Ofte er perioden lige inden ferie ret stressende, hvorfor pleje af hjem og have ofte negligeres. Derfor er sommerferien ideel for at indhente det forsømte, hvorfor vi her bringer gode råd til hjemmet indenfor, såvel som hjemmets ydre.

Hovedrengøring

Oftest negligeres hovedrengøringen i hverdagens hast, hvor der som oftest kun er tid til en overfladisk rengøring af hjemmet. Derfor kan man med fordel starte ferien ud med at give hjemmet en kærlig hånd. En hovedrengøring kan godt tage mere end en enkelt dag, hvis man er meget grundig. Dette er for eksempel i forhold til rengøring af vinduer med mere, som kan være et ret tidskrævende projekt.
Rengøringen byder også op til oprydning, hvor man som oftest finder tøj og andet sjove steder. De fleste kan nikke genkendende til at smide bukser i sofaen, en trøje på stolen i køkkenet osv. Det kan være en god idé at anskaffe sig en fin vasketøjskurv, som man kan have stående i enten soveværelset eller badeværelset, hvor man nemt kan smide vasketøj i, fremfor at smide det rundt omkring i boligen, da det giver en rodet fremtoning. Find din nye vasketøjskurv her.

Hjemmets ydre

Det er ikke kun hjemmet indenfor, der kan trænge til en kærlig hånd i ferien. Også hjemmets ydre vil sikkert have glæde af en kærlig hånd. Ydermere tilbringer man mere tid ude, når vejret er godt, hvorfor sommerferien er ideel for at gøre noget ved boligens ydre. For det første kan boligens facade samt fliser på terrassen have tendens til at være plaget af alger. Man kan give det et forsøg i selv at vaske det væk, men lykkes det ikke, bør man kontakte firmaer inden for fagområdet, som kan hjælpe. Det er ærgerligt, hvis hjemmet er plaget af alger på facaden og terrassen, da disse områder er med til at danne helhedsindtrykket for boligen, hvilket vil påvirkes negativt at alger.

Projekt ’have’

Når man tænker på et hjem, er også haven et vigtigt element for det samlede udtryk. Desværre kan haven nemt se sjusket ud, hvilket vil tilbringe en negativ stemning til boligens værdi. Det som kan få en have til at se sjusket ud, er hvis den er overbegroet af højt græs og ukrudt, foruden vildtvoksende buske. Det er noget af det første, man kan kaste sig over, når man går i gang med ’projekt have’. Ukrudt og mos kan desværre være svært at komme af med, hvis man bare bruger håndkraft. Derfor kan det være en god idé at alliere sig med ukrudtsfjerner, for større chance for at få en fin have. Mos trives godt i skygge, som for eksempel i skyggen af buske og træer, så har man generelt et stort problem med mos i sin have, kan man tænke over dette i forhold til haven. Det kan være værd at undersøge pris på fældning af træer, for at se om det er noget man ønsker i kampen mod mos.
I ønsket om en pæn og nydelig have, kan man, hvis man har tiden til at pleje den, anlægge en køkkenhave. En køkkenhave bringer liv til haven, den er hyggeligt at passe – og så ser den flot ud med sine forskellige farver.

Når ferien alligevel bringer på et hav af fridage, kan man med fordel kaste sig over ’projekt have’ og ’projekt bolig’. Dermed kan man optimere boligens samlede udtryk, så hjem og have fremstår mere indbydende.