noget luft, der har højere temperaturer og pumper det ind i boligen. Her er det værd at bemærke, at der er en nedre grænse for, hvor koldt den luft, der skal omdannes, må være for at varmepumpen kan fungere. Nogle luft til luft varmepumper har en nedre grænse på omtrent -35 grader, mens andre er på omkring -25 grader, og dette er vigtigt at få til at stemme overens med, hvor varmepumpen skal placeres. Er ens bolig, sommerhus eller lignende geografisk placeret et sted, hvor temperaturerne kan komme helt ned på omkring -30 grader, kan det være en fordel at vælge en varmepumpe med en nedre grænse på -35 grader, så man er sikker på at kunne få varme om vinteren. Opholder man sig derimod et sted, hvor temperaturerne aldrig er så langt nede, er det nødvendigvis ikke et krav at finde en varmepumpe, der kan operere i temperaturer helt ned til -35 grader.

Læg mærke til varmepumpens energiklasse

Luft til luft varmepumper fås også i forskellige energiklasser, og de bedste varmepumper tilhører energiklassen A+++, der betyder, at deres strømforbrug i forhold til ydeevne er lavest muligt. Varmepumpens energiklasse tegner også et billede over, hvor effektiv den givne varmepumpe er, hvilket kommer i kraft af dens evne til at genbruge ubenyttet varm luft. Denne type varmepumpe egner sig godt til huse i et plan eller sommerhuse, hvor man hurtigt ønsker at få hurtig opvarmning.

Læs mere om de mange forskellige varmepumper og find ligeledes et stort udvalg af luft til luft varmepumper på http://varmepumpe-guide.dk/producent/luft-til-luft/.