Der findes et væld af forskellige muligheder på markedet for, hvorledes man kan vælge at opvarme sit hjem på, og de forskellige muligheder besidder nogle forskellige fordele. En mulighed med mange fordele er pillebrændeovnen, der er en miljøvenlig varmeløsning, hvilket også medfører, at man får sig et økonomisk fornuftigt produkt.

Det forholder sig dog således, at der findes et væld af forskellige typer og modeller af pillebrændeovne på markedet, og det kan herfor være en fordel at gøre sig grundige overvejelser, således man finder frem til den rette pillebrændeovn, som man vil blive glad for – både varmemæssigt og økonomisk.

pillebrændeovn test

Sværhedsgrad i betjening og ydeevne varierer fra model til model

En af overvejelserne, der kan være fordelagtige at gøre sig, er ydeevnen på pillebrændeovnene, der varierer fra model til model, og det er muligt at få pillebrændeovne, der kan yde op til 9 kW, mens det også er muligt at få ydeevner på 4 kW, 7,5 kW og mange flere. Herfor kan det være en fordel at overveje dette grundigt i forhold til det behov, man har, så man ikke betaler for en brændeovn, der kan yde langt mere, end man har brug for, mens man heller ikke får et fyr, der ikke kan yde tilstrækkeligt i forhold til behovet.

De forskellige modeller af pillebrændeovne skal også betjenes på forskellige måder, og der kan være særdeles stor forskel på, hvor svært det er at betjene de forskellige modeller. Dette kan være en fordel at overveje, så man finder en pillebrændeovn, hvis sværhedsgrad i betjening stemmer overens med krav, ønsker og behov.

Hvilke ekstrafunktioner er der brug for?

Det er muligt at få pillebrændeovne, der eksempelvis har standby-funktioner, hvilket vil sige, at fyret er i stand til at tænde og slukke i forhold til temperaturen i rummet. Det vil sige, at hvis man har sig et ønske om, at rumtemperaturen skal være 20 grader, vil pillebrændeovnen selv starte, såfremt temperaturen i rummet vil falde under de 20 grader.

Nogle af pillebrændeovnene vil også være langt mere lydsvage end andre, hvilket også kan være en fordel at overveje, så man finder noget, der stemmer overens med krav, ønsker og behov.

Nogle modeller fås også med fjernbetjening til, hvilket vil sige, at man vil være i stand til at styre pillebrændeovnen fra sofaen, køkkenet eller lignende. Tag et kig på denne pillebrændeovn test for yderligere informationer omkring valg af pillebrændeovn.