Er du blevet træt af dit gamle køkken, eller trænger det bare til en kærlig hånd? Hvis du ikke er tilfreds med dit køkken, så kan det være en god idé at friske det lidt op selv frem for at udskifte hele dit køkken. Herunder er der en oversigt over forskellige ting, som du kan vælge at gøre for at få dit køkken til at se nyt og anderledes ud.

Sæt dit eget personlige præg

Maling
Statistisk set er der i dit fleste danske hjem hvide køkkener og for nogle, er det et sikkert valg, men det kan også blive kedeligt med tiden eller virke upersonligt. Derfor kan du vælge at pifte dit køkken lidt op med maling. Det er dog vigtigt, at du overvejer helt præcis, hvad det er, der skal males. Med dette menes der, at du bør huske på, at et køkken består af mange dele og overflader. De fleste vælger at male væggene eller lågerne, men et køkken kan også bestå af åbne hylder eller en sokkel, og måske trænger skabets inderside til en ny farve.
Hvis du vælger at male dine låger, så bør du vælge en farve, der er let at holde, da der findes farver, som det er lettere at se pletter eller støv på.

Fliser
Hvis du har et køkken med fliser eller gerne vil have fliser, så kan det ændre køkkenets udtryk, hvis du fjerner dem, udskifter dem eller sætter nogle op. Hvis du gerne vil udskifte dine fliser eller tilføje fliser til dit køkken, så findes der mange muligheder, fordi der findes et hav af fliser i diverse prisklasser, som du kan vælge imellem. Hvis du i stedet er typen, der gerne vil have fjernet fliserne fra dit køkken, så kan du vælge at pudse dem op. Hvis du bruger en tyndpuds, så kan du male over dem.

Udskift grebene
Hvis du har malet dit køkken eller ønsker at gøre det mere personligt, så kan du vælge at udskifte grebene. Det personlige og køkkenets stil kan komme til udtryk ved dit valg af greb, som for eksempel kunne være porcelæn eller glas.

Spar penge

Det kan på mange måder være billigere at lave det gamle køkken om selv frem for at købe et helt nyt køkken, men der vil altid være nogle omkostninger ved det. Derfor kan du vælge at tage et kviklån og derved få råd til at personliggøre dit køkken.