Der skal ikke herske nogen tvivl om, at der kan findes rigtig mange forskellige typer af køleskabe på det danske marked, og derfor kan det naturligvis også hurtigt komme til at virke som en relativt uoverskuelig proces at skulle ud og investere i et nyt køleskab, hvad end det er til køkkenet derhjemme, i sommerhuset eller derimod et helt tredje sted. Der er nemlig rigtig mange valgmuligheder og det er bestemt ikke dem alle, der er lige nemme at skelne mellem, hvilket naturligvis også lige netop er dét, der er med til at gøre det til en vanskelig proces at udvælge det helt rette køleskab.

I forbindelse med valget af dit kommende køleskab, så skal der naturligvis ikke lægges skjul på, at der er både fordele og ulemper forbundet med alle typer af køleskabe, så derfor handler det om at sætte sig ned og stille de forskellige fordele og ulemper op mod hinanden, så du på denne måde vil kunne finde frem til lige netop dén type af køleskab, der er det mest passende for dit vedkommende. Det er naturligvis noget, der kræver, at du væbner dig med tålmodighed, men der skal dog ikke være nogen tvivl om, at du med garanti vil sætte stor pris på dette på længere sigt.

Én af de mest populære typer af køleskabe på det danske marked er – uden tvivl – køle-fryseskab, der er en kombination af både et køleskab og et fryseskab, hvilket naturligvis er ensbetydende med, at du får både en køle- og en fryseafdeling i det samme skab. Det har mange fordele, men det handler naturligvis i høj grad om, at du kan samle dine vigtigste frostvarer sammen med dine øvrige mad- og drikkevarer i køkkenet, så du f.eks. ikke skal finde det frem fra en kummefryser, der er placeret ude i skuret eller ude i dit bryggers hver gang, du står overfor at skulle vælge kød el.lign. til aftensmaden.

Hvis du har planer om, at skulle ud og investere i et nyt køleskab, men endnu ikke rigtigt har fundet ud af, hvad du egentlig leder efter for et køleskab, så skal der bestemt ikke være nogen tvivl om, at du er kommet til det helt rette sted. I denne køle-fryseskab test kommer du nemlig til at stifte bekendtskab med en lang række forskellige typer af køle-fryseskabe, hvorfor der med garanti også vil være én eller flere af disse modeller, der er lige noget for dig – uanset hvad du har af krav og præferencer. Ydermere, så finder du også masser af relevant information nederst i artiklen.

Gram KF 3295-90

Gram KF 3295-90 er et såkaldt fritstående køle-fryseskab, der kan bryste sig af et meget simpelt, men dog samtidig også meget elegant udseende. Det er nemlig blevet fremstillet med en hel hvid overflade og selvfølgelig også nogle moderne håndtag. Det er et køle-fryseskab, der særligt er egnet til familien, der er bestående af 3-4 personer, eftersom det har en samlet kølekapacitet, der lyder på 204 liter, hvilket gør det til et oplagt valg for en almindelig dansk familie, der er bestående af 3-4 personer – der er i hvert fald rigeligt med plads til diverse mad- og drikkevarer, og også ved større indkøb.

Det er dog ikke kun den samlede kølekapacitet i Gram KF 3295-90, der passer perfekt til en husstand med 3-4 personer, for det kommer nemlig også med en fryseafdeling, der kan bryste sig af at rumme helt op til 87 liter, hvorfor du bestemt også vil kunne finde plads til frostvarer nok til en almindelig familie. Skabet har et lydniveau, der lyder på 42 dB(A), hvilket er en kende over det anbefalede niveau, men det er naturligvis en smagssag, hvorvidt det er noget, du vil komme til at blive genereret af eller om du derimod synes det er et passende lydniveau for et køleskab.

Ydermere, så skal det naturligvis også nævnes, at der er tale om et køleskab, der er blevet mærket med energiklasse A+, hvorfor Gram KF 3295-90 er blevet placeret i den pæne ende af skalaen, omend der er plads til forbedringer på denne front. Det har et årligt energiforbrug, der lyder på 270 kWh pr. år, hvilket naturligvis betragtes som værende acceptabelt, men det ændrer dog ikke på, at der er plads til forbedringer. Det har dog ligeledes også en rigtig god fysisk størrelse, eftersom det måler 1800 mm. i højden, 540 mm. i bredden såvel som 600 mm. i bredden.

