Der findes mange måder, hvorpå man kan gøre sit hus mere miljøvenligt og samtidig spare penge, men mange af metoderne er både omkostningsfulde, tidskrævende, og så opstår spørgsmålet, hvorvidt det i virkeligheden er en god investering eller ej at efterisolere.

Hvornår kan det betale sig at efterisolere?

Isolering er en af de primære måder, hvorpå man kan spare penge på varmeregningen, men hvornår er det egentlig en god forretning at efterisolere? Som udgangspunkt er det altid godt at efterisolere, men er dit hus helt nyisoleret, kan det være i overkanten at lægget et nyt lag udenpå. Har du derimod et ældre hus, hvor der ikke er andet end original isolering, er det en god ide at overveje efterisolering. Der er for det meste store besparelser at hente i længden, hvis du efterisolerer et gammelt hus, der i forvejen ikke er ret godt isoleret.

Man sparer mest på de første 5 centimeter

Når du isolerer, varierer det fra hus til hus, hvor stor en besparelse du opnår, og derfor opstår spørgsmålet: hvor meget skal jeg isolere? Hvis man ser på besparelse i forhold til mængde isolering, så kan man sige, at man får den største besparelse per centimeter isolering ved de første 5 centimeter. Herefter bliver besparelsen mindre, men ikke desto mindre stadig væsentlig. Hvis du vil finde ud af, hvor meget der skal efterisoleres i dit hus, bør du tage fat i et isoleringsfirma, såsom MP-isolering ApS, der kan hjælpe dig med alle typer teknisk isolering i København og Nordsjælland.

Så meget kan du spare

Beregningerne for, hvor meget du sparer ved efterisolering af dit hus varierer meget alt efter, hvor meget huset trænger til isolering. Det er dog en tommelfingerregel, at man har tjent isoleringen hjem på omkring 7 til 8 år. Besparelsen ligger i varmeregningen og bliver omkring 1.000 kroner om måneden. Det betyder, at man i længden kommer til at mærke store besparelser, da 12.000 kroner om året er en stor procentdel af varmeregningen.

 

Mere end bare besparelse

Udover en pengemæssig besparelse, får du også glæden af et meget bedre indeklima med mindre fugt. Det er sundere at befinde sig i et velisoleret hus, og det kan altid anbefales at få huset isoleret ordentligt af et professionelt isoleringsfirma.