Der er sundheds- og økonomiske forhold, der skal tages til eftertragtning, hvis du er ejer af forurenet grundjord. Det er ingen hemmelighed, at forurenet jord kan have effekt på helbredet, men i Danmark er dette ikke ret meget. Det bliver først et problem, hvis jorden transporteres til særligt udsat område, hvor grundvandet er sårbart, eller der er en børnehave. Her kan det godt have en sundhedsskadelig effekt på sigt. Derudover er det essentielt at vide, om din jord er forurenet, da det nedsætter værdien på din grund. Det gør den ultimativt sværere at sælge, og det bliver dyrere at bygge på den, eftersom kommunen har særlige vilkår til forurenet jord.

Der findes 3 typer af områder

Du skal kende din jords forurening. Jordforurening skal håndteres professionelt. Jorden bliver gravet væk i langt de fleste tilfælde, men der kan være situationer, hvor der tages mere gennemgribende midler i brug. Det er ideelt at have fagfolk ude for at lave jordprøver, men du kan også finde ud af sandsynligheden, for at jorden er forurenet ved at kigge på grundens historik hos kommunen.

Kortlagte områder

I disse områder er det dokumenteret, at der er jordforurening. Disse områder er delt i V1 og V2, hvor V1 er en formodning om, at der er forurenet, fordi der har været industri, og V2 er dokumenteret forurening, som skal renses eller undersøges.

Områdeklassificeringer

Disse områder ligger i byer, hvor der af og til forekommer en grad af forurening på grund af omgivelserne.

Rene områder

Disse områder er, som navnet tyder på, rene steder, hvor man ikke formoder, at der er jordforurening. Det område, hvor din grund ligger, har selvfølgelig betydning for, hvor forurenet det er.

Få gode tips og råd til, hvad der skal gøres

Hvis du har brug for at vide mere om, hvad der skal gøres, og hvad du selv kan gøre, hvis din jord er forurenet, og du bor i København, Sjælland, så læs mere her. Der er altid løsninger på, hvordan netop din jord kan renses.