Vil du sætte sit helt eget præg på børneværelset, og skal det være et rum, der oser af tryghed og leg på samme tid? Hvorfor ikke finde på noget helt unikt i stedet for kun at tænke klassiske farver og ditto pynt? Hvis du lader dig inspirere af de gode gamle (eller nye) danske børnesange, er mulighederne nærmest ubegrænsede.

Vælg en eller flere sange at udgå fra

Har dit barn en særlig yndlingssang, som I synger sammen i løbet af dagen eller ved sengetid? Eller har du selv en sang eller to, fra din egen barndom, som du ønsker at give videre til dit barn? Hvis dit barn endnu er lillebitte, har du frit spil til at folde dig ud. Du kan således bruge de bare vægge som et helt særligt lærred. Det kan hurtigt gribe om sig og blive en hyggelig aktivitet, som både du og dit barn kan få stor glæde af gennem flere år. Barnet vil selv kunne finde tryghed i den dejlige atmosfære du skaber.

Tænk kreativt når du planlægger børneværelsets indretning

Der er flere fremgangsmåder, når du skal gøre børneværelset i stand. Hvis du vil lade dig inspirere af børnesange og deres fortryllende univers, kan du f.eks. vælge at hænge plakater op, med motiver, der associerer til den eller de sange, du ønsker at bruge. Eller du kan gå skridtet videre, og male en væg eller to, med detaljer fra børnesange. Du behøver ikke at dække en hel væg, men kan nøjes med det nederste stykke (det er alligevel i børnehøjde), eller et særligt hjørne.

Kun din fantasi sætter grænser

Det er også oplagt at pynte med andre ting på børneværelset. Måske ønsker du ensfarvede eller bare vægge? Eller du er mere til nogle få mindre billeder, end store plakater? Mulighederne er uendelige, og glæd dig over den indflydelse du endnu har på børneværelsets indretning. Tids nok skal der nok være en anden, der har en mening om hvor skabet skal stå.

Sengetøj, gardiner og lampeskærme er også oplagte at “lege” med. Ligesom du kan tilføje puder og bamser, og andre “rekvisitter”. Tænk kreativt og du kan indrette børneværelset som en mindre urtehave ved at tage udgangspunkt i Mariehønen Evigglad. Den danske sangskat er nærmest uendelig. Find inspiration i sangbøger eller på nettet – og glæd dig over at der er nok at tage af.