Leder du efter en ny kummefryser, kan du i denne kummefryser test se nærmere på en række forskellige modeller, så du kan finde den helt rigtige til dit behov. Er du af den opfattelse, at det efterhånden er ved at være rette tid til at opgradere din frysekapacitet en kende? Hvis ja, så kan en god kummefryser være et oplagt bud på, hvordan du kan opgradere din samlede frysekapacitet derhjemme.

Det kræver naturligvis, at du kan finde plads til en sådan fryser derhjemme, men omvendt er det også ensbetydende med, at du med stor sandsynlighed ikke løber tør for fryseplads lige foreløbigt. Der skal ikke være nogen tvivl om, at en kummefryser et oplagt valg for dig, der ønsker at kunne fryse fødevarer ned til en længere periode.

Hvis du har intentioner om at investere i en ny kummefryser, så skal du naturligvis være opmærksom på, at der er rigtig mange faktorer, der har relevans i forbindelse med et sådant køb. Der er blandt andet stor forskel på brugervenligheden af kummefryseren, men hvad der er vigtigere er, at der også er stor forskel på energiforbruget, hvilket er direkte ensbetydende med, at der er stor forskel på hvor meget, det egentlig koster at holde gang i den respektive fryser. Derfor er det selvfølgelig vigtigt, at du sørger for at vælge en model, der har et sundt energiforbrug, så din strømregning ikke ender med at eksplodere.

Liebherr GTP 3656-21 001

Liebherr GTP 3656-21 001 er en kummefryser med en samlet kapacitet, der lyder på 331 liter. Det betyder også, at der er tale om en fryser, der passer til større hjem og familier, hvor der skal være god fryseplads. Den kan dog også sagtens bruges til en mindre familie, der foretrækker at fryse frostvarer ned til en længere periode, men den kan dog nemt rumme frostvarer til mere end fem personer, hvis det skulle være nødvendigt. Du behøver ikke at bekymre dig om, at dele dine fryseportioner op, da du let kan finde plads til det hele i GTP 3656-21 001 fra Liebherr.

Det skal naturligvis også nævnes, at der er tale om en kummefryser, der kan bryste sig af et energiforbrug, der er skruet helt i bund (energiklasse A+++), hvilket også er ensbetydende med, at du ikke skal bekymre dig om elregningen, når du først slutter din Liebherr GTP 3656-21 001 til en stikkontakt. Ydermere, så byder den ligeledes på et meget diskret lydniveau på kun 38 dB, så du dermed ikke kommer til at bemærke den i hverdagen. Det er en passende model for dig, der ikke har tiden til regelmæssig afrimning, da den kommer med en såkaldt LowFrost-funktion, der forebygger is og rim i fryserummet.

Liebherr GTP 3656-21 001 har et årligt energiforbrug, der lyder på kun 152 kWh, hvilket bestemt også er ensbetydende med, at den bestemt hører til i energiklasse A+++. Der skal ikke lægges skjul på, at der er tale om en relativt stor kummefryser, hvorfor du også skal sikre dig, at du kan finde plads til den. Den måler 919 mm. i højden, 1373 mm. i bredden og har en dybde, der lyder på 808 mm. Det er desuden også værd at bemærke lydniveauet, der er nævnt ovenfor, da 38 dB bestemt er et acceptabelt lydniveau for en kummefryser af denne størrelse.

Electrolux EC3131AOW – TÆNK Testvinder

Electrolux EC3131AOW er en testvindende kummefryser i én af TÆNKs tests fra 2013. Det er en model, der byder på en kæmpe kapacitet, der lyder på intet mindre end 292 liter, hvilket naturligvis også er noget, der ensbetydende ned, at du ikke skal bekymre dig om, hvorvidt du kan finde plads til alle dine frostvarer. Samtidig befinder den sig også i energiklasse A++, hvorfor det er en kummefryser, der har et lavt energiforbrug, hvilket du naturligvis vil kunne mærke på elregningen – det er et fåtal af kummefrysere, der byder på en bedre energiklasse end A++, som Electrolux EC3131AOW også tilhører.