Whirlpool BSNF 9152 OX

Hvis du er på jagt efter et rummeligt køle-fryseskab, så skal der ikke være nogen tvivl om, at du skal se nærmere på Whirlpool BSNF 9152 OX. Her er der nemlig tale om et rigtig lækker køleskab, der kommer med en overflade i rustfrit stål, hvilket ikke blot giver køleskabet et moderne look, men samtidig har det også en god belægning, der afvisende over for fedtede fingre. Selve køleafdelingen i dette køleskab har en samlet kapacitet, der lyder på intet mindre end 252 liter, hvilket også er ensbetydende med, at selv en større familie vil kunne finde plads til alle deres indkøb i dette køleskab.

Det er dog ikke kun køleafdelingen i Whirlpool BSNF 9152 OX, der er med til at understrege, at det er en model, der egner sig til selv den største familie. Det kommer nemlig også med en frostafdeling, der rummer intet mindre end 94 liter, hvilket naturligvis også passer fint til både den gennemsnitlige husholdning på 3-4 personer, men bestemt også en større husstand. Whirlpool BSNF 9152 OX er blevet mærket med energiklasse A++, hvilket også er ensbetydende med, at det er et køleskabet, der bestemt er placeret i den bedre af energiskalaen, hvorfor du både skåner miljøet, men bestemt også din egen pengepung.

Køle-fryseskabet kommer blandt andet også med en såkaldt NoFrost-funktion, der er med til at sikre, at afrimning foregår på helt automatisk vis, hvilket sparer dig for en masse kedeligt arbejde. Ydermere, så kommer køleskabet med ventileret køling, så du er sikker på, at temperaturen altid er den samme på alle hylder i dit køleskab. Endvidere, så er Whirlpool BSNF 9152 OX også udstyret med elektronisk temperaturstyring, der ikke blot er med til at sikre en meget præcis og nøjagtig temperatur, men samtidig er det selvfølgelig også med til at gøre hele processen med at regulere på temperaturen nemmere for dig.

Bosch KGN36NW30

Her er der tale om et køle-fryseskab fra den anerkendte producent, Bosch, der bliver leveret i farven hvid, hvilket naturligvis er med til at sikre, at det passer ind overalt. Der er tale om et køleskab, der kan bryste sig af en samlet kølekapacitet, der lyder på cirka 215 liter, hvorfor det også passer rigtig fint til den gennemsnitlige husstand bestående af 3-4 personer. Det er selvfølgelig også noget, som fryseafdelingen med en kapacitet, der lyder på 87 liter er med til at understrege, hvorfor der ikke skal være nogen tvivl om, at Bosch KGN36NW30 er et rigtig godt køleskab til den gennemsnitlige danske familie.

I og med, at Bosch KGN36NW30 kan bryste sig et årligt energiforbrug, der lyder på 235 kWh pr. år, så er det blevet mærket med energiklasse A++, hvilket selvfølgelig også er med til at placere det i den bedre ende af energiskalaen, hvor der ikke blot bliver taget hensyn til miljøet, men naturligvis også din pengepung, da der ikke kommer nogle udsving i elregningen. Det skal selvfølgelig også nævnes, at Bosch KGN36NW30 har et lydniveau, der lyder på 42 dB(A), hvilket betragtes som værende et ganske acceptabelt lydniveau for langt de fleste personer, men bedste scenarie er naturligvis, at det er en kende lavere.

Som langt de fleste andre danskere, så er du med garanti heller ikke synderligt begejstret for at skulle foretage afrimningsarbejde på din fryser. Heldigvis forholder det sig således, at det faktisk heller ikke er noget, du skal føle dig tvunget til at gøre, hvis du vælger at investere i et Bosch KGN36NW30-køleskab, eftersom det er udstyret med en såkaldt NoFrost-funktion, der på helt automatisk vis sørger for at afrime din fryser. Ydermere, så er køleafdelingen også blevet udstyret med ventileret køling, hvilket naturligvis er med til at sikre en jævn og fordel temperatur i hele køleafdelingen, så du dermed kan være sikker på, at temperaturen er ensartet i hele køleskabet.

