Hvis I venter et barn sammen, så oplever I formentlig en lykkefuld periode i jeres liv, men der er også mange ting, som der skal være styr på, inden barnet bliver født, heriblandt babyværelset. Det kan være meget overvældene og uoverskueligt at komme i gang med at indrette et værelse til det kommende barn, men herunder kan du finde nogle gode råd til, hvordan du kommer godt i gang med at indrette værelset, inden babyen kommer til verden.

2 gode råd

Neutrale farver eller tema
En af de første ting du bør tage stilling til, er værelsets farve. Hvis du ikke kender kønnet eller gerne vil undgå at skulle male værelset om, når barnet bliver ældre, så bør du male værelset i en neutral farve. Du kan også vælge at anskaffe møbler, der har neutrale farver. Det kan også være, at du synes det bliver for kedeligt, hvis værelset er i neutrale farver, eller måske kender du allerede dit kommende barns køn. Hvis dette er tilfældet, kan du vælge at indrette babyværelset i et bestemt tema. Du kan for eksempel have et prinsessetema, hvis det bliver en pige eller et biltema, hvis det bliver en dreng. Det er kun kreativteten, der sætter grænser.   

Funktionel indretning
Det kan være en fordel, hvis du husker at tænke funktionelt, når du skal indrette værelset. Med dette menes der, at du bør tænke langsigtet. En baby er lille og kræver ikke meget plads, men et barn vokser hurtigt, så du bør sørge for, at især barnets seng har den rette størrelse, så der er plads til, at barnet kan vokse i den. Derudover bør puslebordet også være et sted, hvor der er masser af plads. Det kan godt være irriterende at skifte ble et sted, som ikke er klargjort og et sted, hvor der ikke er plads til de ting, du skal bruge. Derfor bør du sørge for at designe puslebordet, så du altid har det, du skal bruge lige ved hånden.

Find mere inspiration

Hvis du søger mere inspiration til din boligindretning, så findes der mange muligheder ude på internettet og især på de sociale medier eller på blogs. Her kan du finde billeder af forskelligt indrettede babyværelser og søge inspiration ud fra andres erfaring og indretning.