Hvis pladsen i din bolig er meget begrænset og du derfor kan få svært ved at finde plads til en reel ovn, så kan du i stedet vælge at investere i en såkaldt miniovn. Som navnet også antyder, så fylder en sådan ovn ikke synderligt meget, og derfor vil du endda også kunne finde plads til at have den stående inde i et skab eller lignende, hvor den kan gemmes væk. Det er dog ikke kun den begrænsede størrelse, der er med til at gøre en miniovn til en oplagt investering for dig, da der faktisk også er mange fordele forbundet med en mindre ovn.

Ikke nok med, at de ikke fylder synderligt meget, så er det ofte også meget hurtigt at opvarme en miniovn, hvilket ikke altid er tilfældet med en større ovn, der hurtigt kan tage lang tid at varme op. Hvis du i stedet skal opvarme en miniovn, så vil du meget hurtigt kunne opnå de grader, du har brug for – uanset om der er tale om en høj temperatur eller blot en almindelig temperatur. Det er også ensbetydende med, at det er meget nemt for dig at kontrollere temperaturen, da du hurtigt har mulighed for at regulere den op eller ned.

Ydermere, så skal det naturligvis også understreges, at miniovne ofte er meget prisvenlige. Det skal nemlig ikke holdes skjult, at en miniovn ikke koster synderligt mange penge, hvis du sammenligner det med en større ovn, hvilket også er ensbetydende med, at en sådan løsning er særdeles velegnet for dig, der er studerende eller ganske enkelt ikke har likvide midler til at investere i en større ovn, der ofte er meget større. Samtidig med, at det er billigere for dig at anskaffe dig en mindre miniovn, så er det samtidig også billigere for dig at bruge ovnen, da den bruger mindre strøm sammenlignet med en almindelig ovn.

Hvis du har planer om at investere i en miniovn, så skal der selvfølgelig ikke være nogen tvivl om, at du har muligheden for at vælge mellem en lang række forskellige modeller på det danske marked. Det er også ensbetydende med, at det kan være en vanskelig beslutning at skulle vælge den helt rette model for dit vedkommende, men det er særdeles vigtigt, at du sørger for at vælge mellem største omhu. I denne miniovn test bliver du heldigvis præsenteret for en række forskellige modeller, hvorfor du med garanti også vil kunne finde en model, der er den helt rette for dit vedkommende.

Steba KB41 Ovn

Her er der bestemt tale om en særdeles stilren miniovn, der er fremstillet i rustfrit stål, hvilket ikke blot er med til at give den et moderne look, men samtidig er det også med til at sikre, at kvaliteten er helt i top og ligeledes er levetiden. Ovnen har samlet volumen, der lyder på intet mindre end 38 liter, hvorfor det – uden tvivl – vil være den perfekte løsning for dig, der ikke har behov for et stort ovnrum til din madlavning. Den kan dog også sagtens fungere som et rigtig godt supplement til en større ovn, hvorfor den faktisk kan tjene mange formål.

Steba KB41 har en effekt, der lyder på intet mindre end 2000 Watt, hvilket gør ovnen i stand til at levere temperaturer, der lyder på helt op til 230 grader – og det er selvfølgelig også ensbetydende med, at du har mulighed for at lave stort set alle former for mad i denne ovn. Du har desuden også selv muligheden for at indstille den til varmluft, under- eller overvarme eller en helt tredje indstilling efter dit eget behov. Ovnrummet byder desuden på hele fire forskellige højder til din ovnrist eller til din ovnplade, så du kan placere dit mad efter behov inde i ovnrummet.

Steba har desuden også valgt at udstyre deres KB41-ovn med en dobbelt glasdør, der er med til at beskytte selve fronten af ovnen mod at blive alt for varm under brug, hvilket er med til at nedsætte risikoen for, at du ender med at brænde dig. Ovnen er desuden også blevet belagt med en speciel non-stick emalje indvendigt, så den er nem at have med at gøre i forhold til rengøringen. Der medfølger naturligvis en lang række forskellige former for udstyr til ovnen, hvilket blandt andet inkluderer både et drejespyd såvel som en kombineret bageplade/fedtbakke samt en forkromet rist.

Scandomestic MIO23W

Hvis du er på jagt efter en mindre miniovn, som passer perfekt ind i dit skab eller måske endda vil kunne bruges i din campingvogn el.lign., så skal der ikke være nogen tvivl om, at du skal vælge at se nærmere på Scandomestic MIO23W, der kan bryste sig af et ovnrum med en samlet størrelse. Det betyder selvfølgelig også, at det er perfekt til et sted, hvor der ikke er synderligt meget plads til en ovn, hvilket kunne være i en mindre lejlighed, en studiebolig eller på et kollegieværelse. Med andre ord, så kan du finde plads til Scandomestic MIO23W stort set alle steder.

Der er desuden også rigtig mange, der er glade for at gøre brug af miniovne i samme størrelse som Scandomestic MIO23W som et godt supplement til en større ovn, da der naturligvis ikke er nogen grund til at bruge strøm på at varme en stor ovn op, hvis du alligevel bare skal bruge den til at varme nogle rester eller lave en frysepizza. Scandomestic MIO23W er blevet fremstillet med henblik på, at den skal kunne stå på et bord, og derfor vil det også være nemt for dig at finde plads til denne ovn – uanset om du bor et sted, hvor der er meget begrænset plads eller ej.

Ovnen er hvid og kan bryste sig af et meget moderne look, hvilket selvfølgelig også betyder, at den passer ind i stort set ethvert køkken. Den byder på en effekt, der lyder på hele 1500 Watt, hvilket også betyder, at du nemt kan varme ovne op til lige netop dén temperatur, du har behov for. Den har desuden også en timer, du frit kan indstille til alt fra ganske få sekunder til helt op til 60 minutter. Slutteligt, så skal det selvfølgelig understreges, at den er meget kompakt, da den blot måler 300 mm. i højden, 480 mm. i bredden og 341 mm. i dybden.

