Går du med overvejelserne omkring at få et nyt køkken, men er i tvivl om, hvad et nyt køkken koster? Der er stor prisforskel på køkkener, og indenfor denne kategori, hænger pris og kvalitet sammen. I Denne artikel vil du blive klogere på, hvad prisen er for et køkken, og så du funder et køkken, der passer til dit budget.

Hvad koster et komplet køkken?

Prisen på et komplet køkken afhænger meget af, om man skal have et lille, mellemstort eller stort køkken. Det kommer også an på hvilke materialer man ønsker at anvende. Derfor kan det være en god idé, at på en prisliste hvad de forskellige elementer koster. Det giver et bedre indtryk af hvad et komplet køkken vil komme til at koste, da man først og fremmest tager udgangspunkt i materialer, men også farver, hårde hvidevarer og meget mere. Klik her for at se prisliste og pris på køkkener. Et komplet køkken kan have et prisspænd på kr. 11.500,- til +100.000,-

Hvad koster et lille køkken?

Hvis du bor i lejlighed, et mindre hus eller blot har et lille køkken, så findes der en lang række muligheder. Det gælder både mht. funktionaliteten, så du får mest muligt ud af det lille køkken, men naturligvis også i forhold til designet.

I det lille køkken vil det være en fordel at integrere overskabe, hvis man gerne vil sørge for at have mest mulig plads til opbevaring af service, køkkenmaskiner og meget mere. Derudover skal man sørge for at få mest muligt ud af sine skabe og skuffer. I nogle lejligheder vælger man f.eks. at integrere varmtvandsbeholderen inde i et skab, men hvis man kan komme udenom dette, så har man langt mere plads til opbevaring af køkkenredskaber og eller rengøringsartikler.
I det lille køkken er det også vigtigt at man sørger for, at man har mest mulig bordplads. Hvis man sætter alt for mange ting på køkkenbordet, så kan et lille køkken meget hurtigt komme til at se rodet ud, og samtidig kan det blive klaustrofobisk at opholde sig i. Et køkken der er pænt og ryddeligt giver en god atmosfære og er et rum man har lyst til at opholde sig i.
Et lille køkken kan man købe fra bare kr. 11.500,- men alt efter hvilken køkkenbordplade, skabslåger, vask m.m. man gerne vil have integreret i køkkenet, så har dette naturligvis også indflydelse på prisen.

Hvad koster et mellemstort køkken?

Det mellemstore køkken lever stort set op til de samme præferencer som i det lille køkken. I det mellemstore køkken vil der være lidt mere bordplads og mere skabsplads at gøre godt med. Det kan være en stor fordel hvis man bor i en større lejlighed eller i et hus, hvor man også har børn. Børnene skal have opbevaret deres service, madkasser og for de helt små, kan der være behov for skabsplads til babymad.

Hvis man er en børnefamilie, så er det vigtigt at man sørger for at vælge køkkenelementer, der kan holde til lidt af hvert. Et køkken vil blive anvendt flere gange i løbet af en dag, og det kan være at børnene vil komme til at læne sig op af en åben køkkenlåge, og det kan derfor være en god idé at alliere sig med en køkkenforhandler der netop ved, hvilke køkkener der kan holde til hverdagens udfordringer.

Et mellemstort køkken kan man købe fra 25.000 og opefter. Igen kommer det meget an på hvad man har af forventninger til både inventar, materialer og naturligvis, hvor meget køkkenet skal holde til.

Hvad koster et stort køkken?

Det store køkken er til de krævende børnefamilier med store behov, eller til masterchef kokken, der ikke vil gå ned på plads eller udstyr. I det store køkken er der masser af bordplads og skabsplads, samt at også ofte ser en køkken-ø. I det store køkken kan man vælge, at have en køkken-ø man kan justere i højden, så børnene kan være med til at tilberede måltiderne eller hjemmebag. I det store køkken er der også mulighed for at vælge større amerikanerkøleskabe, der tager meget gulvplads, men som der kan være en praktisk løsning, når man skal opbevare meget til den krævende familie.

Det store køkken lever op til de store familiers behov, og dette afspejler sig også i prisen, når man gerne vil have flere køkkenelementer og eventuelt også flere hårde hvidevarer. Flere familier har bl.a. to ovne, så man både kan tilberede kød og tilbehør på en gang, og ikke skal indsætte maden skiftevis.
Det store køkken kan man købe fra 40.000 og opefter. På samme vis som ved et mellemstort køkken, så kommer det an på inventar, materialer osv.