Går du med en drøm om at bygge dit eget hus, der passer perfekt til familiens behov? Mange ser det som den ultimative frihed, at få lov til at designe og bygge deres eget hus. Det er et statussymbol som viser, at man har ret godt styr på livet.

Planlægningsfasen er den vigtigste

Det hele starter med planlægningsfasen, og her er det rigtig vigtigt at få alle detaljerne på plads. Der kommer til at være mange forskellige mennesker involveret i dit byggeri, og derfor er det vigtigt at have en plan ned til mindste detalje, inden det sættes i gang.
Få hjælp af en byggerådgiver eller arkitekt til planlægningen. Når du skal bygge, er det også en god idé, at ansætte et byggefirma til at agere hovedentreprenør på dit projekt. Så skal du kun have kontakt til en person i løbet af projektet, og byggefirmaet har allerede gode leverandører og kontakter, til de forskellige opgaver et nybyggeri kræver.
Involver dine håndværkere allerede i planlægningsfasen og vælg gerne et lokalt firma. Hundelev Murerforretning har stor erfaring med nybyggeri i Nordjylland med udgangspunkt i Hjørring og Åbybro. Det lokale aspekt er en fordel, når man skal forholde sig til lokalplan og byggetilladelser.

Den færdige plan med tegninger, materialebeskrivelser, tilbud og budget skal du også bruge til at låne penge i banken med. Jo bedre beskrevet og jo mere gennemtænkt dit byggeprojekt er, jo større er chancen for at du får lov til at låne det ønskede beløb hos din bank.

Vælg den rigtige beliggenhed og de smarteste løsninger

Beliggenhed er alt, når det kommer til nybyggeri. Brug lidt ekstra tid på at finde den helt perfekte byggegrund. I mange danske byer skyder der nybyggerområder op, så der er gode muligheder for at finde en fin byggegrund i et attraktivt villakvarter.

Tænk gerne over ting som afstand til centrum, skole og indkøbsmuligheder. Kan ungerne cykle på stisystemer? Er der gode busforbindelser?

Når du bygger, er det også en god idé at investere lidt ekstra i vedvarende energiløsninger, god isolering og kvalitetsmaterialer. Det er alt sammen med til at gøre dit hus mere værd og øge familiens livskvalitet.