LG GBB59SWGFB

LG GBB59SWGFB er et moderne fritstående køle-fryseskab fra LG, der bliver leveret i hvid og kan bryste sig af et særdeles moderne look. Der er plads til intet mindre end 225 liter i køleafdelingen, hvilket naturligvis også er ensbetydende med, at LG GBB59SWGFB er et køleskab, der passer rigtig godt til den gennemsnitlige husstand her i Danmark, der er bestående af 3-4 personer. Ydermere, så skal det selvfølgelig også nævnes, at fryseafdelingen rummer 93 liter, hvorfor den ligeledes byder på en ganske god størrelse til den gennemsnitlige familie her i Danmark, hvorfor der er god plads til både store og små indkøb.

Hvis du gerne vil sikre dig, at der bestemt ikke er blevet gået på kompromis med energivenligheden, når du skal ud og investere i et nyt køle-fryseskab, så kunne LG GBB59SWGFB meget vel være det rette valg for dit vedkommende, eftersom det er blevet mærket med energiklasse A+++, der er den absolut bedste energiklasse, der kan findes på det danske marked. Derfor er dette køleskab bestemt også placeret i den absolutte top, når det kommer til både miljøvenlighed og naturligvis også energieffektivitet. Det betyder også, at du både kommer til at spare penge og skåne miljøet ved at vælge dette køleskab som dit næste køle-fryseskab.

Det stopper dog ikke her, for LG GBB59SWGFB er ligeledes også et fristående køle-fryseskab, der kan bryste sig af et meget beskedent lydniveau, der lyder på blot 37 dB, hvorfor du bestemt ikke skal være bange for, at du kommer til at blive generet af støjen fra dette køle-fryseskab. Køleafdelingen er desuden også blevet udstyret med ventileret køling, hvilket naturligvis er med til at sikre, at du altid kan være sikker på, at temperaturen er den samme på alle hylder i køleafdelingen. De forskellige hylder i køleafdelingen er sammen med LED-belysningen med til at give dig et overblik og hjælpe dig med at finde det, du leder efter.

Scandomestic SKF 220A++

Hvis du leder efter et køle-fryseskab, du både har mulighed til at købe til en lav pris, men samtidig også kan være sikker på tilhører en god energiklasse, så skal der bestemt ikke være nogen tvivl om, at du skal kaste et nærmere blik på Scandomestic SKF 220A++. Her er der nemlig tale om et køle-fryseskab, der kan købes til en særdeles god pris, men samtidig er det også blevet tildelt energimærkning A++, hvorfor det bestemt befinder sig i den bedre ende af energiskalaen, hvilket ikke blot er med til at skåne miljøet, men samtidig er det også med til at sikre dig en lavere elregning.

Der skal dog ikke lægges skjul på, at det er et køle-fryseskab, der hovedsageligt vil kunne bruges af enten den mindre husstand eller den gennemsnitlige husstand med et mere begrænset behov, da der er tale om et køleskab, der kommer med en kølekapacitet, der lyder på 161 liter, hvilket er en kende mindre end de øvrige modeller, der er beskrevet i denne artikel. Ydermere, så bliver Scandomestic SKF 220A++ også leveret med en fryseafdeling, der byder på en samlet kapacitet, der lyder på cirka 44 liter. Både køle- og fryseafdelingen er dog blevet indrettet på fornuftig vis, hvilket er med til at sikre en optimal udnyttelse af pladsen.

Det skal selvfølgelig også nævnes, at der er tale om et køleskab, der kommer med et relativt beskedent lydniveau, da det blot lyder på 40 dB. Det er selvfølgelig med til at spare dig for en lang række bekymringer om støjgener, uanset hvor du vælger at placere dit nye køle-fryseskab. Endvidere, så er der også tale om et relativt kompakt køle-fryseskab, eftersom det byder på en højde, der hedder 1440 mm., mens bredden lyder på 550 mm. og dybden lyder på 570 mm. Det årlige strømforbrug for dette køleskab lyder desuden på 172 kWh pr. år, hvilket bestemt må siges at være ganske acceptabelt.

Sørg for at finde et køleskab, der matcher dine behov

Der skal bestemt ikke herske nogen tvivl om, at når du skal ud og investere i et nyt køleskab, så er det absolut vigtigste, at du sørger for at vælge en model, der stemmer godt overens med dine behov og dine krav. Derfor kan det selvfølgelig også sagtens tænkes, at et køle-fryseskab ikke er det rette valg for dig, fordi du er bedre tjent med f.eks. et amerikaner køleskab, da du har behov for mere plads til dine frost- og kølevarer end, hvad du kan tilbydes i et køle-fryseskab, men det kan selvfølgelig også være, at et køle-fryseskab er det helt rette valg for dig.

