Overvejer du at skifte til gasfyr, så er der god grund til at gøre alvor af dine overvejelser. Selvom du er nødt til at låne til nyt gasfyr, så vil pengene ret hurtigt tjene sig ind i igen. Her kommer vi ind på de væsentlige fordele ved at købe et nyt gasfyr.

Tjen pengene ind igen på 5–10 år

I langt de fleste tilfælde vil et nyt gasfyr tjene sig selv ind igen i løbet af 5–10 år. Det er en periode, som de fleste kan overskue. Har du et gammelt gasfyr, er der derfor ingen grund til at udskyde det unødigt, før du skifter til et moderne naturgasfyr. Et moderne gasfyr er meget effektivt til at forbrænde og med den mest optimale energiudnyttelse. Det gør gasfyret ved at tilpasse forholdet mellem naturgas og luft. De nye og moderne former for naturgasfyre er dermed langt bedre for både pengepung og miljø. De kan varme huset op for langt færre ressourcer end en ældre udgaver af et gasfyr. Derudover vil man spare udgifter til reparationer og vedligeholdelse, da et nyt gasfyr kræver et minimum af vedligeholdelse.

Prisen på gasfyret vil afhænge af, hvilket fyr man skifter fra og naturligvis, hvilken model man vælger. Som udgangspunkt kan regne med en pris på 30–50.000 kr.

Hvornår skal man udskifte sit gasfyr?

Det er ret ligetil at vurdere, hvornår det er tid til at skifte fyret. Hvis udgifterne til det stiger og stiger, er det et tydeligt tegn på, at det er ved at være slidt på. Alderen på gasfyret er naturligvis også en god indikator. Indenfor bare de sidste 10 år er der sket enormt meget. Et gasfyr i dag er utrolig effektivt og kan varme huset op både billigere og hurtigere end ældre udgaver.

Øg værdien af din bolig

En anden meget god grund til at skifte fyret er boligens værdi. Huskøbere i dag efterspørger i høj grad miljøvenlige boliger med fornuftige og prisvenlige løsninger på opvarmning. Et nyt gasfyr vil derfor øge boligens værdi betydeligt. Det kan langt bedre betale sig at skifte fyret selv inden salg. Hvis man skifter fyret som en del af en omfattende energioptimering, er det muligt at forbedre husets energimærke. Det er virkelig noget, der rykker i forhold til boligens værdi.