Mange danskere sidder på et kontor til hverdag og arbejder derfra. Et hæve sænkebord er en del af manges arbejdsstation, der sikrer et godt arbejdsmiljø. Der er forskellige typer af tilbehør man kan tilføje til sit hæve sænkebord, og her får du en guide til, hvilke typer tilbehør, du ikke kan undvære til din arbejdsstation.

 

Få strøm på skrivebordet

De fleste har efterhånden flere elektroniske devices, der skal sættes strøm til. Mange sidder med forlængerledninger, der er sat til den nærmeste stikkontakt i væggen. Med en PowerDot undgår man besværlige ledninger, men får en strømforsyning i bordet. En PowerDot er stilren og fylder ikke på hæve sænke skrivebordet. En PowerDot har en stikkontakt og fire porte til kabler, så man kan få alle ledningerne under bordet, så de ikke fylder og forstyrrer. Vil man også have styr på kablerne under hæve sænkebordet, kan man med fordel få en fleksibel kabelbakke, der installeres under bordpladen. Med en fleksibel kabelbakkekan man sno ledningerne rundt om bakken, så man ikke kommer til at træde i ledningerne, eller at de på nogen måde forstyrrer arbejdet. Kabelbakken kommer i flere forskellige farver, så man kan vælge den farve, der passer til skrivebordet, så den fremstår som et diskret element på kontoret.

 

Få orden på småtingene

Efterhånden som tiden går på ens arbejdsplads, kommer man til at ophobe en masse småting, der fylder på hæve sænke skrivebordet. Med en rekvisitskuffe, kan man få småtingene af vejen, så skrivebordet fremstår ryddeligt igen. Rekvisitskuffen installeres under bordpladen, så opbevaringen af diverse småting er kommet helt af vejen. Småting som kuglepenne, usb-stik eller papirklips opbevares i en rekvisitskuffe, så det både er ryddet væk, men stadig er lige ved hånden.

 

Aflast kroppen i løbet af arbejdsdagen

Der er generelt mange fordele ved et hæve sænkebord. Man kan hæve det så langt op, at man kan arbejde stående. På den måde kan man i løbet af arbejdsdagen få gang i kroppen og undgå at få ondt i ryggen som stillesiddende arbejde desværre kan medføre. Ønsker man at stå op, kan man med fordel få en Stand Up-måtte, hvis man arbejder stående. En Stand Up-måtte fordeler kroppens vægt og gør altså arbejdsdagen mere behagelig for kroppen. Stand Up-måtten kommer i flere forskellige farver, så der er mulighed at vælge den måtte, der passer bedst til én og som måske har samme farve som gulvet for et diskret element.