Det er selvfølgelig også derfor, at det er uhyre vigtigt, at du sørger for at udpensle dine forskellige behov og krav på absolut bedste vis, da det ganske enkelt vil komme til at gøre det meget nemmere for dig at vælge dit kommende køleskab. Hvis du f.eks. ved, at det er et krav for dig, at køleskab og fryseskab er samlet i ét, fordi du enten synes det er bekvemt eller du ganske enkelt ikke har plads til andet, så er det naturligvis et afgørende behov, der også vil lede dig i retning af, at et køle-fryseskab med stor sandsynlighed vil være det helt rette valg for dit vedkommende.

For mange virker det som spild af tid, men det kan dog være en rigtig god idé, at sætte sig ned og bruge blot 5-10 minutter på at danne sig et godt overblik over sine behov og krav. Det kan du blandt andet gøre ved at finde et stykke A4-papir frem og herpå blot lave en liste over dine forskellige præferencer, behov og naturligvis også dine krav. Hvis du gerne vil gøre lidt mere ud af det, så kan du lave en prioriteret rækkefølge, så dine nice-to-have-behov ikke ender med at blive sidestillet med dine need-to-have-behov. Det er bestemt noget, der vil komme til spare dig for megen tid og besvær i sidste ende.

Hvis du er i tvivl om, hvad du egentlig bør have fokus på, når du skal ud og investere i et nyt køleskab, så kan det selvfølgelig være vanskeligt at skulle udarbejde en liste over sine krav og behov. Det er særligt noget, der gør sig gældende, hvis du er førstegangskøber og står overfor at skulle købe et nyt køleskab til din lejlighed eller dit hus. Hvis du ikke er helt sikker på hvad, der egentlig bliver betragtet som værende vigtige faktorer i forbindelse med valget af et køle-fryseskab (eller et hvilket som helst andet køleskab), så skal du blot læse med nedenfor, hvor du bliver præsenteret for en række forskellige parametre, der skal tages op til overvejelse:

Indretning:

Med dette menes der naturligvis ikke indretningen i dit køkken, men derimod selve indretningen inde i det valgte køleskab. Det er selvfølgelig vigtigt at sikre sig, at du vælger et køle-fryseskab med tilstrækkelig plads, men ikke nok med det, så er det også særdeles vigtigt, at du vælger et køleskab, der byder på en god og overskuelig indretning, så du dermed kan være sikker på, at pladsen i både køle- og fryseafdeling rent faktisk bliver udnyttet på optimal vis. Hvis ikke det valgte køle-fryseskab er optimalt indrettet, så er der meget af dets samlede kapacitet, der kan ende med at gå til spilde og det er selvfølgelig ikke nogen grund til at betale for.

Derfor er det også en god idé, at du sørger for at sikre dig, at du rent faktisk ender med at vælge en model, der er indrettet på fornuftig vis, hvilket blandt betyder, at du skal holde øje med diverse køle-fryseskabe, der er blevet indrettet med både hylder og diverse bokse i både primær afdeling, men også i lågen. På denne måde er det nemmere at finde plads til f.eks. mælk, grøntsager, æg og meget andet. Endvidere, så er det også en god idé at vælge et køle-fryseskab, hvor hylderne kan tages ud, så du f.eks. kan finde plads til en stor gryde el.lign.

Størrelsen:

Som du med garanti allerede selv har regnet ud, så er det særdeles vigtigt, at du sørger for at holde fokus på at vælge et køle-fryseskab, der kan bryste sig af den helt rette størrelse for dit vedkommende. Der findes rigtig mange modeller på det danske marked og rigtig mange af dem varierer naturligvis også i forhold til størrelsen, hvilket også er ensbetydende med, at du bestemt ikke skal være bange for hvorvidt det er muligt for dig at finde frem til lige netop dén størrelse og kapacitet, der er den helt rette for dit (og den øvrige families) vedkommende.

Langt de fleste køle-fryseskabe vil have deres samlede kapacitet angivet i liter, hvilket gør det nemt og overskueligt for dig at sammenligne de forskellige modeller med hinanden, så det ikke kun er den fysiske størrelse af skabet, du har mulighed for at tage udgangspunkt i. Der vil selvfølgelig være angivet på en kapacitet for selve køleafdeling og en særskilt kapacitet for fryseafdeling, så hvis du f.eks. ser det som vigtigere med en stor kølekapacitet, da du allerede har en kummefryser og blot ønsker et mindre køleskab som buffer, så er det dét, du skal holde fokus på, når du leder efter et køle-fryseskab.

