I tiden med stort fokus på CO2-udslip og klimaforandringer er langt de fleste interesserede i at finde den absolut bedste energiløsning til deres bolig. Derudover kan der være mange penge at spare ved at vælge det rette system til sin bolig, og det er endnu en væsentlig fordel, som langt de fleste ikke ønsker at gå glip af.

Det kan virke utroligt kompliceret at vælge varmepumpe til sit hus. Der er forskellige typer, og der er mange fagudtryk og termer, man føler, at man skal have styr på. Heldigvis er der masser af hjælp og vejledning at hente, så man kan finde den rette løsning til sin bolig.

Mange forskellige klimaanlæg

Der findes forskellige typer af klimaanlæg og varmepumper, som der har hver deres fordele og ulemper. En luft-til-luft-varmepumpe bruges fx meget i sommerhuse, da den har svært at varme større rum op. Derudover varmer den heller ikke vand op. Til gengæld er den billig og nem at installere og behøver ikke radiatorer for at varme huset op.

Et jordvarmeanlæg er dyrt at anskaffe sig i første omgang, men på længere sigt sparer man mange penge med et jordvarmeanlæg. Derudover er det en meget miljøvenlig løsning, idet man kan nedsænke sit CO2-udslip på varme med op til 75%. Man skal naturligvis være opmærksom på, at man ikke dækker jorden til med fx et skur, da slangerne i jorden ikke kan optage ligeså meget varme. Men ligegyldigt hvilken varmekilde, der er tale om, er der både fordele at ulemper – hvad der er den bedste løsning, kommer meget an på boligen og dennes isolering.

Få den rette vejledning online

På internettet er det muligt at finde masser af guides og vejledninger til at vælge den rigtige varmekilde. Findvarmepumpe er en hjemmeside, der har specialiseret sig i at sammenligne de forskellige løsninger og kommer med grundige forklaringer og et godt overblik over, hvordan de forskellige systemer fungerer. Jo større overblik og viden omkring de forskellige varmekilder, jo nemmere er det at træffe den rette beslutning for sig selv og boligen.