Er du progressiv? Går du op i en fremtid med økonomisk frihed? Og er du interesseret i at verdenshavene ikke er 2 meter højere indenfor en overskuelig fremtid? Hvis svaret på de spørgsmål er ja, er der odds for, at en energirenovering er for dig. Hvis du føler det lyder uoverskueligt, fat mod, vi guider dig!

Pre-overvejelser

Rigtig mange gange i livet kan det være fordelagtigt bare at kaste sig ud i noget uden at tænke yderligere over det. Tit kan den gode intuition nemlig tage over og ting, som virker komplekst bliver pludseligt, uden at man rigtigt kan forklare det, meget mere overskueligt.

Sådan er det ikke med en energirenovering. Når du skal energirenovere, er det alfa omega, at du er godt forberedt. Hertil er der sikkert for mange elementer til at lade være.

Du skal overveje din økonomi, og hvad der er råd til. En kendt tommelfingerregel lyder på, at man altid bruger flere penge, end hvad man har budgetteret med. Det skal du være klar over.

Derudover er det vigtigt, at du gør dig nogle overvejelser omkring, hvilken/hvilke byggeentreprenør du skal benytte dig af. Du skal overveje, om du skal benytte dig af billige håndværkere eller nogle lidt mere eksklusive af slagsen. Måske kan du endda, hvis du bruger tid på din undersøgelse, finde nogle der både er billige og kompetente på samme tid?

Renoveringsmuligheder

Det vil tage meget lang tid at remse alle renoveringsmulighederne op. Men der kan komme med nogle helt generelle antagelser om gode renoveringstiltag. Der er nemlig forskel på de forskellige foretagender. Derudover kommer det selvfølgelig også an på, hvilken bolig du bor i.

Hvis du bor i en gammel bolig, og det ikke er blevet foretaget før, vil det eksempelvis være en rigtig god ide med en hulmursisolering. som navnet antyder, er en hulmursisolering en isolering af hulrummet mellem inder- og ydervæggen. Det er et rigtig effektivt foretagende, der virkelig vil kunne mærkes direkte på din pengepung og på, hvor komfortabelt der er i din bolig.

Et andet godt bud på et energirenoveringsforslag er en udskiftning af gamle døre og vinduer med nye af slagsen. Igen er dette særlig effektivt, hvis det er lang tid siden sådan en udskiftning sidst blev foretaget. Sådan er det generelt med en energirenovering. Jo lavere energimærke boligen har, desto mere effektivt er renoveringen.

Du kan også begynde på mere tekniske foretagender. Det kan være en installering af et solcelleanlæg, Mange undlader dette tiltag, da de føler det er for dyrt, men faktisk er det tiltag lige nu, der på den lange bane vil give dig mest luft i budgettet. Derudover er det også det tiltag med den største indvirkning på miljøet.

Du kan også vælge mindre projekter. Det kan eksempelvis være en udskiftning af gamle radiatorventiler og termostatstyringer med nogle nye af slagsen. Det tager ikke lang tid, men til gengæld vil det virkelig gøre en forskel på din varmeregning.

Fælles for alle disse ovenstående tiltag er, at de med tiden vil give dig mere luft i budgettet. Luft i budgettet til at købe de ting, du gerne vil have og leve det liv, du fortjener. Det kan være alt fra Bloomingville produkter, en Cooee case eller en splinterny seng. Det er udelukkende op til dig.

Finansiering af dine tiltag

Der er gode muligheder for finansiering af din energirenovering. Det er en af de mange gode ting ved at være progressiv. Først og fremmest er der gode betingelser i forhold til at låne penge i banken og diverse institutter. Derudover kan du søge om tilskud hos diverse energiselskaber. Slutteligt er det muligt at få et såkaldt håndværkerfradrag, som ligesom de andre muligheder virkelig vil gøre en forskel.