Det kan være vanskeligt at angive, hvad der er den rette størrelse for dit vedkommende, da der bestemt er rigtig mange forskellige faktorer, der har relevans i denne sammenhæng. Det handler dog i høj grad om, hvor mange personer, der er en del af husholdningen, hvor ofte I køber ind og ligeledes også hvor stort I køber ind, for hvis I ofte er på storindkøb, så er det selvfølgelig også essentielt, at der faktisk er mulighed for at finde plads til dine mange indkøb i dit køle-fryseskab. Nedenfor finder du en oversigt, du kan bruge til at finde en god størrelse for dit vedkommende, men husk dog på, at den kun er vejledende.

  • 1-2 personer (singler og par uden børn): Kapacitet på 150 liter
  • 3-4 personer (en almindelig dansk familie): Kapacitet på 200 liter
  • 5 eller 5+ personer (større dansk familie): Kapacitet på 250 liter
  • Det skal understreges, at ovenstående er vejledende og dermed er det heller ikke sikkert, at den angivne kapacitet er den mest hensigtsmæssige størrelse i dit tilfælde

Støj:

Selvom langt de fleste producenter af køleskabe hele tiden bliver bedre og bedre til at reducere støjen fra deres forskellige køleskabe, så er der fortsat en del modeller på det danske marked, der støjer en anelse for meget til, at det ikke kan ende med at blive generende i sidste ende. Det er naturligvis særdeles vigtigt, at du sørger for at holde fokus på ikke at vælge en model, der har et alt for højt støjniveau, da det ikke blot er noget, der kommer til at genere dig, men også de øvrige beboer i husstanden – og det er særligt noget, du kommer til at blive generet af på længere sigt.

På trods af, at der i dag er rigtig mange køle-fryseskabe på det danske marked, der kan bryste sig af et ganske imponerende støjniveau, så er det dog stadig vigtigt, at du sørger for at se nærmere på det hos hver enkelt model, inden du rent faktisk foretager et endeligt valg. Hvis du handler på nettet, så vil du oftest have mulighed for at finde en oversigt over den respektive models specifikationer og her vil dets støjniveau naturligvis også være angivet (oftest vil det være angivet i dB (decibel)). Derfor er det også nemt at sammenligne på modeller på kryds og tværs, da produktspecifikationerne er meget transparente.

Der kan selvfølgelig ikke gives noget gyldent tal for hvornår, du synes et køleskab larmer for meget, da der er stor forskel på, hvad folk har af meninger i denne sammenhæng. Faktum er dog, at hvis du ønsker at undgå, at du får installeret et køle-fryseskab i dit køkken, der larmer så meget, at det generer dig, så bør du holde dig fra at vælge en model, der har et støjniveau, der overstiger 40 dB. Det skal selvfølgelig også nævnes, at der er nogle køleskabe, der larmer en del mere, når de bliver åbnet, men det er noget langt de fleste er villige til at acceptere.

Temperaturen:

Der skal naturligvis ikke lægges skjul på, at den primære årsag til, at du vælger at investere i et køle-fryseskab til dit køkken er, at det skal bruges til at sikre, at både dine mad og drikkevarer i såvel køle- som fryseafdeling bliver holdt i den rette temperatur. Derfor siger det selvfølgelig også sig selv, at det er særdeles vigtigt, at du sørger for at vælge et køleskab, der kan bryste sig af at holde temperaturen rigtig godt. Hvis ikke, du gør dette, så vil du også hurtigt kunne finde ud af, at et sådant køle-fryseskab faktisk ikke er meget værd, så derfor skal du sikre dig, at den model, du vælger er i stand til at køle godt.

Som udgangspunkt er dette dog ikke synderligt vanskeligt, da det er de absolut færreste modeller på det danske marked, der ikke er i stand til at holde dine forskellige mad- og drikkevarer nedkølet til en passende temperatur. Ikke desto mindre, så skal der lyder en anbefaling på, at du investerer i et køle-fryseskab, der er udstyret med ventileret køl, da du dermed kan være sikker på, at der er en ensartet temperatur i hele køleskabet. I ældre køleskabe har det nemlig været således, at temperaturen f.eks. har været lavere i toppen af køleskabet sammenlignet med i bunden af køleskabet, hvilket naturligvis ikke er synderligt fordelagtigt.