Knau KO26KB

Der skal ikke være nogen tvivl om, at der ikke er mange andre miniovne på det danske marked, der kan konkurrere med Knau KO26KB, når det kommer til at være særdeles praktisk. Det er naturligvis noget, der i høj grad handler om, at der også er tale om et såkaldt bordkomfur, hvilket betyder, at du kan komme rigtig langt med et smart apparat som denne, da der er tale om en rigtig god kombination af et bordkomfur og en miniovn. Derfor passer den også rigtig godt til dig, der har en mindre lejlighed eller til dig, der har lejet et værelse uden køkken.

Knau KO26KB er bestående af en ovn, der har et ovnrum, der har en samlet volume, der lyder på intet mindre end 26 liter, men dét, der adskiller Knau KO26KB fra de mange andre miniovne på markedet er, at du også finder to massekogeplader på toppen af ovnen. Det ændrer dog ikke på det faktum, at du sagtens kan have den stående på et bord. Det er selvfølgelig uhyre nemt for dig at gøre brug af både ovn og komfur, eftersom du blot skal gøre brug af de tre drejeknapper, som selvfølgelig er meget brugervenlige og intuitive at gøre brug af.

Den øverste knap, der er placeret på højre side af ovnen på Knau KO26KB bliver brugt til at regulere ovntemperatur, mens de to nederste knapper selvfølgelig bliver brugt til at regulere temperaturen for hver enkelt af de to kogeplader, der er placeret ovenpå miniovnene. Der sidder ligeledes også to knapper nederst på miniovnen, der kan bruges til at vælge mellem grill- eller bageprogram, som du naturligvis nemt og enkelt kan slå fra og til efter behov. Ovnen er sort og derfor har den naturligvis også et udseende, der gør, at den passer ind overalt, hvilket størrelsen naturligvis også er med til at understrege.

Spar på strømmen med en miniovn

Der skal selvfølgelig ikke herske nogen tvivl om, at der er rigtig mange forskellige fordele ved at investere i en miniovn sammenlignet med en helt almindelig ovn. Én af de helt særlige fordele ved at vælge en miniovn er, at du har mulighed for at spare rigtig meget strøm ved at gøre brug af en miniovn i stedet for en traditionel ovn. Det er selvfølgelig også ensbetydende med, at du faktisk har mulighed for at tjene prisen på din miniovn hjem, hvis du hidtil har gjort brug af en almindelig ovn eller derimod har gjort dig tanker om at købe en traditionel ovn i stedet for en miniovn.

I denne forbindelse er det naturligvis også vigtigt at understrege, at det ikke blot er en ovn, der kun kan bruges i et langt mindre omfang, for en miniovn kan faktisk sagtens bruges til præcis de samme ting som en helt almindelig ovn, medmindre du f.eks. skal lave en stor steg som du ganske enkelt ikke kan finde plads til i din miniovn. Det er stort set kun størrelsen, der er anderledes fra en almindelig ovn og derimod en miniovn, så derfor vil du også sagtens kunne bruge den til at lave et lækkert stykke kød, et par bagekartofler eller måske en frysepizza.

Det er også ensbetydende med, at en miniovn vil være et passende valg for et par uden børn eller derimod dig, der bor selv og dermed også kun skal lave mad til dig selv. Om ikke andet, så er der selvfølgelig også mulighed for at bruge miniovnen som et supplement til en almindelig ovn, så du dermed også kan gøre brug af en miniovn på de dage, hvor der ikke er behov for at tænde for den store ovn. På denne måde vil du også kunne spare en del penge hvert år ved at gøre brug af din miniovn i stedet for en helt almindelig ovn – uanset om den er indbygget eller ej.

Sørg for at vælge en miniovn af høj kvalitet

Hvis du har bestemt dig for, at du gerne vil investere i en ny miniovn, så skal der ikke være nogen tvivl om, at du har muligheden for at vælge blandt en lang række forskellige modeller på det danske marked. Det er også ensbetydende med, at det sagtens kan vise sig, at blive et relativt vanskeligt valg for dit vedkommende, men det er dog ikke noget, der bør ændre på, at du sørger for at vælge med den største omhu, så du dermed kan være garanteret, at du rent faktisk ender med at investere i en miniovn, der harmonerer godt med både dine krav, men naturligvis også med dine forskellige personlige præferencer.

Noget af det vigtigste er naturligvis, at du sikrer dig, at du rent faktisk ender med at vælge en miniovn, der kan bryste sig af en rigtig høj kvalitet, da du med stor sandsynlighed vil ende med at skulle udskifte den efter kort tid – og det vil blot være spild af dine penge. Det kan naturligvis sagtens tænkes, at du skal være villig til at betale en kende ekstra for at finde en miniovn, der byder på en rigtig høj kvalitet, men du skal dog se på dette som værende en langsigtet investering, så derfor vil dine penge også være godt givet ud, hvis du vælger at købe en miniovn, der kan bryste sig af, at være fremstillet af de rette materialer og dermed også være af høj kvalitet.

Det skal naturligvis også nævnes, at du har mulighed for at spare mange penge ved at handle på nettet, men det er ikke ensbetydende med, at du skal vælge én af de billigste modeller for at spare penge eller derimod vælge én af de dyreste modeller for at sikre, at kvaliteten er i top – du skal derimod sørge for at vælge med både omhu og med særligt fokus på, at sikre, at du vælger en ovn, der byder på en lang række funktioner, en god kvalitet og som ligeledes også matcher dine behov.