Køkkenet er et af de vigtigste rum i boligen, og der er mange vigtige beslutninger, der skal træffes under en købsproces af nyt køkken. Læs med her, hvor du får gode råd til, hvad du bør overveje og have med in mente, når du skal ud efter nyt køkken.

 

Hvad er dine behov i køkkenet?

Bruger du mange timer på madlavning dagligt, eller er det blot en pligt, der skal overstås? Samles familien ofte sammen om spisebordet, eller spiser du eller andre i husstanden ofte alene ved spisebordet? Har du ofte gæster, så der både skal være plads til at lave mad til mange og til at dække op til mange personer omkring bordet? Overvej, hvad dine behov for et køkken er, inden du begynder at vælge, hvilken type skabslåger du vil have, og hvor dybe dine skuffer skal være. Hvis du går meget op i madlavningen, er det eksempelvis en god idé at medtænke godt med bordplads, så der er plads til at du kan udfolde dig. Går du derimod ikke så meget op i det, behøver du måske ikke at sørge for plads til den store, dyre KitchenAid alt-mulig-maskine.

 

Hvilken type bordplade vil du have?

Når det kommer til bordplade er der et væld af forskellige muligheder, der alle har hver deres udseende og egenskaber. Du kan eksempelvis vælge en smuk og rustik granitbordplade, en enkel laminatbordplade, der er nem at holde eller måske en unik og varm træbordplade. Mulighederne er uendelige, og det er stort set kun fantasien – og budgettet – der sætter grænser for, hvad der kan lade sig gøre i forhold til materialevalg, når det kommer til bordpladen. Blot inden for træbordplader er der et utal af forskellige muligheder, og det kan være svært at vælge, når der er så meget at vælge i mellem. Tænk derfor over, hvad dine behov og dit budget er, inden du går på jagt, så du er afklaret med, hvad du skal kigge efter. Du kan finde inspiration her, hvis du ved, at du gerne vil have en køkkenbordplade i træ, men ikke helt er afklaret med, hvilken type træ det skal være.

 

Skal rummet bruges til andet end køkken?

Det er efterhånden nogle år siden at køkken-alrummet for alvor blev moderne, men det betyder bestemt ikke, at det ikke stadig er en god løsning – et køkken-alrum giver mere luft i en bolig, og kan skabe mere samvær i familien. Når du skal købe nyt køkken, kan du lige så godt overveje, om køkkenet bliver brugt til andre og flere ting end blot at tilberede mad og spise. Skal der eksempelvis være plads til, at børnene kan sidde i køkkenet og lave lektier, så du kan hjælpe dem, mens du kokkererer? Eller skal der indrettes en hyggekrog, så der bliver skabt mere alsidighed og stemning i rummet? Du kan gøre lige det, der passer dig i forhold til indretningen af dit nye køkken, men husk at tænk over alle dine behov og ønsker inden du beslutte dig, så du ikke skal ud på jagt efter nyt køkken igen om få år.