Denne kummefryser bruger faktisk intet mindre end 25% mindre strøm end de modeller, du finder i energiklasse A+, hvilket det bestemt er en besparelse, du kommer til at mærke på elregningen. Du skal dog ikke være bange for, at det er noget, der kommer til at kunne mærkes på kummefryserens ydeevne, eftersom Electrolux har formået at skabe en model (EC3131AOW), der er både økonomisk anlagt og samtidig også giver dig en formidabel ydeevne. Samlet set har den et årligt energiforbrug, der lyder på 211 kWh, hvorfor det bestemt må siges at være et acceptabelt energiforbrug for en model i denne prisklasse.

Electrolux EC3131AOW er desuden udstyret med en såkaldt TempAlert-funktion, der giver dig en advarsel, hvis temperaturen i kummefryseren pludselig ender med at stige. Samtidig kommer den også med en moderne funktion, der går under navnet LowFrost, der er en funktion, der er lavet for at minimere behovet for afrimning og rengøring. Selve fryseren har et lydniveau, der lyder på 42 dB(A), hvilket er et meget acceptabelt lydniveau, der gør, at du ikke skal være bekymret for, at du bliver forstyrret af lyden fra denne kummefryser. Samtidig, så har den også en god størrelse til en helt almindelig dansk familie.

Scandomestic SB 175 A++

Hvis du leder efter en kompakt kummefryser med lys og lås, så skal der ikke være nogen tvivl om, at du skal vælge at se nærmere på en Scandomestic SB 175. Her er der tale om en kummefryser, der har plads til intet mindre end 153 liter, og samtidig har den også en indfrysningskapacitet, der lyder på intet mindre end 10 kg pr. døgn, hvilket bestemt må siges at være ganske glimrende for en fryser af denne størrelse – og derfor skal du heller ikke være bange for, at selv de største indkøb ikke kan fryses ned med en kummefryser som denne.

Ydermere, så er det også et oplagt valg for dig, der ønsker dig en kummefryser, der befinder sig i en god energiklasse. I dette tilfælde er der nemlig tale om en kummefryser, der befinder sig i energiklasse A++, der sørger for at fryseren hverken kommer til at forårsage ubehagelige udsving på elregningen, men samtidig er det også ensbetydende med, at den er skånsom mod miljøet. Scandomestic SB 175 har et årligt energiforbrug, der lyder på 165 kWh pr. år, hvilket bestemt må siges at være et acceptabelt energiforbrug i løbet af år – og derfor kan du også være sikker på, at den hurtigt tjener sig hjem igen sammenlignet med andre løsninger.

Det skal naturligvis også nævnes med, at fryseren er udstyret med to kurve, og det indvendige lys giver dig et rigtig godt overblik over dine frostvarer. Der er desuden også mulighed for at låse låget, hvis børnene ikke skal have adgang til pind-isene. Du skal heller ikke bekymre dig om lydniveauet, da det lyder på beskedne 44 dB, og fryseren er derfor ikke nødsaget til at stå i skuret eller i kælderen. Du kan sagtens placere din Scandomestic SB 175-kummefryser i enten køkkenet eller i dit brygges uden at skulle bekymre dig om, at du ender med at blive forstyrret af lydniveauet.

Liebherr GTP 4656-20 001

Hvis du gerne vil være helt sikker på, at du bestemt ikke ender med, at løbe tør for plads i din kummefryser, så skal der ikke være nogen tvivl om, at du skal vælge at se nærmere på Liebherr GTP 4656-20 001, der bestemt må siges at være en kummefryser, der er skabt specifikt til dig, der ikke kan få plads nok i kummefryseren. Der er tale om en kummefryser, der kan rumme intet mindre end 419 liter, hvilket bestemt må siges at være mere end nok til langt de fleste danske familier – uanset om du ønsker at fryse frostvarer ned til lange periode eller ej.

Det skal naturligvis nævnes, at Liebherr GTP 4656-20 001 ikke blot er en god løsning, hvis du gerne vil sikre dig, at du altid har plads til dine indkøb i din kummefryser. Det handler i lige så høj grad om, at du faktisk får muligheden for at vælge en kummefryser, der hører til i den absolut bedste energiklasse, eftersom Liebherr GTP 4656-20 001 hører til i energiklasse A+++. Det er naturligvis også ensbetydende med, at du ikke kommer til at skulle bekymre dig om, hvorvidt det er en kummefryser, der ender med at resultere i store udsving på din elregning.

