Der er stor forskel på, hvor meget et sommerhus koster. Det afhænger ofte af, hvor i landet det ligger. Det er ikke noget nyt, at det især er afstanden til landets hovedstad, København, der har betydning for, hvad dit sommerhus er værd.

Der findes selvfølgelig dyre sommerhuse langs vestkysten i Jylland – især er sommerhusområderne langs Henne Strand og Blåvand kendt for liebhaveri. Men de absolut dyreste sommerhuse ligger på Nordsjælland, nærmere bestemt i Hornbæk, som er placeret i Helsingør Kommune. Tv2Lorry har for nyligt delt en opgørelse, der viser, at kvadratmeterprisen på sommerhuse i Helsingør Kommune ligger langt over landsgennemsnittet, da sommerhusene i dette område har en kvadratmeterpris på omkring 31.381 kroner.

En bolig på 100 kvadratmeter bliver dermed i solgt for 3,1 millioner, hvis den ligger i Helsingør kommune – men dette tal er, som sagt, kun et gennemsnit.
På en sikker andenplads finder vi Gribskov Kommune, hvor det attraktive sommerhusområde Tisvildeleje ligger. Ligesom Hornbæk er Tisvildeleje også placeret på Nordsjælland. Her er kvadratmeterprisen betydelig lavere – selvom den fortsat er ret peberet. Nye tal fra i år viser, at sommerhusene i Gribskov Kommune typisk bliver solgt til en kvadratmeterpris på omkring 21.034 kroner i gennemsnit.

Det er muligt at finde billige sommerhuse i Danmark, men her skal man i stedet se mod vest, da sommerhusområdet i den vestjyske by Hemmet, har rekorden som Danmarks billigste sommerhusområde. I den lille vestjyske by er det muligt at blive sommerhusejere for en gennemsnitlig kvadratmeterpris på blot 9.677 kroner.

Vil man derimod gerne kunne kalde sig ejeren af Danmarks absolut dyreste sommerhuse, kræver det en betragtelig mængde økonomisk frihed. Havudsigt, kombineret med en meget kort afstand til København, er ikke noget, som bliver foræret væk. Tværtimod. Lige nu er Danmarks dyreste sommerhus til salg for intet mindre end 29 millioner danske kroner.


Danmarks dyreste sommerhus ligger selvsagt på en af landets mest eftertragtede adresser, nærmere betegnet på Kystvejen i Hornbæk. For den nette sum af 29 millioner får du liebhaveri ud over alle grænser, hvilket blandt andet indebærer direkte adgang til egen strand. Du bliver samtidig ejer af en af Nordsjællands største grunde med et areal på 2.048 m2. Danmarks dyreste sommerhus befinder sig altså bestemt ikke i den lille ende af skalaen.

Hvis man ikke medregner grundens skure, udgøres sommerhusets boligareal af 227m– så der er nok med soveværelser og en hyggelig spisestue med åben pejs. Hermed er der altså rigelig med mulighed for at få sand imellem tæerne på landets absolut dyreste sommerhusadresse. 

Der er ikke ret mange danskere, som har råd til at købe liebhaveri på den danske riviera, som kystvejen i Hornbæk også kaldes. I resten af landet findes der også kun et ganske lille marked af boliger i denne prisklasse. Store udenlandske stjerner, som for eksempel PokerStars Daniel Negreau, ville dog kunne købe et hus i stil med Danmarks dyreste sommerhus uden at blinke.

Til hverdag bor Daniel Negreau nemlig i en bolig, som overgår det liebhaveri, der omgiver Danmarks dyreste sommerhus på en lang række punkter. Negreaus bolig bærer i den grad præg af, at penge ingen betydning har.