I denne artikel vil vi belyse to forskellige metoder, hvorpå du som boligejer har mulighed for at lave effektiv energioptimering, som kan reducere din varmeregning – og samtidig belyse fordelene ved brug af solceller til at reducere dine omkostninger til strøm.

Spar tusindvis af kroner på strøm med solceller

Mange danskere vælger at investere i solcelleanlæg til deres bolig. Først og fremmest er det skånende for klimaet, men over tid kan det ligeledes være skånende for bankbogen. Det smarte ved solceller er, at de naturligvis producerer meget energi i dagtimerne, hvor behovet for energi er på sit højeste.

Hvis solcellerne skaber mere energi, end de benytter, vil man kunne investere i et batteri, der kan lagre den overskydende energi. Dette lagrede energi kan så benyttes på dage, hvor energiproduktionen er lav, hvilket den oftest er på overskyede dage. På disse overskyede dage kan man altså stadig benytte energi, der er produceret på klimavenlig vis. Det er ikke blot godt for klimaet, men også for pengepungen, da man ved installation af solcelleanlæg kan tjene mange tusinder af kroner.

Solcellens type

Der findes forskellige typer af celler i en solcelle. Nogle celler vil være mere effektive og dermed energiproducerende end andre, hvorfor det er noget man bør være opmærksom på. Derudover skal størrelsen af solcellen ligeledes overvejes. Jo større solcelleanlægget er, jo mere energi producerer det. Dog skal solcelleanlægget have en størrelse, der passer til boligens tag.

Det er dog essentielt, at man finder den størrelse af solceller, der passer til energibehovet i boligen. Det er herudover essentielt at placere solcellen taktisk i forhold til solen. Det gælder om at opnå den længst mulige eksponering for solen i dagtimerne. Det spiller også en rolle i størrelsen og antallet af anlæg. Hvis taget på boligen ikke vender optimalt for eksponering, kan man vælge at installere flere solceller, således energiproduktionen stemmer overens med energibehovet.

Færre udgifter ved brug af solcelleanlæg

Solcelleanlæg har en meget høj levetid, hvilket medfører, at man kan tjene investeringen ind, over tid. Når solcellen er købt, sparer man mange penge på strøm i løbet af solcelleanlæggets levetid, hvilket medfører, at man over en periode, indtjener solcelleanlæggets pris igen. Det er altså en investering man vil komme til at tjene penge på over tid. Der er derfor også muligheder for at komme ud med et overskud ved investering i solcelleanlæg. Vil du gerne vide mere omkring fordelene ved anvendelse af et solcelleanlæg, kan du med fordel læse mere her.

Søg rådgivning hos professionel

Såfremt du godt kunne tænke dig at blive klogere på øvrige typer af energioptimerende løsninger, du som boligejer kan drage nytte af, kan du med fordel tage tag et kig på Silkeborgvvs.dk. Dette er et firma, som beskæftiger sig med en bred vifte af arbejdsområder indenfor energioptimering – herunder blandt andet også solvarme, varmepumper og jordvarme.