Hjemmet er det sted vi gerne skulle kunne koble af fra en hektisk hverdag og være os selv, fri for alle bekymringer og de tanker som går en på. Hjemmet er det sted, hvor man føler sig tryg og får uforglemmelige oplevelser med sin familie og venner.  Vi lever den dag i dag i et samfund, hvor det i højere og højere grad handler om, at vi skal præstere til vores ypperste i alle henseender, hvor vi skal have det perfekte job med en god løn, være super sociale og ikke mindst være gode til en eller anden fritidsaktivitet.  Derfor er det i endnu højere grad vigtigt, at hjemmet kan bruges til, at komme ned i gear og lade op til en ny dag. Her kommer nogle tips til, hvordan du indretter dit hjem med henblik på at gøre det mere afstressende.

Giv dit hjem personlighed

Et hjem skal gerne vise hvem det er, som der bor der. Et hjem uden personlighed vil føles som værende et hotel. Her kan det være svært at slappe af hvis det er alt for minimalistisk. Derfor er det vigtigt for dit ve og vel, at du indretter dit hjem med et personligt touch.  Man kan sagtens blive inspireret af diverse design – og boligblade, samt mixe det med din egen personlige stil, hvor det ikke vil gøre noget at have genstande fra Georg Jensen. Pointen er, at hvis dit hjem ikke rummer nogen form for personlighed vil det ikke fungerer som det der hellige sted, så vil det aldrig nogensinde blive afslappende. En måde at gøre sit hjem personligt på, er ved bruge unikke farver, så alle vægge ikke bare bliver kridhvide. Dertil er det en god idé at dekorere hjemmet med billeder og andre genstande, som har en affektionsværdi for dig.  Det kan blandt andet være møbler, som du har arvet fra dine bedsteforældre eller forældre. Det vil give noget historie til dit hjem.  I samme stil vil det være en god ide, at bruge billeder fra rejser, familie eller venner, som kan pryde væggen.  Det vil fortælle meget om dig som person og ikke mindst gøre hjemmet personligt.

Hyggehjørnet

Når du indretter dit hjem, så kan det være en god idé at skabe kroge, som indbyder til hygge og ikke mindst afslappethed. Hvis det er muligt, så kan det være en god idé at installere en pejs eller brændeovn.  Begge disse er karakteriseret ved, at indbyde til hygge, hvor man tager en tyk sweater på og sætter sig foran pejsen med en kop kaffe og læser en god bog. Totalt afstressende.

Hvis ikke man har muligheden for, at installere en pejs, så er det muligt at skabe hygge med den rette belysning og møbler.  Mange negligerer den effekt lys har på vores humør.  Ved at bruge lamper, hvor man har muligheden for, at afdæmpe lyset, så har man nemmere ved at falde til ro og slappe af. Her har du mulighed for at hente yderligere inspiration til et afstressende hjem.