Det kan være svært at vurdere, hvorvidt dit gulv er slidt op, og om du skal have et spritnyt gulv, eller om en omgang slibning af gulv kan klare det. Du kan blive guidet til at træffe det rette valg herunder.

 

Noget af det vigtigste, du bør vide i forhold til gulvslibning er, at for hver gang der foretages en gulvslibning, så bliver gulvet tyndere. Det vil sige, at over tid, kan dit gulv kun tåle et begrænset antal slibninger, før gulvet bliver for tyndt, til at det kan slibes igen.

 

Er gulvet nyere eller ældre?

En måde, hvorpå du kan gennemskue, om trægulvet trænger til en udskiftning eller ej, er hvis du ved, hvor gammelt gulvet er. Ved du, at gulvet blot er et par år gammelt, så vil en gulvafslibning i de fleste tilfælde kunne klare det, for at gulvet kommer til at se nyt og flot ud. Her kan Keis Gulv og Service hjælpe dig. Firmaet hjælper gulvafslibning i København, Amager og Kastrup.

 

Er gulvet derimod meget gammelt, så bør du overveje at få det skiftet ud. En anden faktor er også, om du har en viden om, hvorvidt gulvet er slebet før. For selvom det er et gammelt gulv, så er det ikke ensbetydende med, at det er blevet slebet før. Og så er der et tykt lag at arbejde med. På den måde behøver du ikke at fore penge på et helt nyt gulv, men kan nøjes med en afslibning.

 

Brug overfladebehandling til at beskytte gulvet

Når eller hvis du får slebet dine gulve, så er det en god idé at få lavet en overfladebehandling, som beskytter gulvet. I nogle tilfælde, hvis gulvet ikke er så ridset, så kan en ny overfladebehandling være tilstrækkelig. Men er lakken meget slidt, og kan du se ridser i gulvet, må der en afslibning af gulvet til.

 

Du kan lave en overfladebehandling med olie, lak eller sæbe. Dog skal du finde ud af, hvilken behandling, der passer bedst til din træsort. Hav derfor træsorten skrevet ned, når du skal ud at købe ind.