Børneværelset betyder rigtig meget for dit barns identittet under opvæksten. Du har formentlig indrettet det med en masse søde ting, og legetøjet har hobet sig op over årene. På et tidspunkt kommer der dog et ønske fra barnets side om at blive mere voksen og gå væk fra de barnelige ting.

Når den dag kommer, er det vigtigt, at du er imødekommende overfor dit barns ønsker og hjælper til at skabe et frirum, der kan udvikle barnet stille og roligt mod ungdomslivet. Hvis barnet føler sig flov over sit værelse, kan det også skabe en ærgerlig tendens, hvor barnet ikke har lyst til at tage kammerater med hjem fra skole.

Du kan låne penge til en renovering igennem Lendme.dk. De hjælper med at finde det bedste tilbud med kun en enkelt låneansøgning.

Cool og kreative løsninger

Dit barn har helt sikker en masse gode idéer til, hvordan drømmeværelset skal se ud. Vær fleksibel og hjælp med at gøre drømmene til virkelighed. Mange ting kan man lave selv og gøre et hyggeligt projekt ud af det med sit barn.

De smarte pallesenge er super cool og et ønske fra mange teenagere. Sengen skal helst være trekvart, så det er hyggeligt at have overnattende venner og veninder. Se det som en investering som dit barn også bliver rigtig glad for, når det er tid til at flytte hjemmefra.

Mange unge går i dag rigtig meget op i tøj og bruger det som en stærk markør for deres identitet. Lav gerne et smart tøjstativ eller et stort skab så tøjet får den rette opmærksomhed. Brug et par hylder til at lade sko og sneaks fylde som et dekorativt element. Særligt mange unge drenge samler på smarte sneaks og passer rigtig godt på dem.

Hvis dit barn har en hobby eller særlig interesse, er det en god idé at gøre plads til den eller få den ind i indretningen. Lav et stort skrivebord til den kreative sjæl, dekorer væggen med skateboards og indret gerne værelset ud fra playstationen. Det er dit barns interesser, der skal være i fokus.

Husk at skab hygge med et par planter og fine plakater med citater. Mange unge er i dag meget bevidste om indretningen bl.a. fra Instagram og diverse sider på internettet, så de ved virkelig hvad der rør sig og er ikke interesseret i et halv-barnligt værelse.