Drømmer du om at kunne træde ud på en smuk terrasse med morgenkaffen i hånden? Eller at skabe en stor terrasse med plads til hyggelige grillarrangementer med venner og familie? I så fald er det slet ikke så mærkeligt igen, for vi danskere elsker at tilbringe tid på vores terrasser. En terrasse giver nemlig muligheden for at forbinde hus og have i ét, og skaber derved et sted, hvor hele familien kan samles. Herunder finder du forskellige valgmuligheder af terrasser, som du kan vælge i mellem for at skabe netop den terrasse, som du går og drømmer om.

Du skal kun nyde – ikke yde

Med en kompositterrasse er det ren nydelse. Når du vælger denne terrassemodel, så skal du stort set kun nyde og ikke yde selv. Det lyder næsten for godt til at være sandt. Men brædderne består af et enkelt og nemt fastgørelsessystem, som gør det ganske hurtigt og let at montere terrassen.  Der findes mange forskellige valgmuligheder inden for kompositterrasser, så det er op til dig at vælge netop den model, som du bedst kan lide.

Vedligeholdelsesfrie

En kompositterrasse er ikke blot en fryd for øjet, men også en fryd inden for vedligeholdelse. Terrassen er nemlig helt vedligeholdelsesfri. Kompositteknologien gør at brædderne hverken skal males, olieres eller lakeres. Teknologien bag denne terrassetype gør desuden at brædderne ikke rådner, sprækker eller hiver skruehovederne op, som man typisk kan opleve ved en almindelig træterrasse.

Smukke træsorter

Er du dog alligevel til den mere traditionelle terrassemodel i træ, så findes der også en række smukke løsninger hertil. Du kan eksempelvis vælge en træterrasse i sibirsk lærketræ, som er en skøn rød-brun træsort med et elegant udtryk. Denne træsort er nem at vedligeholde samt yderst stærk og holdbar. Hvis du vælger ikke at oliebehandle brædderne, vil sibirsk lærketræ patinere i en smuk grå nuance. Du kan også vælge en varmebehandlet træsort, som eksempelvis fyrretræ. Denne træsort har en varm brunlig nuance, og er stærkt modstandsdygtig over for vind og vejr. Derudover er denne type træ særligt nem at vedligeholde, da træet har en lav vand og fugt absorbering. Varmebehandlet træ er desuden mere formstabil, da denne trætype ikke slår sig på samme måde som ubehandlet træ.

Et miljøvenligt valg

En terrasse i træ er et miljøvenligt valg. Spørg efter FSC certificeret træ, når du investerer i din nye terrasse. På den måde sikrer du dig et naturligt og miljøorienteret valg, da FSC-certificering indikerer, at træet er fældet i en skov, hvor der er taget højde for den videre reproduktion. Derudover sikrer FSC, at der er taget højde for det omkringliggende dyre og planteliv. Derfor er FSC-certificeret træ et godt valg for både dig og miljøet.

Mange valgmuligheder efter din smag

Der er mange muligheder at vælge imellem både inden for komposit- og træterrasser. Det er i den forbindelse vigtigt, at du kigger på, hvilken type terrasse der vil passe bedst til dit hus og din have. På den måde sikrer du, at du får den bedste terrasseløsning.