Alt, du behøver, er et køkken med kogeplader, en ovn, en stegepande og en gryde, hvilket de fleste boligejere har. Da kan du komme langt med tilberedning af æg i alle afskygninger. Du kan lave alle mulige retter med æg, hvor det er nemt og lækkert. Der er næsten ingen grænser for, hvad du kan lave. Desuden er æg rigtig sundt og medvirker til at forebygge sygdomme som demens og kræft.

 

Sådan kan du tilberede æg

Der findes adskillige måder at tilberede æg på, så har du lyst til at gå på æggeeventyr i køkkenet, så kan du få inspiration til, hvordan du kan kokkerere med æg her:

 

  • Find stegepanden frem og lav: røræg, omelet, spejlæg, æggekage, pandekager og lignende. Med en stegepande og æg har du et hav af muligheder for at tilberede spændende retter.
  • I en gryde kan du både lave blødkogt æg, smilende æg eller hårdkogt æg. Se tilberedelsen af disse her. Det handler om, hvad man er til. Det kan også være du er til en type en dag, og en anden type en anden dag. Skal det være fancy kan du også prøve med pocheret æg. Prøv retten Egg Benedict, som traditionelt består af en engelsk muffin, skinke eller bacon, pocheret æg og hollandaise sause. Det skal prøves.
  • Ovn: Tilbered æg i ovnene. Du kan lave en ovnomelet, æg slået ud i muffinsforme, æggekage, tærte med æggemasse eller pizza med æg ovenpå.

 

Æg er godt for dig

Gennem tiderne har der været meget diskussion omkring æg, og om det er sundt for os. Der har været en begrænsning på, hvor mange æg, du max bør spise hver uge. Det er der stadig, men det gælder mest for mennesker, der har for højt kolesterol eller hjertekar-sygdomme. Er du sund og rask, kan du spise masser af æg.

 

Dog skal du være påpasselig med mængder af kød og fede mejeriprodukter som ost og sødmælk, hvis du spiser mange æg. Husk også at kombinere det med frugt og grønt, så skal det nok gå. Sørg for at spise varieret af sunde madvarer, det er en god rettesnor. Du kan altid få lavet en blodprøve ved din læge, hvis du er nervøs for kolesteroltallet.