Om det er låse til døre, postkasser, bankbokse eller noget fjerde, har de alle tilfælles, at de har brug for at blive vedligeholdt. Vedligeholdelse af låse er imidlertid noget, som de fleste danskere ikke er bekendte med. Kan du nikke genkendende til dette, får du her nogle gode råd til, hvordan du vedligeholder dine låse.

Brug låsespray

Vil du gerne have låsen til at holde i mange år, er det vigtigt at vedligeholde den med en låsespray. Låsespray kan fås i landets mange byggemarkeder og som regel ogsåsupermarkeder. Låsesprayen er nem at bruge og sviner ikke –du sprayer blot ind i nøglehullet i et kort øjeblik, hvorefter du stikker nøglen ind og drejer nogle gange. baglås. Sørg dog for at købe den rette låsespray til formålet. Du kan vælge en universal låsespray, der kan bruges til alle typer låse, eller finde en låsespray, der er specielt udviklet til særlige typer låse. Læs altid bag påsprayen eller forhør dig i butikken, inden du køber din låsespray.

Hav rene nøgler

Når låsen fyldes med skidt, går det i høj grad ud over låsens kvalitet, da smuds og snavs føres ned i cylinderen og i sidste ende skader låsemekanismen. Vær derfor god til at pudse nøglerne fra tid til anden, sådu mindsker mængden af snavs, der kommer ind i låsen. Vær dog opmærksom på, at elektroniske nøgler som regel ikke kan tåle vand og derfor skal pudses uden.

Få tjekket dine låse

Er du i tvivl om kvaliteten pådine låse, er det en god idéat fåen låsesmed til at tjekke dem. Låsesmeden vil hurtigt kunne afgøre, om der er brug for udskiftning af låsene eller om de fungerer, som de skal. Nogle låsesmede tilbyder sågar et gratis sikkerhedstjek, hvor blandt andet låsene tjekkes. HV Låseteknik, som er en låsesmed nær Nørrebro, tilbyder gratis sikkerhedstjek, sådu kan fåtjekket alle dine låse.