Når man skal passe en have, så kan det nemt komme til at tage rigtigt lang tid, hvis man ikke får den lavet sådan, at den kan passe sig selv lidt. Der er rigtigt mange pligter i haven, som kommer til at tage lang tid og dette kunne for eksempel være udlugning, plæneklipning og hækkeklipning og der er nogle oplagte måder, hvorpå man kan spare noget tid, så man kan bruge sin tid på andet end at arbejde i haven. For det første handler det om at mindske den mængde ukrudt, som man kommer til at have.

Hold ukrudtet fra bedet

Hvis man har et jordbærbed eller andre bed, i en idyllisk have i Aarhus, hvor der relativt nemt kan komme et angreb af ukrudt, så kan man nemt komme til at skulle bruge lang tid på at luge ud og derved sikre sig, at høsten ikke går tabt. Det er dog også en mulighed at få spredt noget flis og så selv stå for at placere planterne de steder, hvor man gerne vil have ting til at grå og så kan træfliset forhåbentligt holde solen fra meget af det ukrudt, som man normalt vil se i et sådant bed.

Spar tid på plæneklipning

En anden pligt i haven, som man måske gerne vil være foruden kunne være plæneklipning. Nogle mennesker elsker at slå græsset og gå rundt i haven og hygge med det, men andre vil hellere være det foruden, så de ikke skal slå græsset hver uge. Til dem kan man få en robotplæneklipper, som man kan have til at slå græsset om dagen. Lad robotten klippe græsset for dig og find den bedste robotplæneklipper ved at følge linket. Du skal dog altid huske ikke at lade den klippe om natten, for så kan man få sig en overraskelse, hvis et pindsvin er kommet for tæt på.