Står du med en revnet forrude, er det på tide at tage bilen med til et værksted og få den fikset. Men hvad koster det at få skiftet forrude?

Spørger du Thiemannkok, en fynsk virksomhed med eget professionelt værksted og over 25 års erfaring inden for autobranchen og ikke mindst udskiftning af bilruder, er svaret ikke så enkelt. Prisen på udskiftning af bilrude hos Thiemannkok og andre autoværksteder afhænger af flere ting:

  • Størrelsen på den beskadige rude
  • Kompleksiteten af den forestående udskiftning
  • Om der er varme i ruden eller ej

Først når disse forhold er blevet vurderet, kan du få en konkret pris på, hvad det koster at få skiftet forrude.

Mens udregningen af prisen ikke er så ligetil, som man kunne ønske sig, er der andre faktorer relateret til bilrudeudskiftning, som er mere klare. For eksempel kan vi fortælle, at et rudeskift hos Thiemannkok ca. tager 4-5 timer, og at du har mulighed for at låne en kundebil, mens udskiftningen af ruder finder sted.

 

Stenslag eller decideret revne? Forskellen har betydning for prisen og mere

Hvis din revne er mindre end 2 cm i diameter, kan du muligvis få den repareret som stenslag. Dette er væsentligt billigere end et komplet rudeskift. Er revnen større end 2 cm, er du sandsynligvis nødt til at få skiftet din rude ud, da revner på denne størrelser nemt udvikler sig. Dette gælder især, hvis revnen er placeret på forruden, for en stor portion af bilens stukturelle styrke ligger nemlig der. At få udskiftet forruden er derfor ikke kun vigtigt for bilens ”helbred” – det er også vigtigt for din egen sikkerhed.

 

Sådan foregår et rudeskift

Rudeskiftet foregår også under ordnede forhold, der følger bilfabrikkernes forskrifter. Alt dette er for at sikre, at værkstedets reparationer og monteringer følger de standarder, som producenterne foreskriver. Og alt dette er til gavn for dig, så du som bilejer trygt kan aflevere din bil til reparation.

Helt konkret foreskriver producenterne, at bilen skal stå på et plant underlag under rudeskiftet. Dertil skal værkstedet, hvor monteringen foregår, være tørt og opvarmet. Når udskiftningen af bilruder foregår under sådanne forhold, mindsker det risikoen for, at der senere hen opstår spændinger, som kan bevirke, at ruden revner og splintrer.

 

Dine gamle ruder går ikke til spilde

Mange autoværksteder er også miljøbevidste og gør en dyd ud af min mindske belastningen på naturen så meget som muligt. Thiemannkok hører til under denne kategori, og når din gamle rude er blevet afmonteret, sørger forretningen for at sende den videre til et genvindingsanlæg. Her bliver ruden nedbrudt, og dens komponenter genanvendt til at lave nye produkter, såsom pærer, isoleringsmateriale og sågar nye bilruder.

Kemikalier og limrester bliver også behandlet forsvarligt. I dette tilfælde sendes det farlige affald videre til Stenarecycling, som sørger for at genbruge det til nye ressourcer.