Mange steder vil man opleve, at det høje græs, brak og lignende løber løbsk, hvis ikke man jævnligt får det slået ned, og dette er ikke noget, der kan løses optimalt med eksempelvis en plæneklipper, da det vil være for hårdt og opslidende for plæneklipperen. En af de emner, man vil kunne benytte til opgaven i stedet, er en slagleklipper, der kan løse en opgave såsom brakpudsning, græsslåning i vejkant og lignende.

Der er dog nogle forskellige ting, man skal holde sig for øje i forbindelse med køb af et sådant emne, så man finder den rette variant, der kan løse de givne opgaver bedst muligt mange år frem.

·       Vedligeholdelse er vigtigt

For at slagleklipperen skal kunne holde mange år frem, kræver det også, at man gør en indsats i forbindelse med vedligehold i forbindelse med eksempelvis smøring af de mekaniske dele i klipperen. De forskellige varianter vil kræve forskelligt vedligeholdelse, og dette kan være en fordel at overveje, så man finder en slagleklipper, der kræver netop den mængde af vedligehold, man er villig til at udøve.

·       Størrelsen på klipperen er en essentiel overvejelse

Det forholder sig således, at slagleklippere fås med forskellige klippebredder, og dette skal naturligvis afstemmes med ønsker og behov, således man hverken får købt sig en for stor eller for lille slagleklipper til driften. De mindste varianter er 102 cm i bredden, mens de største er op mod mere end 200 cm i bredden, og skal man have klippet meget ned på kort tid, kan det eksempelvis være en fordel at erhverve sig en større slagleklipper, da det vil spare en del tid.

·       De forskellige modeller besidder forskellige funktioner

Der findes modeller af slagleklippere, der har et fast tårn, hvilket vil sige, at den sidder fast på traktoren, hvilket er med til at gøre fleksibiliteten mindre, men denne model egner sig især godt, hvis det er store, plane områder, der skal klippes. Det er også muligt at få svingbare klippere, som kan holdes fra horisontal til vertikal position, hvilket vil sige, at den egner sig godt til at slå græs på skråninger, mens det også er muligt at klippe en tynd hæk til med slagleklipperen. Grundet den fleksible måde at flytte klipperen rundt på, er det også muligt at få slået græs tæt på noget hegn, læhegn og lignende.

Tip: Tag et kig på et stort udvalg af rotorklippere på denne side.