Står du midt i en renovering eller nybygning af dit hus, og har du brug for lidt tips, råd og vejledning? Så læs med her, hvor du får fem gode råd til nybyggeren.

Vær realistisk i din planlægning

Byggeprojekter har det med at trække ud, og det er mildest talt hamrende irriterende. For at undgå frustrationen over at gå fem uger over din oprindelige deadline, skal du derfor forsøge at være så realistisk som mulig i din planlægning. Kan du virkelig nå at støbe nyt gulv på en enkelt dag? Tager det måske lidt længere tid at male, end du lige umiddelbart ville tro? Ting som disse skal du have for øje, når du laver din tidsplan. Hellere have ekstra tid end at have en presset plan for projektet, for du løber sandsynligvis ind i nogle uforudsete udfordringer, som kommer til at forsinke planen.

Overvej din materialer grundigt

Om du skal vælge den ene eller anden slags maling, og om du skal have fliser, trægulv eller klinker er ikke helt irrelevant i forhold til økonomien. På nogle områder kan det godt betale sig at spare, for der gør det måske alligevel ikke den helt store forskel, men på andre områder kan det altså godt betale sig at give lidt ekstra for materialerne. Her handler det om at overveje, hvad rummet eller rummene skal bruges til, og hvilke behov der dermed er. Hvis du regner med at skulle nyde godt af dit nybyggeri i mange år frem, er det værd at investere i nogle ordentlige materialer, men samtidig er der ingen grund til at smide unødvendige penge ud af vinduet.

Få hjælp fra professionelle

Det kan godt være, at du ser dig selv som værende temmelig handy, og det er du da sikkert også! Der er imidlertid bare nogle ting, som man bør få professionel hjælp til. Du kan sagtens selv stå for at male og lægge gulv, men når det kommer til rørlægning og arbejde med el og varme, skal der altså professionelle ind over. Det koster måske lidt, men på mange områder er det ganske simpelt påkrævet, og desuden sikrer du dig, at det bliver gjort ordentligt. Et nyt badeværelse er knap så fedt, hvis der er lavet fejl med vandrørene, og det hele skal rives ned igen.

Lån eller køb ordentlige redskaber

Nej, den billige hammer, du har købt på tilbud i det lokale supermarked, er sandsynligvis ikke god nok til større projekter. Til ophængning af billeder er den glimrende, men når det kommer til nybyggeri, skal du have fat i nogle ordentlige redskaber. Måske kender du én, der har et lækkert værksted fyldt med kvalitetsredskaber, som du kan være heldig at låne. Ellers skal du enten selv ud at købe noget godt værktøj eller leje det. Mange større ting kan lejes hos et byggefirma, så du undgår selv at skulle investere i det. Uanset hvad du vælger, er ordentlige redskaber helt sikkert pengene værd! Det gør det meget nemmere og kan spare dig for en del tid i det lange løb.

Tænk fremad

Det lyder måske banalt, men når du bygger nyt er det vigtigt at forsøge at se lidt frem i tiden. Synes du også, at en jacuzzi er fed om tre år, eller kommer det til at blive brugt syv gange og derefter blot tage plads? Er der brug for mere end én håndvask på badeværelset? Skal gulvet i stuen kunne holde til, at der kommer kæledyr i fremtiden? Dette er værd at overveje, så du kan være glad og tilfreds med dit nybyggeri i mange år frem. Det tager trods alt lidt tid at skulle lave det om!