Hvis man oplever træk eller kulde, selvom vinduerne er lukkede, så kan man overveje, om en udskiftning af vinduerne ville være på sin plads. Man kan være så uheldig, at gamle, såvel som nye vinduer, kan være mangelfuldt isolerede.

 

Udskiftning og renovering af vinduer

En udskiftning og renovering af vinduer kan være en god ide. Med energibesparende vinduer kan man ikke kun spare energi men også penge. Hvis det nuværende vindue kun består af et enkelt lag glas, så kan man isolere huset bedre ved at vælge et vindue med to-lags eller tre-lags glas. Udover at nye vinduer kræver mindre vedligeholdelse, så forbedrer de også indeklimaet samt bidrager til et lavere varmeforbrug.  En udskiftning af vinduerne har altså mange fordele.

 

Vælg den rigtige dør

Hvis yderdøren er blevet slidt, eller man ønsker et æstetisk løft til ens husfacade, så kan man overveje en udskiftning af døren. Det er vigtigt at rådføre sig med en ekspert, når man skal have monteret nye døre.

 

Materialerne skal passe til bygningen, og derudover er der ofte også krav til brandsikkerheden og dermed dørens højde. En renovering af døren kræver kendskab til materialer og arbejdsmetoder, og dette kan et erfarent byggefirma, såsom østjyske J.O. Byggefirma give. De monterer vinduer og døre i og omkring Århus, Hinnerup og Sabro.

 

Hvad man skal overveje

Flere faktorer spiller ind, når den rigtige løsning skal vælges enten i forhold til udskiftningen af vinduer eller døre. Eksempelvis bør man overveje energibesparelse, udsyn, æstetik og budget. Jo bedre isoleringsevne et vindue har, desto større energibesparelse.

 

Derudover kan man med valget af et nyt vindue også gå mere kreativ til værks og overveje, om man ønsker, at vinduet skal opdeles i flere rammer for udseendets skyld. Sidst, men ikke mindst, er det fordelagtigt at lave et budget til udgifterne.

 

Hvilke vinduer holder længst?

Termovinduer er også økonomisk set billigere end koblede vinduer. Men hvis man har småsprossede vinduer, så gør det oftest ingen forskel, om man vælger termovinduer eller koblede vinduer.

 

Typisk har koblede vinduer dog den fordel, at de har en længere levetid end termovinduer. Dette skyldes den integrerede træramme samt rudens egenskaber. Endnu engang er det dog tilrådeligt at spørge et byggefirma til råds, da de har erfaring med at matche vinduer og døre med boliger.