I dag har de fleste boligejere en tørretumbler. Mange benytter sig af tørretumbleren, fordi den er god til at tørre håndklæder og sengetøj, så man ikke behøver at hænge det ud i det fri. Dog bruges den også specielt meget af børnefamilier, som ofte har meget vasketøj, som skal tørres hurtigt og effektivt.

tørretumbler

Men der findes mange forskellige typer af tørretumblere, og det kan derfor være vigtig at undersørge markedet grundigt i jagten på den rette tørretumbler.

To forskellige typer af tørretumblere

Når man skal finde den rette tørretumbler, kan det være smart at overveje, hvilken type man vil anskaffe sig. Der findes nemlig to typer, som har nogle relevante forskelligheder. Disse forskelligheder er væsentlige at have i mente, når man skal finde den rette placering for sin tørretumbler. De to typer kaldes for henholdsvis en kondenstørretumbler og en aftrækstørretumbler.

Den mest almindelige er kondenstørretumbleren. Den kræver i modsætning til aftrækstørretumbleren ikke udluftning til det fri. Her bliver fugten opsamlet i en beholder, som er nem at tømme, når den bliver fyldt. Man kan derfor placere den, hvor man har lyst til, dog er det en god idé at placere den i et rum, hvor man har god mulighed for udluftning, da den i større grad vil producere varme.

Aftrækstørretumbleren derimod kræver udluftning via en aftrækskanal, hvor fugten og varmen kan slippe ud. Dette gør, at den er sværere at placere, men den får på denne måde nemmere ved at tørre tøjet hurtigere end tilfældet med kondenstørretumbleren.

Andre overvejelser du kan gøre i valget om den rette tørretumbler

Efter at have valgt mellem de to typer, kan man begynde at kigge på nogle af de øvrige forhold – her vil man eksempelvis kunne kigge på kapaciteten af tørretumbleren. Kapaciteten opgøres i kilo, og kan variere mellem alt fra 6-11 kilo. Derudover findes der tørretumblere i forskellige energiklasser, hvor energiforbruget har en betydning for, hvor god tørretumbleren er for miljøet. Denne energimærkeskala går fra A, hvor tørretumbleren har et lavt energiforbrug til G, hvor tørretumbleren har et højt energiforbrug.

Har du fået mere styr på, hvilken tørretumbler som er den rette for dig, kan du finde yderligere information og et stort udvalg af tørretumblere her.