Endvidere, så er det heller ikke nogen nødvendighed at skulle afrime fryseren synderligt ofte, hvis du vælger at investere i en Liebherr GTP 4656-20 001-kummefryser, eftersom den er udstyret med en LowFrost-funktion, der forebygger både is og rim i fryserummet. Lydniveauet befinder sig desuden også et acceptabelt niveau, eftersom det lyder på 40 dB, hvilket nærmest kun er en hvisken, og derfor kan du også sagtens vælge at placere fryseren inde i din bolig, da den ikke kommer til at forstyrre dig med dens lydniveau. Det samlede energiforbrug i løbet af et år lyder desuden på 175 kWh pr. år med denne kummefryser.

Whirlpool WHM4611

Whirlpool WHM4611 er en rummelig kummefryser, der byder på en samlet kapacitet, der lyder på intet mindre end 437 liter. Det betyder selvfølgelig også, at der er tale om et oplagt valg for dig, der ikke ønsker at gå på kompromis med størrelsen af din kommende fryser, da der bestemt må siges at være god plads til selv de absolut største indkøb, uanset hvor store indkøb, der er tale om. Den store indfrysningskapacitet betyder samtidig også, at du har muligheden for at indfryse helt op til 21 kg. i døgnet uden, at det er noget, der ender med at gå ud over temperaturen i fryseren.

På trods af, at der er tale om en særdeles stor kummefryser, så er det faktisk ikke ensbetydende med, at Whirlpool WHM4611 også er en strømsluger. Tværtimod, så befinder den sig i energiklasse A+, hvilket er i den pæne ende af energiskalaen, omend der stadig er plads til forbedringer på dette punkt. Det er dog fortsat en energiklasse, hvor der er fokus på både et godt miljø og samtidig er det også en energiklasse, der tager hensyn til din egen økonomi. Denne kummefryser har et årligt energiforbrug, der lyder på 368 kWh pr. år, hvilket – som du selv kan se – er en kende mere end de førnævnte modeller.

Det skal selvfølgelig også nævnes, at Whirlpool WHM4611 er en velfungerende kummefryser, der bliver leveret med en lynfrys-funktion, hvilket er ensbetydende med, at dine nye frostvarer hurtigt bliver frosset ned, når de bliver placeret i din fryser – og det er naturligvis med til at bevare både kraft og kvalitet i den mad, du vælger at fryse ned i din kummefryser. Ydermere, så skal det selvfølgelig også nævnes, at Whirlpool WHM4611 bliver leveret med et indvendigt lys, og låget kan samtidig også låses, så det ikke er muligt for dine børn at få fingrene i de lækre is, der bliver opbevaret i fryseren.

Blomberg FRM 1961 A+

Blomberg FRM 1961 har et samlet fryserum, der lyder på 298 liter, hvilket også er ensbetydende med, at du har mulighed for at finde plads til hele familiens frostvarer i denne Blomberg-kummefryser. Den er desuden også blevet udstyret med to kurve, så du samtidig også får muligheden for at organisere dine frostvarer, hvilket mange danskere er rigtig glade for at kunne. Fryseren er samtidig også en del af energiklasse A+, hvilket er ensbetydende med, at du får et forholdsvist lavt energiforbrug, hvilket også betyder, at den hverken kommer til at gøre skade på miljøet eller på din økonomi, da energiforbruget er lavt.

Ikke nok med det, så er der faktisk også tale om en kummefryser, der kan bryste sig af, at være udstyret med en række andre fordele, hvilket blandt andet inkluderer FreezeDefence, der er en moderne konstruktion, der gør, at den kan klare temperaturer helt ned til -15ºC, mens mange andre kummefrysere på det danske marked har en minimumstemperatur, der lyder på 10ºC. Derfor kan du også roligt have din Blomberg FRM 1961-kummefryser stående i dit skur, i dit udhus, i dit sommerhus vinteren over eller lignende, da fryseren ikke kan blive opbevaret i et for koldt miljø som følge af dens særlige konstruktion.