Endvidere, så skal det også nævnes, at der i dag findes en lang række forskellige køle-fryseskabe på det danske marked, der er blevet udstyret med elektronisk temperaturstyring. Det er ensbetydende med, at du via enten en række knapper eller derimod et trykfølsomt display på fronten af køleskabet vil være i stand til at regulere på temperaturen. Ved at kombinere dette med ventileret køl, så er du garanteret, at du får en meget præcis og ensartet temperatur i hele køleskabet. Ydermere, så er dette også en mere brugervenlig løsning sammenlignet med, at skulle justere på temperaturen via en drejeknap el.lign., som det tidligere har været aktuelt i ældre modeller.

Fordelagtige funktioner i et køle-fryseskab

Hvis du er på markedet efter et nyt køleskab, så kan det meget hurtigt komme til at virke uoverskueligt, at skulle vælge blandt de mange forskellige typer af køleskabe og herunder også blandt de mange modeller, der kan findes i hver kategori. Der skal dog ikke være nogen tvivl om, at der følger rigtig mange gode funktioner med, hvis du vælger at investere i et køle-fryseskab, hvilket også er noget, du bør tage med i dine overvejelser, hvis du går med tankerne om at investere i et nyt køleskab – uanset om du har planer om, at det skal bruges til dit køkken, dit sommerhus eller et helt tredje sted.

NoFrost

Hvis du f.eks. har en kummefryser derhjemme eller tidligere har haft det, så kender du med garanti godt til, at det kan være en både irriterende og ligeledes også meget tidskrævende opgave at skulle afrime dine fryser. Ikke nok med det, så kan du ikke blot lade være, da en tiliset fryser vil bruge betydeligt mere energi og samtidig vil den heller ikke være i stand til at holde dine forskellige frostvarer nedkølet i samme omfang. Det er naturligvis også ensbetydende med, at du ikke vil kunne slippe udenom at skulle afrime din fryser, selvom du med garanti rigtig gerne ville.

Hvis du i stedet vælger at investere i et køle-fryseskab, så har du faktisk mulighed for at slippe for at skulle afrime din fryser, hvis blot du sørger for at vælge en model, der kommer med en såkaldt NoFrost-funktion, der nemlig er et system, der sørger for at afrime fryseren på ganske automatisk vis. Det er ikke blot med til at sikre, at fryseafdelingen i dit køle-fryseskab holder dets energiforbrug på et minimum, men samtidig er det også ensbetydende med, at du slipper for at bruge din fritid på kedelige arbejdsopgaver som at skulle afrime din fryser – og det kommer du helt sikkert til at sætte pris på.

Der er desuden også mange modeller, der bliver leveret med automatisk afrimning på bagvæggen, hvilket er med til at sikre en god ydeevne og naturligvis også et mindre energiforbrug. Hvis ikke du vælger et køle-fryseskab, der er blevet udstyret med et NoFrost-system i fryseafdelingen, så vil du faktisk skulle bruge tid på at afrime din fryser mindst tre gange om året – og endda gerne oftere end dette, hvis du for alvor ønsker at sikre dig et optimalt og energivenligt resultat. Derfor skal der naturligvis også lyde en anbefaling for, at du vælger at investere i et køle-fryseskab, der kommer med NoFrost-funktion.

SuperKøl og SuperFrost

Dette er ligeledes to meget smarte funktioner, der nemlig gør dit køle-fryseskab i stand til lynhurtigt at nedkøle større partier af nyindkøbte varer. Det er særligt smart, da du ikke skal være bange for, hvorvidt temperaturen i lokalet ender med at blive ustabil eller ej, selvom der kommer nye varer i køleskabet eller i fryseren. Det er med garanti også noget, du vil komme til at sætte stor pris på, hvis du netop er kommet hjem med et storindkøb og rigtig gerne vil have en kold drink, for selvom den er relativt lunken, når den stilles i køleskabet eller lægges i fryseren, så sørger SuperKøl eller SuperFrost for hurtigt at køle den ned.

Desuden skal det også nævnes, at køle-fryseskabe, der er blevet udstyret med enten SuperKøl eller SuperFrost (eller måske endda begge dele for det mest optimale resultat) ikke bruger mere energi eller mere strøm på at holde temperaturen på et bestemt punkt. Der er mange modeller uden disse funktioner, der kommer til at opleve afvigelser i temperaturen, hvis du kommer hjem fra en indkøbstur og fylder både fryser og køleskabe med varer, der endnu ikke har samme temperatur som de varer, du allerede finder i både fryse- og køleafdeling. Derfor vil mange ældre og billigere modeller bruger yderligere strøm og energi på at køle dem hurtigere ned.

