Mange af os har vores helt egen unikke smag, når det kommer til sofaen. Det er nemlig et af et forholds mange prøver, når der skal vælges en sofa til stuen. Det er typisk det første og største møbel, som man skal blive enige om i fællesskab, og sammen med den velkendte IKEA-parforholdstest kan det virkelig sætte parforholdet på prøve. Et godt sted at starte med at kigge på sofaer er derfor et sted, hvor der er et stort udvalg, så I har nogle valgmuligheder. Det findes her. Det gør sig skam også gældende, hvis det kun er dig, der er på jagt efter en sofa, du kan slinge dig i.

3 tips til valg af sofa

Det er ikke blot udseendet, som du skal kigge efter, når det kommer til valg af sofa. Selvom det er en væsentlig faktor, at man synes, materialet, beklædningen og formen på sofaen er flot, så er der også rigtig mange andre – og ligeså vigtige aspekter – der spiller ind.

Størrelsen på sofaen

Størrelsen af din nye sofa skal gerne passe til dit behov og antallet af mennesker i din husstand. Dernæst skal du også passe på med at investere i en sofa, der er alt for stor til stuen. Det samme gør sig gældende, hvis rummet er utrolig stort. Har du begrænset med plads, så kan det være, at en hjørnesofa med chaiselong ikke er noget for dig.

Hvad er materialet lavet af?

Du kommer til at sidde meget i sofaen. Det er bare sådan, vi danskere fordriver tiden om aftenen. Eller hvert fald de fleste af os. Derfor skal sofaens materiale være behageligt og slidstærkt – ellers kan du allerede begynde at spare sammen til en ny om et år. Spørg ekspedienterne om slidstærke materialer, når du er ude og shoppe sofa.

Farvemønster, og hvordan spiller det sammen med omgivelserne?

Sofaer kommer i mange farver og mønstre, og i bund og grund er det op til personlig præference, om man ønsker flower-power i stuen, eller man er mere til neutrale sandfarver. Egentlig kommer det an på, hvilken personlighed du har, og hvordan du gerne vil have, at din sofa skal fremstå. Sort, hvis, grå eller mørkegrøn er nogle af de mere populære neutrale farver, mens rød, gul og turkis kan give et pift af varme og liv.