Dette er dog ikke ensbetydende med, at Blomberg FRM 1961 er en kummefryser, der udelukkende kan opbevares i områder som de førnævnte, eftersom der er tale om en kummefryser, der byder på et lydniveau, der lyder på kun 43 dB, hvorfor du bestemt ikke kommer til at blive generet af lyden, der kommer fra denne kummefryser. Dertil skal det selvfølgelig også nævnes, at det er relativt nemt at finde plads til denne kummefryser, eftersom den ikke måler mere end 110 cm. i bredden og 70 cm. i dybden. Ydermere, så er det selvfølgelig ganske imponerende med en frysekapacitet på hele 298 liter i en kummefryser af denne størrelse.

Sørg for at vælge en økonomisk og energivenlig kummefryser

Selvom det kan virke appellerende at investere i en kummefryser, der kan købes til en relativt beskeden pris her og nu, så er det bestemt ikke ensbetydende med, at det er det rette valg. Der findes nemlig rigtig mange forskellige kummefrysere på det danske marked, som du har mulighed for at købe en til en lav pris, hvilket får dem til at virke som en bedre investering end de dyrere modeller. Faktum er dog, at det oftest er de billige modeller, der ender med at blive de dyreste på længere sigt, da deres energiforbrug ganske enkelt er for højt og dermed ender det også med at kunne mærkes på strømregningen.

Heldigvis forholder det sig således, at der også findes en lang række kummefrysere på det danske marked, der ganske vidst koster en kende mere end de billigste modeller på markedet, men som fortsat kan købes til priser, der betragtes som værende beskedne, som samtidig også er energivenlige og dermed også er økonomisk gode valg. Alle kummefrysere er selvfølgelig udstyret med en energiklasse, hvorfor det er nemt og enkelt at danne sig et godt overblik over, hvilke modeller, der reelt set er dine penge værd og hvilke modeller, du derimod bør sørge for at holde dig fra som følge af den lave energiklasse.

Selvom det virker som en langsommelig proces, at skulle tjekke samtlige kummefrysere for deres energiklasse, så skal det bestemt ikke være nogen hemmelighed, at det er tiden værd. At vælge en model, du ikke blot har mulighed for at købe til en retfærdig pris i det respektive øjeblik, men som samtidig også kan bryste sig af en energiklasse, der befinder sig i toppen af skalaen. Derfor skal du bestemt også investere den tid, der er krævet for at finde frem til en kummefryser, der både kan købes til en god pris og samtidig også har en energiklasse, der er god og noget værd.

Hvor meget koster en god kummefryser?

Det kan være vanskeligt at vurdere, hvor meget, du skal betale for en god kummefryser, for der findes rigtig mange forskellige modeller på det danske marked, der varierer rigtig meget i pris, hvilket du med garanti også har fået et indtryk af ovenfor. Ovenfor finder du nemlig en række forskellige modeller, der er blevet beskrevet, hvoraf mange af dem varierer kraftigt pris, eftersom en række af dem kan erhverves til omkring et par tusinde kroner, mens andre koster på den anden side af 10.000 kroner. Det beviser naturligvis også, at kummefrysere kan fås i mange forskellige prisklasser og i mange forskellige varianter.

Dette er dog ikke noget, der giver dig et svar på, hvor meget, du skal betale for din kommende kummefryser, hvis du samtidig ønsker at sikre dig, at der er tale om en rigtig god én af slagsen. Der kan – desværre – ikke gives noget entydigt svar på, hvor meget, du kommer til at punge ud for en god kummefryser, da det ikke er prisen, der er med til at afgøre, hvorvidt der er tale om en god model eller ej. Du skal derimod have fokus på, at du ender med at investere i en model, der både kan bryste sig af et lavt energiniveau, et lavt lydniveau og naturligvis også en god kvalitet i form af blandt andet gode materialer.

Der findes et væld af forskellige kummefrysere, der giver dig muligheden for at finde en fryser, der passer perfekt til dig og dine krav. Du kan med garanti finde en god fryser ovenfor, der ikke blot appellerer til dig ved at matche dine krav og præferencer, men som samtidig også kan bryste sig af, at være en både lyd- og energivenlig model, der hverken kommer til at genere dig med et højt lydniveau eller derimod med for høje udsving på din elregning. Dertil er det selvfølgelig også vigtigt, at du sørger for at vælge en kummefryser, der er af god kvalitet og dermed også kan bryste sig af en lang levetid og holdbarhed.