Det er naturligvis ikke ensbetydende med, at du pludselig skal være bekymret for, at du ender med at få varer i dit køleskab eller i din fryser, der bliver for kolde. Det er nemlig kun de varer, der reelt set har behov for at blive kølet yderligere ned, der vil blive påvirket af disse funktioner. Ydermere, så vil dit køle-fryseskab også selv være i stand til at slå tilbage på almindelig kølefunktion, når dine mad- og drikkevarer har opnået den samme temperatur som de øvrige varer, du finder i køleskabet eller i fryseren. Derfor er dette – uden tvivl – også funktioner, du kommer til at elske.

BioFresh-skuffer

Først og fremmest, så skal det understreges, at disse skuffer har forskellige navne fra producent til producent, men hos mange producenter kaldes de for enten BioFresh eller CoolFresh, mens du ligeledes også finder producenter, der har valgt at kalde dem for nogle helt andre navne såsom 0-zone og ChillerBox. Faktum er dog, at sådanne skuffer er i stand til at holde dine madvarer friske i meget længere tid, hvilket særligt er noget, der gør sig gældende i forbindelse med grøntsager og frugter, hvorfor der ikke skal være nogen tvivl om, at det også hovedsageligt er frugt og grønt, som folk vælger at bruge disse skuffer til.

Med andre ord, så er du faktisk i stand til at sikre, at du ikke skal smide for mange grøntsager og frugter ud, fordi de ender med at blive enten kedelige eller direkte dårlige, inden du får dem spist. Det er ikke blot noget, der kommer til at spare dig for en masse penge i længden, men det er samtidig også med til at reducere madspild og det er i sidste ende også godt for miljøet. Derfor skal der bestemt ikke være nogen tvivl om, at korrekt brug af sådanne skuffer vil være noget, der har positiv indflydelse på en lang række forskellige faktorer.

Husk også at holde fokus på energimærkning

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at de mange forskellige køle-fryseskabe, du har mulighed for at finde på det danske marked varierer i forhold til et bredt spektrum af forskellige former for faktorer. Du skal selvfølgelig vælge en model, der er tilpasset dine behov, men også vælge en model, der er fornuftig at investere i. Derfor er det naturligvis også vigtigt, at du sørger for at bide mærke i, at der faktisk også kan være stor forskel på de forskellige modellers energimærkning – og det er selvfølgelig også ensbetydende med, at der kan vise sig at være stor forskel på, hvor dyre de forskellige køle-fryseskabe vil være i drift.

Inden energimærkningen blev indført var det en udfordring at sammenligne driftsprisen og energivenligheden på de forskellige køle-fryseskabe, men i dag er det bestemt en helt anden sag, da det er nemt at kaste et blik på en bestemt models energimærkning. Hvis den har en dårlig energimærkning, så er det også ensbetydende med, at der er tale om et køleskab, der ikke just byder på nogen synderligt god økonomi, da det vil gøre brug af rigtig meget strøm i løbet af et år og det vil også betyde, at du vil skulle betale for det store udsving i din elregning – og det vil du med garanti ikke.

Der skal selvfølgelig ikke lægges skjul på, at der er sket rigtig meget på denne front i løbet af de seneste par år, så et køleskab, der før i tiden var mærket med energiklasse A var ét af de mest energivenlige på markedet, men sådan forholder det sig slet ikke den dag i dag. I dag bør du vælge et køle-fryseskabe, der er mærket med minimum energiklasse A++, men hvis du har mulighed for det (og er villig til at betale for det), så kan du i stedet vælge en model, der er blevet mærket med energiklasse A+++, som naturligvis er den mest optimale energimærkning, du kan opnå i øjeblikket.

Hvorvidt du ønsker at investere en yderligere mængde penge i forbindelse med selve købet af dit køleskab, så du dermed kan opnå en bedre energimærkning eller du derimod foretrækker blot at holde din investering på et minimum og så tage imod en større elregning er naturligvis helt og aldeles op til dig selv. Det skal dog ikke være nogen hemmelighed, at det – uden tvivl – anbefales, at du vælger den førstnævnte løsning. Flere gode tips kan du finde i en køle-fryseskab test fra 2017 her.