Når det kommer til at skulle lave haven om, så kan det godt tage lang tid, for vi får taget os sammen til at tage teten og få det gjort. Når man så gør det, så gælder det dog om at gøre det ordentligt og virkelig realisere de idéer, som man har for pladsen. Hvis man kan blive tilfreds med ens haves udseende, så kan man også meget nemmere slappe af i de omgivelser. Her er et par sjove idéer til, hvordan man kan gøre haven lidt mere spændende og speciel, så den ikke ligner alt det andet.

Kom væk fra græs og hæk og få øget biodiversiteten

Det er altid sjovt, når man ser en ny blomst eller et lille insekt, som man aldrig har oplevet før. Man kan nemt og hurtigt øge biodiversiteten i ens have, så dette bliver til en oplevelse hver gang man går i haven. Hvis man vælger at plante noget helt andet end de gængse ting, så er det også nogle andre dyr, der kommer til at drage nytte af det. Man kan gøre utroligt meget for dyrene, hvis man vælger at gøre haven lidt mere vild.

Udover biodiversitet

Der kan gøres rigtigt mange ting ud over at skabe større biodiversitet. Hvis man for eksempel har et træ, som er ved at blive tynget ned at grene eller som bare skal fjernes fra jeres have for at give plads til noget nyt, så udnyt noget professionel træfældning og kom i gang med at lave jeres have om. Hvis i bor tæt på Charlottenlund, Gentofte, Lyngby eller Lyngby-Taarbæk, så kan i med fordel følge linket og læse mere. Et lille ekstra tip er, at man kan bruge det døde træ som et insekt-bo i haven, hvis man gerne vil det. Ellers kan det også afskaffes på anden vis.