Hvis du står over for en større flytning, og du har mange tunge møbler, kan det være en stor og tidskrævende opgave at klare selv. Ting skal pakkes ned i kasser, og kasserne skal organiseres. Dine møbler skal transporteres, uden at et ben knækker af sofabordet, og uden at spejlet bliver til tusinde stykker. Hvis du har et hjem, hvor mange af dine ejendele er skrøbelige og derfor kan være svære at flytte rundt på, får du her tips til, hvordan du flytter dem fra A til B.

Tips til at pakke særligt skrøbelige ting

Bøger kan være svære at pakke ned i flyttekasser, da kassen hurtigt kan blive for tung til, at du kan bære den. Derudover skal du være varsom, når du pakker bøgerne ned, hvis du vil være sikker på, at alle bogens sider er intakte, når du skal læse i den igen. I stedet for flyttekasser kan du erhverve dig nogle bogkasser, som er egnet til formålet. Du pakker bøger mest optimalt ved at lave en ’bund’ i kassen med bøger, hvor ryggen vender op. Ovenpå bøgerne kan du lægge ting, der næsten ikke vejer noget. Ligesom bøger kan ringbind og andre papirmaterialer være svære at pakke ned, da de nemt kan blive krøllet eller revet i stykker. Pak derfor ringbind ligesom bøger, og fyld kun flyttekassen halvt op, så du også kan bære den væk. CD’er og LP’er er også skrøbelige genstande, og er du en samler, er det muligvis dit værste mareridt, hvis din yndlingsplade knækker under flytningen. Når du pakker pladerne ned, skal du derfor være opmærksom på, at du ikke sætter tunge ting ovenpå pladerne. Under flytningen skal dine flyttekasser med plader heller ikke stå under tunge ting. Dine vandglas og alt dit porcelæn er ligeledes ting, der med stor risiko kan gå i stykker. Pak alle glas og tallerkner ind i avispapir, klude eller håndklæder, så stellet ikke kan klirre mod hinanden. Derudover er det en god idé at lægge et tæppe eller lignende i bunden af flyttekassen for ekstra beskyttelse.

Hjælp til specialflytning

Er du den heldige ejer af noget specielt inventar såsom et flygel eller et klaver, er der hjælp at hente, så du ikke står med en uoverkommelig og tidskrævende opgave. Der findes nemlig flyttefirmaer, der har erfaring med flytning af klaver/flygel. Hyrer du et flyttefirma, vil dit klaver/flygel blive flyttet med nænsomhed, og du er fri for selv at skulle få det moslet ud af dit hjem og til en anden adresse. Flytning af klaver/flygel kan være svært, da det skal håndteres korrekt, så instrumentet ikke bliver beskadiget, og så du ikke selv får skader, fordi du har lavet en forkert bevægelse under flytningen. En anden situation kan være, at en flytning af klaveret er nødvendig, hvis du skal spille en koncert. Her er der også hjælp at hente med et firma, der udbyder hjælp til specialflytning. Du har derfor både mulighed for at få hjælp til transporten, hvis flytningen er permanent, og hvis den blot er midlertidig.