Når du skal vælge dit realkreditlån, er det vigtigt, at du vælger et, der passer til din økonomi. De forskellige slags lån kan variere meget, og derfor kan det være meget vigtigt, hvad for et du vælger. Du kan vælge i mellem lån med en fast rente og lån med en varierende rente.

Lån med fast rente er for dig der:

  • Gerne vil have økonomisk sikkerhed
  • Gerne vil kende dine udgifter
  • Er villig til at betale lidt ekstra for en fast rente
  • Vil være fri for bekymringer om renteændringer

Der er mange fordele ved at vælge et lån med en fast rente, man skal bare være opmærksom på, at renten på et fastforrentet lån kan være højere end den, man kan risikere på et lån med en varierende rente.

Lån med en varierende rente er for dig der:

  • Gerne vil have dit lån så billigt som muligt
  • Er villig til at betale en høj udgift nogle måneder

Med et rentetilpasningslån kan du vælge i mellem et lån, hvor du har en fast ydelse men ikke kender løbetiden, eller et lån hvor du kender løbetiden men ikke har en fast ydelse.

realkreditlån

Flere forskellige former for realkreditlån

Indenfor lån med varierende renter, kan du kan vælge et lån, hvor du har en fast rente i et år. Der får du den laveste rente, men så skifter renten også hvert år, så du risikerer at få en høj rente ind imellem. Du kan også vælge et lån, hvor du har en fast rente i 3 år, hvor renten så er lidt højere, men fast i 3 år. Du kan få perioder på op til 10 år, og jo længere perioden er, jo højere er renten.

Der er også flere former for lån med fast rente. Det, der varierer her, er ofte renten. I nogle perioder, kan man få lån med en rente helt ned til 1 %, 1,5 % eller 2 %. Du kan kun få lån med billige renter i perioder, hvor realkredit markedet ligger meget højt. Derefter kan du få lån med renter på 3 %, 4 % og 5 %. Hvis du har et lån med en rente på f.eks. 4 %, kan du omlægge lånet til en lavere rente, når markedet ligger til det.

Hvilket lån er bedst for mig?

Hvis du leder meget efter økonomisk sikkerhed, skal du have et lån med en fast rente. Hvis du leder efter et billigt lån og har økonomien til at betale ekstra i nogle måneder, skal du vælge et lån med en varierende rente. Ønsker du at vide mere? Så se mere på brf.dk.