En hurtig og nem måde at give boligen en opfriskning på er ved at male den. Måske trænger boligen til en opgradering, eller har du mod på at følge nogle farverige trends? Skal I sælge huset, er det også en god idé at male huset på, inden en ejendomsvurdering og inden der bliver taget billeder til et salgsopslag.

Vælg den rigtig maling

Skal du friske din vægge op for at sælge dit hus, er det en god idé at male med hvide eller neutrale farver. Det får rummene til at se større ud og falder i de fleste mennesker smag. Kontakt din lokale malermester eller gør det selv.

Skal du male for din egen fornøjelses skyld, er der selvfølgelig frit farvevalg. Lige nu trender mørke farver som smaragdgrøn eller mørkeblå rigtig meget i indretningen. Støvet lyserød er især på mode blandt unge. Det er f.eks. fint at lave lidt spil i rummet ved at male en enkelt væg en mørk farve. Du kan også lave nogle fede effekter ved at male den øverste eller nederste del af væggene i et rum eller ramme noget ind med maling af et større område – f.eks. en væg med billeder, bag en sofa eller som en sengegavl.

Det er ikke kun farven, der skal være den rigtige, når du vælger maling. Alt efter hvilken type overflade du skal male, skal du vælge den rigtige maling. Loft og vægge har en særlig maling. I stuer og værelser passer det sig ofte med en mat maling, imens køkkener og badeværelser godt kan tåle en mere skinnende maling. Hvis du skal male karme, lister eller andet træ, skal du bruge en særlig maling til det.

Få hjælp til farvevalg og malingstype af din lokale maler. Kontakt en maler her, hvis du bor i nærheden af Århus og Tilst.

Forberedelsen er det vigtigste

Forberedelsen til dit maleprojekt er det allervigtigste i processen og er afgørende for, om du får et flot resultat. Sørg for at få dækket de flader, som ikke skal males godt til. Brug afdækningspap og malertape. Inden du går i gang, skal du også spartle og slibe skader, så maling bliver pæn og jævn. Sørg for at komme rundt i kanterne med en lille pensel og brug kun malerrullen til de store overfalder. For det bedste resultat kan du kontakte et malerfirma.