Et smukt og velholdt trægulv kan gøre utrolig meget for et hjem. Desværre er hjemmets gulve ofte udsat, og de kan være svære at vedligeholde. Herunder kan du læse mere om, hvornår dine trægulve bør afslibes og behandles – og hvordan du sikrer fremtidig vedligeholdelse.

Hvornår trænger gulvet til afslibning og overfladebehandling?

Et typisk tegn på at et trægulv trænger til afslibning er, når træets overflade begynder at blive meget ridset og hakket. Ofte er det også tydeligt at se, hvis lakken på dit trægulv er slidt igennem eller er meget beskidt, og det derfor trænger til en ny overfladebehandling.

En afslibning er nødvendig for dit gulvs ve og vel, hvis træets overflade er blevet meget ridset og hakket. Men at afslibe trægulve er dog ikke noget, du bør foretage i tide og utide, da gulvbelægningen bliver tyndere for hver gang. Derfor er to ting rigtig vigtige; vedligeholdelse og professionel behandling.

Bor du på Frederiksberg kan du hos Vikinggulverservice.dk få professionel udført gulvafslibning og efterfølgende overfladebehandling.

Fremtidig vedligeholdelse

Når dit gulv skinner efter at være blevet slebet og overfladebehandlet, er der flere ting, du selv kan gøre for at holde dine trægulve smukke i lang tid. Rengøring af trægulve afhænger af, hvilken overfladebehandling gulvet har fået:

  • Et ludbehandlet gulv skal vaskes med den type sæbe, gulvet oprindeligt er behandlet med. Alternativt kan du vaske gulvet med sæbespåner.
  • Et oliebehandlet gulv skal vaskes med vand tilsat oliesæbe – eller anden sæbe efter olieleverandørens anvisninger. Har gulvet fået ridser, kan du lægge en våd klud over ridsen, og gulvet vil af sig selv rejse sig og udligne ridsen igen.
  • Er dine gulve lakerede eller malede kan vask med meget vand og sæbe ødelægge lakken og/eller malingen. Derfor bør du blot tørre dem af med en hårdt opvredet klud. Ved behov for grundigere rengøring, kan du bruge en laksæbe.