Afrimning og rengøring af kummefryser

Hvis du ønsker at sikre, at din kummefryser hele tiden er både energivenlig og hygiejnisk, så kommer du naturligvis ikke udenom, at det er en nødvendighed, at du sommetider tager dig tiden til at afrime og rengøre din kummefryser. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det ikke just er den mest spændende opgave, men det ændrer dog ikke på det faktum, at det er et nødvendigt faktum, hvis du ønsker at sikre dig, at din kummefryser hele tiden fungerer optimalt – både set ud fra et hygiejnisk synspunkt, men bestemt også med fokus på det økonomiske aspekt, da en kummefryser, der ikke fungerer optimalt kan bruge yderligere strøm.

Bærer økonomisk fordel med sig

Det kan sagtens betale sig for at afrime dine fryser fra tid til anden. Ikke nok med, at du er med til at holde den hygiejnisk og funktionsdygtig, så er du samtidig også med til at holde fryserens strømforbrug i bund. Det skyldes nemlig, at des mere rimfrost, der er i fryseren, des mere energi vil der også bliver brugt på den, eftersom den arbejdere hårdere for at holde både dine forskellige frostvarer, men også frostbelægningerne kolde på én gang. Derfor gør du også din pengepung en tjeneste, hvis du sørger for at holde din kummefryser ved lige og dermed også afrime den fra tid til anden.

Sådan kan du afrime din kummefryser

Har du haft din kummefryser i en rum tid og mener, at det er ved at være på tide, at den bliver afrimet og rengjort, så kan du nedenfor læse en trin-for-trin-guide til hvordan, du nemmest kan afrime og rengøre din kummefryser – uanset hvor stor den er, hvilken producent, den kommer fra og hvornår det sidst er blevet gjort. Det kan være svært at vurdere hvornår, det er rette tidspunkt for en afrimning, men en god tommelfingerregel er dog, at diverse frostbelægninger på sider, top og bund ikke må blive mere end 3-5 mm. tyk inden fryseren igen bør afrimes.

  • Det første, du skal gøre er naturligvis at sørge for, at strømmen til din fryser af afbrudt.
  • Dernæst skal alle dine frostvarer fjernes og lægges i enten fryseposer, baljer eller andet, hvor det kan holdes nedfrosset i den tid afrimningen, står på.
  • Hvis der er et afløb i fryserens bund, så bør du sætte en skål eller en balje, der kan opfange det smeltede vand. Alternativt må du bruge en karklude eller et viskestykke til at fjerne det overskydende kondensvand.
  • Hvis du ønsker at optimere tiden, der bruges på selve afrimningsprocessen, så kan du med fordel placere en balje med varmt vand i midten af fryseren.
  • Du kan desuden med fordel vælge at fjerne større stykker is med en grydeske. Det er dog vigtigt, at denne ikke er lavet af metal, da du dermed kan ende med at ridse indersiden af fryseren.
  • Mange moderne kummefrysere kommer med en såkaldt SuperFrys-funktion, du med fordel kan bruge, når du sætter fryseren til igen – det sikrer, at den køler meget hurtigere ned.

Det er naturligvis helt og aldeles op til dig selv, hvorvidt du har intentioner om at afrime din kummefryser, når de forskellige frostbelægninger i din kummefryser når en tykkelse, der lyder på mellem 3 mm. og 5 mm., eller du derimod ønsker at gøre det oftere eller sjældnere end dette, men det skal dog ikke være nogen tvivl om, at det er en rigtig god idé, at du sørger for at din kummefryser bliver afrimet og rengjort hver gang, de forskellige frostbelægninger ender med en tykkelse, der lyder på 3 mm. og 5 mm., da det – uden tvivl – kommer til at give dig det absolut bedste resultat.

Som det også er nævnt tidligere, så er det ikke blot noget, der er med til at forlænge levetiden af din fryser, men samtidig er det også noget, der er med til at sikre, at den fungerer optimalt, og derfor vil du også kunne være sikker på, at den hele tiden giver dig økonomisk udbytte.