Hvis du allerede har truffet valget om, at gulvet skal belægges med træ, så tillykke!

Et smukt lagt trægulv giver huset sjæl, og det er ofte med til at give en varme til rummet samt ro og rene linjer.

 

Nu kommer det svære: Hvilken træsort og lægningsmønster skal man så lige vælge?

Der er mange flotte gulve på markedet, og hvor skal man lige starte? Vi har samlet et par råd og forslag, som man kan tage udgangspunkt i.

 

Holdbarheden

Et trægulvs egenskaber med hensyn til holdbarhed afhænger af den valgte gulvtype. Gulvtyper såsom massivt trægulv, plankegulv og parketgulv, har en lang holdbarhed, fordi de har en god tykkelse. Tykkelsen giver en god stabilitet i rummet, og det giver også mulighed for slibe gulvet ned senere. Efter et par år eller grundig slid, så kan et tykt trægulv slibes ned flere gange, og man kan derfor have glæde af det i mange år.

 

Lyse eller mørke træsorter

Fyr, gran og birk er smukke, lyse træsorter, som vil gøre sig godt i mange rum. Kendetegnende for lyse træsorter er dog, at de er mindre slidstærke. Derimod er mørkere træsorter som bøg, eg og ask, mere slidstærke og kan holde til gentagen daglig brug.

 

Et trægulv til netop jer

Derudover kan det også være fordelagtigt at vælge en slidstærk træsort, hvis man er en børnefamilie, som automatisk vil slide mere på gulvet end et ældre ægtepar.  Det er en god idé at overveje, hvor ofte og hvor meget trægulvet bliver udsat for slitage. Selvom det kan være svært at forudsige præcist, så kan man i hvert fald gøre sig nogle overvejelser.

Ydermere vælges der typisk en hårdfør træsort til køkkenet, mens soveværelset kan nøjes med en blødere træsort.

 

Den korrekte montering

For at trægulvet kan komme til sin ret, så er det vigtigt, at det bliver monteret korrekt og sikkert. En tømrer, såsom tømrermester Tønnes & Ulstrup, kan udføre gulvarbejde i Vejle og Fredericia. Med en erfaren tømrer er man sikker på, at det optimale resultat opnås. Derudover kan de bistå med vejledning om den bedste overfladebehandling og videre pleje.